Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert Dallaz's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  56
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anlegget best om natten?

  Hei!

  Jeg er ganske fersk innen hifi, men har det siste året fått skikkelig dilla og blitt kraftig angrepet av oppgraderingssyndromet.
  For øyeblikket bruker jeg en nokså rimelig integrert rørforsterker (ca 15.000) og små stativhøyttalere (rundt 10.000).

  Ofte når jeg hører musikk på kveldstid så synes jeg det hele stemmer bedre. Oppløsnigen, roen og dybden i lydbildet blir en helt annen. Har hørt om dette med at strømmen er bedre om natten siden færre bruker den da, og jeg lurer på om det er dette som skjer? Eller er det bare min sinnstilstand nattestid som gjør at alt klaffer bedre?

  Noen som har liknende erfaringer? Det er litt frustrerende å bli sittende oppe hver eneste natt fordi anlegget låter bedre da....

 2. #2
  Hifi Freak toriamos's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  2,249
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Anlegget best om natten?

  Tja, så vidt jeg har fått med meg så har vel de fleste gjort seg samme erfaring. Som vanlig strides det om HVA som er grunnen - renere strøm eller miljøet - (mindre trafikkstøy, alene, sliten av dagen og derfor roligere til sinns, litt på snurr av en night cap etc)
  Rega Planar 10, Superline, Naim CDX2, olive XPS, Naim NAC252, olive Supercap, Naim NAP300, Chord Epic twin, ATC SCM40, Headline/AKGk701.

 3. #3
  bamsemann
  Guest

  Re: Anlegget best om natten?

  Det blir alltid båttre framåt natten

  Det er riktig det du sier, lyden er klart bedre når kvelden/natten faller på, mindre støy på nettet fra bedrifter og hushold kanskje...

  bamsemann..

 4. #4
  Overivrig entusiast terryboy's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  1,040
  Tagget i
  3 Innlegg

  Re: Anlegget best om natten?

  Kan vel kanskje ha noe med at det om natten ofte er noe mer dempet belysning/sågar slukket hovedlysene helt inne i musikkrommet, og da skjerpes hørselen når synet ikke skal forsyne hjernen med masse signaler som går på bekostning av konsentrasjon av den rene lyd sendt via øregangen...

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  2,376
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Anlegget best om natten?

  Det er spesielt mellom kl. 03.30 og 04.17 at det låter veldig bra. Tv bildet blir også klarere og pcen går litt raskere...
  Det er vel heller mangelen støy som gjør at alt virker klarere.
  Revel Studio/Voice/Embrace - Velodyne DD18 - Mark Levinson No 36/37

 6. #6
  Medlem tmork's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  37
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Anlegget best om natten?

  Tja, så vidt jeg har fått med meg så har vel de fleste gjort seg samme erfaring. Som vanlig strides det om HVA som er grunnen - renere strøm eller miljøet - *(mindre trafikkstøy, alene, sliten av dagen og derfor roligere til sinns, litt på snurr av en night cap etc)
  Jeg tipper på "strøm", sikkert en NightCap.
  --<br />terje

 7. #7
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  1,120
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Anlegget best om natten?

  Etter diverse nett-støyfilter og bruk av skjermet strømkabler,har jeg nå ingen eller helt minimal lyd forskjell på dag og natt.men en del lerde mener dette hemmer lyd-bildet.Dette må prøves først..
  Musikken betyr mest

 8. #8
  Overivrig entusiast Sundance_Pete's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  659
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Anlegget best om natten?

  Jeg er overbevist om at støy fra omgivelsene spiller inn i meget stor grad. Tenk hvor mye man må skru opp når man setter på støvsugeren; det må være dette som foregår i en litt mindre skala. Har flere ganger blitt overrasket over hvor stille det blir i større offentlige institusjoner når ventilasjonsanlegget skrur seg av, med tanke på at jeg ikke la merke til det på forhånd. Dette er vel et sentralt kriterie for utvikling av elektronikk til audioformål også?; altså signal to noise?
  Rega P25<br />S.A.T CDFix<br />Mac Mini<br />Lavry DA 10<br />McIntosh C 42 <br />McIntosh MC252<br />Kimber Monocle X <br />Dynaudio Contour S 3.4<br />dynaBel Brontes. <br /><br />Ludwig Super Classic silver sparkle 24&quot;, 13&quot;, 15&quot; 16&quot;

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed