Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  209
  Tagget i
  0 Innlegg

  Manger Zerobox 109

  Hei.

  Jeg var på en demo av Manger Zerobox 109 hos Norsk Audioteknikk i går. Mye av det jeg hørte var virkelig veldig bra, særlig bassen, og "twangen" i mellomtonen (om det gir mening).

  Diskanten var også helt utmerket, men, jeg opplevde den til tider som for skarp, og det var også noe i stemmer... vanskelig å forklare, men i området der en mannsstemme skifter fra å være lys til mørk, der var det noe som skurret for meg, og det ble ubehagelig å høre på. Ser dere hva jeg mener?

  Det jeg egentlig lurer på er om dette er egenskaper ved høyttalerne, eller noe som kan ha med matching å gjøre. Og, dersom det bare er slik høyttalerne er... har noen et kjapt tips om noen andre høyttalere med de samme bass og mellomtoneegenskapene, men med snillere diskant.

  Takk!

 2. #2
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,577
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  1

  Manger Zerobox 109

  Hei!

  Manger høytalerne er i stor grad karakterisert av egenskapene til Manger elementet.

  Manger elementet spiller ikke spesiellt flatt og har to karakteristiske dipper ved 700 og 1100 Hz. Jeg har vel knapt nok hørt Manger ukorrigert, men har lest tester om at dette kan gi en litt "plastikk" lyd....

  I sine egne høytalere deler Manger elementet ganske lavt og også med relativt slake passive filter. Dette gjør at elementet må jobbe veldig mye nedover. Det begrenser selvsagt maks SPL, men gir også en del vreng - og jeg vil anta at det kan resultere i litt "rotete lydbilde" i nedre mellomtone/Bass.

  Jeg bruker personlig Manger elementet aktive delt, med romkorreksjon - slik at det spiller padde flatt fra rundt 500Hz og jeg har målt det i egen stue til over 30kHz. Skarp diskant overrasker meg litt - både fordi jeg selv opplever den som mer tilbakeholden - og ikke minst fordi det errelativt dårlig spredning i diskanten - slik at romrefleskjon heller ikke skulle bli så ille....kan det være at den snarere var litt slank nedover...?

  Mvh
  OMF

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  209
  Tagget i
  0 Innlegg

  Manger Zerobox 109

  Takk for svar.

  Jeg tror ikke det bare er at den var slank nedover. På litt volum, så var de lyseste tonene i vokalen på Jeff Buckley-versjonen av Hallelujah direkte ubehagelig å høre på... kanskje det bare var øra mine i går, og jeg bør ta en ny runde med annen musikk.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed