Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jan 2014
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Valg mellom KEF XQ40 og System Audio Explorer

  Jeg har planer om å bygge meg opp et stereoanlegg, og har sett en del på bruktmarkedet samt lest mye tester av høyttalere. Har funnet frem til to høyttalerpar som ligger ute til salgs som er innenfor den prisklassen jeg hadde sett for meg. Det ene er KEF XQ40 og det andre er System Audio Explorer. Helst ville jeg selvsagt besøkt begge selgere og sammenliknet lyden til høyttalerne, men da det medfører en del reising vil jeg helst slippe det. Er det noen som har noen formening om den ene av disse høyttalerne er bedre enn den andre?

  Trenger også tips til en god forsterker som kan drive disse.

  På forhånd takk.

 2. #2
  Hifi Freak jonas's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  2,833
  Tagget i
  1 Innlegg
  Har selv Kef XQ40 og synes den er veldig gode. Et stort pluss er at dem er plasseringsvennlige pga nøytral bass. Er det de til 10k på brukten, så hadde jeg trykt kjøp nå knappen med en gang. Tror neppe det er mulig å skaffe seg bedre høyttalere til prisen (bortsett fra at smaken er som baken). Selv bruker jeg B&W DB1 sub til å ta de nederste basstonene, og da låter de ENORMT bra:-)
  Elektronikk: Oppo-103D - Hegel HD25 - Yamaha MusicCast CX-A5100 - Cary Cinema 7 - Rotel RBM-1065
  Høyttalere: Definitive Technology Mythos ST-L - Mythos ST - Mythos Nine - Mythos Gem - 4x Polk Audio 80F/X-LS (atmos)
  2x Arendal Sub2 - Sony VPL-HW55ES

 3. #3
  mfufu
  Guest
  Har ikke hatt XQ40, kun en "lillebror" iQ90, og har SA Explorer (Master versjonen) i dag. Har forøvrig også hørt XQ40 i butikk ved to anledninger, men det begynner og bli noen år siden.
  Hvem av disse du liker best avhenger nok av lydpreferanser, men personlig syntes jeg SA er bedre generellt over hele linjen en hvordan jeg husker XQ40. Generelt skal Kef skal ha for at de leverer meget god mellomtone, utover dette har jeg opplevd at de fort blir kjedelige, XQ40 gjorde ikke noe for og rette opp det inntrykket når jeg hørte det, men det KAN ha vært jeg som var forutintatt

  Men det vil nok uansett avhenge av hva du kommer til og bruke de sammen med av elektronikk, matching matching og atter matching. Du har nok av gode muligheter til god lyd med begge høyttalerne.
  Siste redigert av mfufu; 14.01.2014 kl. 15:04.

 4. #4
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jan 2014
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for svar begge to

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed