Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  May 2014
  Sted
  Isdalstø
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Patos B-300 + Rotel RA-12

  Hei!

  Har et par trofaste Patos B-300 som har gjort god tjeneste siden 1998 eller noe. Disse var opprinnelig koblet sammen med en Sony TA-FB930R forsterker. Senere byttet jeg ut Sony'en med Denon AVR-1705 og Patos'ene har vært fronthøyttalere i et surround-system.

  Har nå flyttet til ny bolig der det er vanskelig å montere surround-høyttalere på en ok måte. Har derfor gått tilbake til et 2.0-system, fremdeles med Denon AVR-1705 og Patos B-300.

  Så lurer jeg på å bytte ut surround-receiveren med en ekte 2.0-forsterker. Har lest gode ting om Rotel RA-12 og denne ser ut til å være en forsterker på omtrent det nivået som passer oss, prismessig og ellers. For det meste spiller vi enten CDer via Sony BluRay-spiller eller Apple Lossless via AppleTV; har også en del musikk i 256kbps AAC.

  Patos'ene har jeg vært fornøyd med lydmessig, og de passer godt inn i rommet. Synes at den gamle Sony-forsterkeren gav et mer musikalsk resultat enn surround-receiveren til Denon, men den har jeg ikke lenger. Vil derfor bytte ut Denon med noe nytt, når vi går tilbake til et rent 2.0 setup.

  Er jeg helt på villspor her? Kan Rotel RA-12 og Patos B-300 være en ok kombinasjon?

 2. #2
  dustcap
  Guest
  Rotel RA-12 er på en måte en kraftigere versjon av Rotel RA-11. Det er vel vanlig å vurdere hvor mye krefter man trenger. Men Rotel RA-11 kan i pris sammenlignes med Marantz PM6005, rett under kr5000,-. Iallefall hvis man sjekker soundgarden sin hjemmeside. Jeg synes Rotel i sølv, og Marantz i champagne farge muligens er litt freshere enn sort.

  Det er sikkert greit med en lyttetest for å avklare hvilken lyd man foretrekker, men Rotel ser moderne ut med display og usb-inngang i fronten, samt så har den godt med digital-innganger. Ekstra krefter gir vel bedre kontroll. Jeg ville vel prioritert god oppløsning, da det kanskje finnes høyttalere som er mer spenstig på detaljer enn Patos Basic serien.

  Hvis man tenker på fremtidige oppgraderinger, så er det best å velge den forsterkeren som låter best, uavhengig om det matcher høyttaleren. Men jeg tipper vel at Rotel er et godt valg. Kan vel hende at RA-11 holder til Basic 300, men samtidig så er RA-12 en mulighet for å få mer krefter.

 3. #3
  dustcap
  Guest
  Hvis man spiller på lave volum, så vil RA-11 være et godt valg. Men hvis man ønsker å spille med endel volum, og er interessert i å oppgradere til gulvstående høyttalere, så vil de ekstra kreftene til RA-12 komme til nytte. Vel og merke så kan det også gå an å sjekke om den har pre-out utgang, som kan brukes til aktiv subwoofer.

  Egentlig en fordel med digital justering av bass og diskant, da det ofte holder med +1 i diskant, eller +2, hvis man vil ha noe mer bass. Da hvis det er vribrytere, så blir det ofte veldig lite utslag, så det er fint å gå inn i en meny og småjustere etter behov.

 4. #4
  Helt fersk
  Ble medlem
  May 2014
  Sted
  Isdalstø
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takker for svarene!

  B-300 er jo gulvstående høyttalere; litt gamle og det er vanskelig å finne informasjon på nettet. Med litt hjelp av Google Cache fant jeg dette frå Patos sine gamle sider:

  Basic 300
  Den minste gulvstående høyttaleren fra Patos. Det slanke, søyleformede kabinettet er lite plasskrevende og gjør høyttaleren enkel å plassere. Lydgjengivelsen er fyldig, varm og detaljert. Basic 300 har også god bassrespons og åpen diskantgjengivelse, noe som gir musikk en balanse. Høyttaleren passer derfor godt til de fleste musikalske stilarter. Modell 300 har god følsomhet og er enkel å drive. Den kan derfor gjerne drives av mindre forsterkere, men selvfølgelig vil en solid forsterker bidra til et enda bedre resultat.
  46-23.000 Hz, 8 Ohm, 88 dB, 20-80 Watt, 21,5 x 29,5 x 88,5 cm, 14 kg.

  Det kan være aktuelt å skaffe nye høyttalere etterhvert, men vil neppe kunne gå opp så veldig mye størrelsesmessig.

 5. #5
  Helt fersk
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg
  patos er nam! har hatt B500 og L301 begge paret med Arcam. Super match! Se em du finner en pent brukt Alpha f.eks. de er så billig (800-12-1300kr ca) dette har jeg prøvd og det låter dynamisk og behagelig og moro

 6. #6
  dustcap
  Guest
  De to Rotel forsterkerne er vel gode nykjøp. Men hvis man skal på bruktmarkedet, så ville jeg vel anbefalt å prøve å finne noe som har en nypris på nærmere 10000kr. Endel forskjellig å velge i. Men det hører vel egentlig hjemme i en ny tråd, hvis trådstarter er interessert.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed