Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert Bc45's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  52
  Tagget i
  0 Innlegg

  Stativhøyttalere+sub kontra gulvhøttalere+sub

  Er det lettere å få stativhøyttalere som ikke går så dypt i bassen til å spille godt med to subber, enn gulvhøyttalere og subber?

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  1,170
  Tagget i
  0 Innlegg
  Siden ingen svarer så vil jeg så absolutt tro at det blir lettere med gulvhøyttalere. Mye pga en gulvhøyttaler sin kapasitet i delingsområdet.
  Jeg hadde uansett valgt en stativmodell med god mellomtone og diskant, kontra en gulvhøyttaler hvor bassen var styrken og innspsrt i mellomtone og diskanten.

  Det ligger noen Monitor Audio PL100 til 11.000. Et sykt kupp. Hadde heller valgt de enn noen nye Dali Ikon 6 til 10.000. Så skjønner du hva jeg mener.

 3. #3
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,231
  Tagget i
  6 Innlegg
  Eg har leika meg litt med ymse slike alternativ, om enn ikkje slik at eg har hatt dobbelt sett subbar på besøk så mange gongar. Eg har prøvd stereosub ved eitt høve, og det hadde fordelen av at det kunne delast ganske høgt utan å rote til lydbildet, slik t.d. Infinity sine Modulus til dels gjorde, om delefrekvensen vart for høg. Det var også ei utfordring for satelittane om dei måtte spele djupbass, med eit visst lydtrykk. Eg likte betre InnerSound Eros, som eg hadde i om lag ti år. Heimdall her på Sentralen har desse gamlehøgtalarane mine, som er elektrostatar utstyrt med transmisjonslinjebass, integrert i konstruksjonen, men med eigen bassforsterkar/delefilter. Dette gjev ein del fordelar, fordi tranmisjonslinjebassane spelte ein stor del av frekvensområdet. Eg har sett at Heimdall har eksperimentert med basstårn, men har ikkje snakka med han korleis han har jobba med dette.
  Eg trur det er vanskeleg å seie kva som er "best". Eg likar absolutt best fulltonehøgtalarar som kan dekkje heile frekvensområdet, men så har eg eit relativt stort lytterom. I små rom er det lettare med to små høgtalarar, men sub må nok til, og det er vanskeleg å klare seg med berre ein, og dessutan vanskeleg å få plass til to.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed