Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Naturlyd's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  392
  Tagget i
  1 Innlegg

  Theta Casablanca multikanals DAC/Preamp brukt som Hifi DAC og subwooferdelefilter

  Jeg starter denne tråden for å tipse om alternative bruksområder for Theta Casablanca. Dette gjør jeg primært av egeninteresse da jeg har en som jeg skal legge ut for salg og ønsker å linke til en "bruksanvisning" for å sette den opp for 2-kanals bruk med opp til 5 subwoofere.

  Det er ikke vanskelig å programmere Casablanca men det er et par av operasjonene hvor man trenger en "confidential" bruksanvisning og kode. Så en slik bruksanvisning vil ha verdi for alle med en Casablanca som de vil endre konfigurasjonen på.

  Yes, her skal vi hacke Casablanca!
  Siste redigert av Naturlyd; 15.05.2014 kl. 17:23.

 2. #2
  Hifi-entusiast Naturlyd's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  392
  Tagget i
  1 Innlegg
  Theta Casablanca er en moduloppbygget forforsterker, DA-konverter, surroundprosessor og videoswitcher alt ettersom hvordan du spesifiserer den. Man kan løpende oppgradere Theta Casablanca med bedre DA-konvertere, flere kanaler, bedre videoswitching mm. etterhvert som Theta tilbyr nye versjoner. Over tid så har også selve hovedkortet eller "hjernen" i Casablanca blitt oppgradert og Theta har via sitt oppgraderingsprogram tilbydt eierene av Casablanca å oppdatere til nyeste modell.

  Et eksempel er at man kan for ca 40.000,- oppgradere en Casablanca III til Casablanca IIIHD og for samme beløp, ca 40.000,- oppgradere en IIIHD til Casablanca IV. Med i prisen følger montering av de nødvendige chassisdelene, strømforsyninger og annet. En oppgradert Casablanca vil være helt identisk med nyeste versjon.

 3. #3
  Hifi-entusiast Naturlyd's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  392
  Tagget i
  1 Innlegg
  Navn:   theta_casa_blu.jpg
Visninger: 308
Størrelse: 77.2 Kb


  Navn:   Theta_Casablanca_IIIHD.jpg
Visninger: 300
Størrelse: 87.0 Kb

  Navn:   Casablanca_IV_Rear.jpg
Visninger: 183
Størrelse: 75.2 Kb

  Navn:   ThetaDigitalTrainingManual.jpg
Visninger: 244
Størrelse: 139.9 Kb

 4. #4
  Hifi-entusiast Naturlyd's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  392
  Tagget i
  1 Innlegg
  Etter å ha sett meg litt rundt så har jeg funnet flere Casablanca III som er satt opp som rene musikk-forforsterkere/DA-konverter, uten videoswitching. Dette er kanskje ikke så rart siden produsenten Theta opprinnelig er en gjeng 2-kanals musikkentusiaster men allikevel litt merkelig siden vi snakker om en forforsterker/prosessor til over 100.000,- hvor ekstrautgiften til bildeswitching er liten i forhold.

  Min Casablanca III er satt opp med 7 kanaler DA-konvertering og ekstra digitalinnganger samt analoge innganger. 4 kanaler er med Theta sine Extreme DAC som fortsatt er den beste DA-konverteren til Casablanca. 3 kanaler er med Superior II DAC.

  Hva kan en over ti år gammel Theta Casablanca III brukes til? DA-konverterene er fortsatt noe av de mest vellydende som er der ute og den helt nye Casablanca IV leveres med disse kortene som det beste alternativet. En Casablanca IV med Extreme og Superior II kort koster 195.000,-, takk! Implementeringen av teknologien er suveren selv om det finnes konverter-chips med bedre spesifikasjoner i bruk hos andre leverandører i dag.

  Med et 20-talls innganger, både analoge og digitale så er selvfølgelig Casablanca en suveren forforsterker og DAC til et moderne system med mange kilder. Forforsterkerdelen bruker en krets med faste motstander til volumkontroll og holder høy klasse. Men dette finnes det andre og ikke minst mindre bokser som kan klare til samme prisen. Nei, det er DSP-løsningene i Casablanca som gjør at jeg ble interessert i å teste ut litt. Her er muligheten til å kjøre alt fra ren 2-kanals til 2 høyttalere og inntil 5 subwoofere, 5.1, 5.2 eller 7-kanals.

  Delefiltre som ikke påvirker lyden for mye vokser ikke på trær. Der har jeg testet ut mange, tildels dyre løsninger. I Casablanca sin DSP ligger en mulighet for å kjøre deling på alle kanaler ut. Her kan man velge høypassfilter til hovedhøyttalerene som ofte vil låte klart bedre når de slipper den dypeste oktaven eller mer. Og så har man mulighet til å dele på opp til 5 separate subwooferkanaler med både nivå- og delaystyring. Alt gjennom Theta sine suverene DA-konvertere.

  Ulempen i forhold til eksterne, dedikerte DSP-baserte høyttalerprosessorerer er at selv om det er mange justeringsmuligheter i en Casablanca så er det ikke samme verktøykassen med parametrisk EQ og trinnløse delefrekvenser som de dedikerte høyttalerprosessorene har.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed