Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 55
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  850
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Og det som irriterer meg er noe jeg til stadighet møter og ser igjen, ikke bare i HiFi-sammenheng men også innen min interesse for foto. Skal forklare hva jeg sikter til.

  Jeg snakker om de selvutnevnte eksperter, yppersteprestene i egen person, som på spørsmål fra andre til stadighet skal trekke frem uvesentligheter og med det virkelig vise sin overlegenhet. Mennesker i kategorien at dem på spørsmål om hvorfor dem har lykkes kan vise til ting som ikke en gang trenger å stå i en parantes en gang, som f.eks. at det ikke er måte på hvor mye bedre bilder dem tar etter at dem gikk over fra trådutløser til trådløs fjernkontroll, dette fordi snorutløseren kan skape noe kamerabevegelse (i alle fall sammenlignet med fjernkontroll som ikke gir noen kontakt mellom fotograf og kamera på stativet), eller dem som påstår å hevde at stativet til masse penger er så veldig mye bedre enn det billigere (noe som sjelden er tilfelle annet enn at de dyrere ofte er mer praktiske i bruk etc.). Dette trekker de frem, heller enn å snakke om viktigheten av å bruke stativ i seg selv.

  Ser det samme i HiFi-sammenheng. Personer som trekker frem uvesentigheter, kan være små ting som har lite eller ingenting å si for lyden, men som de nødvendigvis MÅ trekke frem og lage store overskrifter i form av at man ikke kan lykkes dersom man ikke... De fremstiller ting i rettning av at dersom man ikke har det rette underlaget så kan man like gjerne gi opp søken etter god lyd, man vil ikke lykkes uansett om dette ikke er på plass.

  Greit nok, jeg går med på at en med platespiller snakker om underlag og vibrasjoner, da for platespillerens del er dette viktige momenter. Men hva gjelder CD-mediet og øvrig elektronikk så er det bare renspikka bullshit og dette og mye annet som en del blåser opp for å vise seg frem heller enn å komme med informativ opplysning av verdi er momenter jeg tviler på at disse selvutnevnte overekspertene og yppersteprestene ville bestått en blindtest av. Jeg har f.eks. møtt en som hevdet at uten de rette kablene så kan man like gjerne gi opp, da kan enn ikke lykkes uansett. Det blir for tåpelig!!

  Hva er det dem vil vise eller meddele egentlig? Jeg for min del håper jeg aldri blir slik, at jeg uansett hvor bra lyd jeg klarer å oppnå kan holde meg jordnær og se mot det helt enkle og vesentlige, heller enn å trekke frem ting av liten eller ingen verdi for å vise hva jeg driver med.

  Både innen HiFi og foto stilles tidvis enkle spørsmål som kan kreve et enkelt og vesentlig svar, men selv på spørsmål fra noen med stramt budsjett er yppersteprestene frempå med sine i anledningen tåpelige svar. Hva er vitsen med å pakke på noen med et totalbudsjett på 10.000 kroner for kilde og forsterker samt høyttalere gode kabler, er det siste vedkommende trenger å tenke på da vedkommende bør tenke best mulig komponenter for budsjettet sitt - og dernest noe så enkelt som plassering av høyttalerene m.m. (som er gratis - gjerne et par enkle stativer til små høyttalere heller enn å ha dem i bokhylla). Men nei da, det er ikke langt før tråden vipper inn på både det ene og andre helt uvesentlige noen kan trekke frem.

  Jeg blir bare irritert av mange utsagn, klarer ikke la være å si det - og dem de kommer fra skal hele tiden være frempå og lage overskrifter av ting som ikke en gang hadde vært nødvendig med liten skrift godt bortgjemt i teksten forøvrig.

  Sist jeg møtte en slik, en jeg besøkte og hørte anlegget hos, så sa jeg absolutt ingenting og protesterte ikke (bare latet som om jeg var enig når påstander jeg mener er uvesentlig kom). Det rare oppi det hele er at tross hans mange tiltak så låt det hele bedre hos meg, tross ingen tiltak annet enn at jeg hadde kjøpt meg komponenter og kjører med virkelig billig kabling. Og best av alt, han lot seg imponere på besøk hos meg og ville nok byttet bort sitt anlegg mot det jeg hadde på flekken om han fikk sjansen.

  En gang var jeg på nippet til å la det gå over i galskap jeg også, husker bl.a. at jeg kjøpte den berømmelige grønne tusjen til CD-plater og spikes bl.a. (var på 90-tallet en gang dette), som om det skulle være forskjellen på suksess eller fiasko... for å være ærlig gjorde ingen av delene noen forskjell fra eller til, selv om jeg ble ledet av å tro nettopp det etter å ha hørt på en av disse selvoppnevnte ekspertene av noen yppersteprester som på død og liv hele tiden skal vise egen fortreffelighet ved å trekke frem ting andre har liten eller ingen interesse av.

  Ikke lytt til dem, de har lite annet å vise til enn sitt eget bullshit - hifi er for de fleste mye enklere enn hva dem vil ha det til. med greie komponenter (de riktige) og plassering samt andre enkle tiltak kommer man langt. Akustikk, altså rommet, kan være en liten utfordring, men det er det lite eller vanskelig å gjøre noe med i mange tilfeller og for hvermannsen. Man må da bare gjøre det beste ut av det hele og man må ikke finne på å ta det dit at dette vil bli en musikalsk gledesdreper i tanker om at man ikke kan lykkes og at det nødvendigvis må bli vanskelig, ikke la problemene få all verdens oppmerksomhet er mitt råd. Jeg har selv et kjedelig og vanskelig rom, men slik er det og jeg gidder ikke en gang å irritere meg over det, langt mindre hause det opp og unnskylde med det.

  Slike unnskyldninger møter jeg ofte, mennesker som møter meg ved at det første dem gjør er å fortelle meg hvorfor det ikke vil låte optimalt eller så godt det kan gjøre. De fleste jeg har møtt er slik, og jeg har tatt meg selv i å være slik også - noe jeg har lagt fra meg... De siste årene var jeg stolt av hvor bra jeg hadde lykkes i all sin enkelhet og med lavt budsjett, heller enn å ramse opp hvordan og hvorfor det kunne vært bedre enn det er (noe nok alle vet uansett). Så i stedet for å si at, "hadde bare ting vært sånn eller slik så hadde det spilt bedre, ja så sa jeg prisen på anlegget og snurret i gang og svarte på spørsmål om komponentene og kabler m.m. til noen overaskelser når jeg svarte på spørsmål.

  Den beste lytteopplevelsen jeg noen gang har hatt var dessverre ikke hos meg, men på besøk hos en jeg kjenner. Han kjørte helt enkelt og var ikke all verdens opptatt av uvesentligheter, i møte med han og hans anlegg endret jeg mange oppfatninger jeg tidligere tenkte i feil baner om. For jo da, jeg har hatt dyre kabler og mye bullshit jeg også opp gjennom tidene - men lyden fra hans enkle anlegg uten dyre kabler og andre tweaks fikk meg til å innse at det ikke er ubetydelige uvesentligheter alt handler om. Om han kunne lykkes så til de grader med nær sagt null tanker om masse dilldall, hvorfor skal jeg da legge masse tid og ressurser i mange av de uvesentlighetene mange anlegg jeg også har hørt har lagt vekt på (men likevel ikke låter like bra).

  Sorry, men jeg klarer ikke å si annet til enn del av dere, enn å spare dere for noen av uttalelsene og i alle fall ikke lage overskrifter av tull og fremheve det som om det som ikke har verdi er den store og hele forskjell på suksess og fiasko.
  Høyttalere: IMF Electronics Reference Standard Professional Monitor Mk.IV (Improved)
  Forsterker: Rotel RC-1572 / Rotel RB-1090
  Platespiller: Sony PS-11
  Digital Kilde: Marantz UD-7007 & Squeezebox Touch

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,786
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Mensch, ärgre dich nicht!

  En god venn av meg - som er psykolog - sa for mange år siden til meg: "Det er dumt å gå rundt og ergre seg hvis det ikke virker. Da er det bare du som har det vondt med deg selv." Tenker på det veldig ofte - også i hifi-sammenheng. Man får ta sine egne valg, og så får man leve med at andre har sine syn på tingene. Jeg er neppe den rette til å omvende verden.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Æresmedlem impulse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Hølen
  Innlegg
  13,199
  Tagget i
  1 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Det er da voldsomt til irritasjon på deg om dagen, da... Først i EC- tråden din, og nå her. Ta deg en sterk gløgg, mann! Det er fredag!
  Bergmann Magne m. S-booster PSU/ Koetsu Urushi Signature / Echole Obsession /Grandinote Celio/CEC TL3N / APL DSD-S XE / Ripstreamer Music Player XL/Conrad-Johnson Premier 16LS /300B S.E.T. m. WE og Hørning OPT / Audio Note Meishu SE/Impulse H2 Oblivion / 2 x Velodyne Ultra 1000 / Oblivion Energetic kabling / Nordost Quasar points / Oblivion referanse- nettfilter
  Skribent i Fidelity og medlem av Hornalliansen.
  Det er makt i de foldede horn.

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  850
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Gløgg blir det ikke i kveld, men skulle gjerne tatt en. I stedet blir det en halvliter til pizza'en.
  Høyttalere: IMF Electronics Reference Standard Professional Monitor Mk.IV (Improved)
  Forsterker: Rotel RC-1572 / Rotel RB-1090
  Platespiller: Sony PS-11
  Digital Kilde: Marantz UD-7007 & Squeezebox Touch

 5. #5
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,818
  Tagget i
  12 Innlegg
  Torget
  1

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Sitat Sitat fra impulse
  Det er da voldsomt til irritasjon på deg om dagen, da... Først i EC- tråden din, og nå her. Ta deg en sterk gløgg, mann! Det er fredag!
  det er da bra at det er noen som kan si ifra til tider,men det å ta seg en gløgg var en god ide

  ha ei fin helg

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 6. #6
  Hifi Freak R.E.S.'s Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  5,051
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Slik jeg leser innlegget ditt, så gjør du deg nettopp til en slik besserwisser du ikke liker. Du virker akkurat like bastant på at ting ikke har betydning som de du kaller besserwisserne påstår at det er.

  Jeg vil tro at nær 100 prosent av alle råd som gis her på sentralen er velmente råd. Det vil si velmente fra den som kommer med rådene. Kranglene her på HFS oppstår ikke på grunn av disse velmente rådene, men på grunn av at det er så mange her som mener å vite at ens egne råd er så mye bedre. Dermed har vi det gående.

  Det som oppfattes som uvesentligheter for en person, trenger ikke være uvesentlig for andre, og vice versa. Å tilkjennegi sin uenighet om det trenger derimot ikke skape de til dels ufine diskusjonene som HFS har litt for mange av. Det har med hvordan man ordlegger seg.

  Hvis målet ditt med tråden er å skape et bedre diskusjonsklima på HFS, så tror jeg muligens du må se litt på formen din. Ord som "tull", "fiasko" og "reinspikka bullshit" er i min ordbok ikke spesielt godt egnet for å starte konstruktive diskusjoner.

  (Skrevet i beste mening)

  Roy
  Vinylrigg 1: Bergmann Galder | Bergmann Odin | Lyra Etna | Burmester 100 | Vinylrigg 2: Reloop Turn5 | Ortofon OM40 | Parasound Zphono XRM |
  Digitalrigg: PS Audio DirectStream Memory Player | PS Audio DirectStream DAC | Aurender N100C 4TB |
  Forsterker: Boulder 865 | Høyttalere: PMC MB2 SE | Strømrens: PS Audio P20 |

  | Hifi-journalist i Stereo+ |

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2008
  Innlegg
  5,094
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  +1
  Mac › Oblivion Airport Dobble Silicium karbid Elna Silmic II JFET ultra low drop-edition › Rega Dac › Rega Brio-R › Rega Ela

 8. #8
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,109
  Tagget i
  2 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Jeg har fått en ny regel, hvis et innlegg jeg poster kan skape krangel eller ikke er nødvendig så trykker jeg bare back i browseren og dropper å poste det, føler det har vært lurt så langt ihvertfall!


 9. #9
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  130
  Tagget i
  1 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Når det gjelder twiiks og psykoakustikk er det 3 ting som er viktig:

  1:Vær ærlig mot deg selv!
  2:Vær ærlig mot deg selv!
  3:Vær ærlig mot deg selv!

  I tillegg til dette, gjør egne erfaringer.
  Jeg har ikke "gull ører" selv, men jeg vet hva jeg liker!
  Hører liten/ingen forskjell på feks: kabler. (ikke at jeg har prøvd så veldig mange).
  Grunnen til at jeg velger vekk lakris kabelen frem for en rimelig annen kabel er for best mulig kontakt (bra klemm på bøssingene). Nok om kabler.

  De gangene som jeg har lånt ting som kan forbedre lyden i anlegget har jeg alltid vurdert lyden før og etter. Har da fulgt punkt:1 og vurdert om investeringen er riktig.
  Har mange ganger trudd at ting ble bedre, men etter å ha koblet ting tilbake for sammenligning viser det seg at forskjellen ikke var så stor like vel.
  Ærlighet mot seg selv er det første som forsvinner i flere sammenhenger når man blir "litt" bitt av forskjellige basiler  Av tabber blir man klok men ikke særlig rik

 10. #10
  Bransjeaktør ganilsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Porsgunn
  Innlegg
  2,153
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Dette burde vel kalles off topic selv om du drar deg inn mot hifi-relatert utstyr.

  Jeg for min del driter i om du er irritert, men det er irriterende at du skal plage andre med dårlig stemmning.

  (jeg har ikke lest hele 1. posten)


  Geir Arne
  Jeg representerer High Fidelity Audio.


 11. #11
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2010
  Innlegg
  460
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  +1 @ R.E.S.

 12. #12
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2009
  Innlegg
  1,130
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Sitat Sitat fra made4u
  .. og spikes bl.a., som om det skulle være forskjellen på suksess eller fiasko...

  Ikke lytt til dem, hifi er for de fleste mye enklere enn hva dem vil ha det til.
  Hva høyttalerene står på kan da ha noe å si. Det er min erfaring i alle fall.

  Ikke det at det nødvendigvis må være spikes, eller at det trenger å koste særlig mye.

  Mvh  Edit: Forskjellen på suksess eller fiasko er det sikkert heller ikke, men det har da en viss betydning. 13. #13
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,818
  Tagget i
  12 Innlegg
  Torget
  1

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Sitat Sitat fra cybervision_
  Jeg har fått en ny regel, hvis et innlegg jeg poster kan skape krangel eller ikke er nødvendig så trykker jeg bare back i browseren og dropper å poste det, føler det har vært lurt så langt ihvertfall!

  er det ikke det som er hensikten med et fora som dette,få i gang en god og sakelig disskusjon om temaet HIFI.
  med så mye folk som er her å poster må det jo bli litt sure oppstøt av og til,hvis en har noe på hjertet som kanskje kan irritere
  andre,skal en da la være å poste her på sentalen??
  det er jo dette som skaper debatt og lærer oss å kjenne hverandre både på godt og vont

  ha en fin fredag kveld

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 14. #14
  Hifi-entusiast vins666's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  155
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Jeg kaller dette for å skyte seg i foten!!
  Jbl array 1400.<br />Velodyne dd18<br />Mark Levinson 333,5.<br />Aesthetix calypso<br />Cary 306<br />Oblivion energetic

 15. #15
  Hifi-entusiast Felix Krull's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  384
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.

 16. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Mar 2008
  Innlegg
  557
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Abrahamsen Fanboy<br />&lt;hr&gt;<br />Det er teknolgi som skaper magi

 17. #17
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,389
  Tagget i
  2 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Sitat Sitat fra Iskariot
  Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.
  Begrensning er også en kunst.....
  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 18. #18
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Fjellhamar
  Innlegg
  323
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Sitat Sitat fra Iskariot
  Mulig det faktum at jeg har 39 i feber har en viss innflytelse på min allerede begrensede hjernekapasitet, men selv etter to gjennomlesninger av åpningsinnlegget, skjønner jeg ikke et kvekk.
  Mannen prøver å få fram noen følelser (stadig vekk og det er fint), men det er ikke lett skriftlig. Prøv en gang til, se mellom linjene og den store forståelsen vil komme. At man ikke er enig er en annen sak og da kan man slenge seg på tastaturet.

 19. #19
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Horten
  Innlegg
  5,415
  Tagget i
  3 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Jeg snakker om de selvutnevnte eksperter
  Men hva gjelder CD-mediet og øvrig elektronikk så er det bare renspikka bullshit
  Var det noen som sa selvutnevnt ekspert?

 20. #20
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,456
  Tagget i
  15 Innlegg

  Jeg klarer ikke å unngå å bli irritert...

  Enig med RES her... Slå undenifra og opp, er det noe som heter... Uten at det er noe mer sympatisk enn motsatt variant.. Respekt for andres erfaringer kommer en langt med..
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed