Resultater 1 til 17 av 17
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-interessert frode.s's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Sted
    Namsos
    Innlegg
    54
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Hei!
    Jeg satt her en dag og hørte på musikk(nokså høyt), og plutselig ble lyden så mørk..
    Nå kommer det ikke lyd fra hverken diskant eller mellomtone på den ene høyttaleren.
    Jeg mener selv at jeg ikke spilte så høyt, og med så mye effekt at høyttaleren skulle ta noen skade.
    B&w 800 tåler jo 1000watt! kontinuerlig..

    Jeg bruker electrocompaniets nemo blokker, og de skal heller ikke ha noe problem med å drive disse.
    Noen tips til hvordan jeg kan finne ut hva som er galt?
    Jeg synes uansett at det er rart at jeg klarte å sprenge begge elementene samtidig!

    Jeg tror delefilteret til høyttalerne ligger i sokkelen på disse, og det skulle vel være mulig å åpne denne for evt feilsøking.
    noen som har tatt av "hodet" på noen nautilus høyttalere? tenkte evt på hvis jeg skal skifte begge elementene.

    så et siste spmål. : hvor mye skal en egentlig stramme skruen i bakkant på disse mellomtonene? regner med at det er det samme som gjelder 801 og 802 også? noen som vet dette?
    mvh
    frode
    frode.s

  2. #2
    Medlem
    Ble medlem
    Apr 2002
    Innlegg
    25
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Jeg vil kanskje holde en knapp på at det er noe annet enn at du har sprengt elementene siden det ble dødt i to elementer samtidig. Men når du sier at det ikke kommer lyd fra diskant og mellomtone. Mener du ingen verdens ting når man legger øret inntil engang? Eller kommer det noe? Selv et sprengt element kan gi lyd fra seg. Dersom det ikke kommer noe som helst lyd så er nok feilen et annet sted enn svidde elementer.

    Men så dyre høyttalere hadde jeg blitt litt skjelven for å skru på de selv. Men jeg ser fristelsen av å slippe å bære de tunge greiene ut og frakte dem til service...
    Electrocompaniet ECI-3 (pre), Electrocompaniet AW 250 DMB, Sony SCD-XB940, Project Debut III, JBL LS80, Sprengtråd til kabler

  3. #3
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    609
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Du sier at diskanten og mellomtonen "døde" brått samtidig,
    så kan det jo være at en kobling/lodding har løsnet.
    Det kan jo skje hvis bassene har sparket ordentlig fra seg.

    Tenker feks innsiden på terminalen som går til mellomtone/diskant,
    Eller noe i den dur? Det kan jo være verdt å sjekke.

    Det går vel en terminal til bass, og en til mellomtone/diskant,
    slik at du kan biwire/biampe.

  4. #4
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,931
    Tagget i
    15 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Det trenger jo ikke være på innsiden en gang. Det kan være at kabelen på terminalen til mellomtone/diskant er løs (kabel, lisse, bøyle eller hva du nå har).
    Jeg driver Midgard Audio

    Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

  5. #5
    Hifi-interessert frode.s's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Sted
    Namsos
    Innlegg
    54
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Hei igjen!
    Jeg skal sjekke om det har løsnet noe koblinger.
    Det er slik at det er helt dødt ja, og da håper jeg det ligger på en terminal, og ikke ødelagte elementer.

    Jeg har sjekket høyttalerterminalene på utsiden, og det er ikke noe slakke eller har hoppet av noe der.
    takker for svar,men vil gjerne vite hvilken "stramming" det skal være på mellomtoneskruen..
    mvh
    frode
    frode.s

  6. #6
    Hifi Freak Ole_Martin's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Innlegg
    1,257
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Sitat Sitat fra frode.s
    Hei igjen!
    Jeg skal sjekke om det har løsnet noe koblinger.
    Det er slik at det er helt dødt ja, og da håper jeg det ligger på en terminal, og ikke ødelagte elementer.

    Jeg har sjekket høyttalerterminalene på utsiden, og det er ikke noe slakke eller har hoppet av noe der.
    takker for svar,men vil gjerne vite hvilken "stramming" det skal være på mellomtoneskruen..
    mvh
    frode
    Mht. mellomtonen og staget som holder denne på plass. Tror ikke det er noen fasit her bortsett fra å kikke på tetningslisten i silikon som ligger mellom mellomtone-chassis og kabinettet. Denne skal være jevnt fordelt; du vil skvise denne ut dersom du drar for hardt til. Det kan også være en idé å bruke transportsikringen dersom du skal sende/frakte dem.

    Har også variende erfaring med elementer i B&W høyttalere. Får håpe det er en bagatell; elementene er dyre - dvs. relativt sett siden du i utgangspunktet har råd til 800.
    Mvh<br /><br />Ole Martin

  7. #7
    Overivrig entusiast lakki_luke's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2006
    Sted
    Jæren
    Innlegg
    1,068
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Jeg vet at høyttalerdoktoren på Ålgård har fikset en slik diskant før.Han sier det er flotte greier og mye arbeid å fikse.Men det lar seg gjøre.Han har tross alt fikset elementer 30år.
    Er alt galt her går det altså an å reparere det innen rimelighetens grenser.

  8. #8
    Overivrig entusiast helarn's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2006
    Sted
    Bodø
    Innlegg
    615
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Du trenger ikke skille hodet fra kroppen for å skifte elementene. Det er ikke usannsynlig at feilen ligger i delefilteret , som ganske riktig er plassert i sokkelen. Du kan legge høyttaleren på siden og skru opp under. Er noen av komponentene svidd, må de jo skiftes uansett. Hvis det har seg slik, får du lodde inn nye og se om det ordner seg. I motsatt fall må elementene byttes. De er vel ikke så grusomt dyre hvis det ikk er D-modellen vi snakker om.

  9. #9
    Hifi Freak tweakMan's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Innlegg
    6,203
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Hei...

    Det kan være du har sprengt en motstand i filteret...
    Det er slik på disse B&W store modellene at de har en strategisk plassert motstand som av og til kan ryke...
    Det er nok antakeligvis dette som har skjedd.
    Eller muligheten er der... for at det er dette. (Mener det er nettopp B&W 800 som dette kan skje på, tror den er av farge hvit, motstanden)
    Snakk med forhandler. De BØR vite om dette fenomenet og hjelpe deg videre.
    Eller, B&W sin tech avdeling vet iallefall.
    Husk å oppgi serienummer også ved alle henvendelser vøtt...
    Så... sjekk filter, ta bilde av det og send...
    Det kan jo være at elementer har tatt kvelden, men av og til er det denne berømmelige motstanden... (Hypersjelden at dette skjer...)

    Som Lakki_luke sier, dette er fiksbart, hva det enn er.
    Men... man bør jo kanskje få den gjennomgått og slik, selv om fiksen er kjapp, for å være sånn "sikker" på att alt er vel.

    mvh
    ..

  10. #10
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    609
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Sitat Sitat fra Imperial
    Hei...

    Det kan være du har sprengt en motstand i filteret...
    Det er slik på disse B&W store modellene at de har en strategisk plassert motstand som av og til kan ryke...
    Det er nok antakeligvis dette som har skjedd.
    Eller muligheten er der... for at det er dette. (Mener det er nettopp B&W 800 som dette kan skje på, tror den er av farge hvit, motstanden)
    Snakk med forhandler. De BØR vite om dette fenomenet og hjelpe deg videre.
    Eller, B&W sin tech avdeling vet iallefall.
    Husk å oppgi serienummer også ved alle henvendelser vøtt...
    Så... sjekk filter, ta bilde av det og send...
    Det kan jo være at elementer har tatt kvelden, men av og til er det denne berømmelige motstanden... (Hypersjelden at dette skjer...)

    Som Lakki_luke sier, dette er fiksbart, hva det enn er.
    Men... man bør jo kanskje få den gjennomgått og slik, selv om fiksen er kjapp, for å være sånn "sikker" på att alt er vel.

    mvh
    Problemet er vel at det er både diskant og mellomtone som er døde.
    De deler vel ikke 1 motstand i filteret. De har vel hver sine separate filtere.
    Tviler på at 2 komponenter har røket samtidig.
    Da må man ha vært rimelig dritings for å ikke høre det ihvertfall.

    Prøv å ta et multimeter og ohm terminalen som går til diskant/mellomtone.
    Har du uendelig motstand, så er det en lodding som har røket/brudd/dårlig kontakt, før filteret.

  11. #11
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,931
    Tagget i
    15 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    På 801N er det i hvertfall ingen felles motstand for disse mener jeg. Og så vidt jeg husker er det heller ikke det på noen av S eller D-serie modellene heller.
    Jeg driver Midgard Audio

    Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

  12. #12
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    609
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Det var det jeg tenkte jeg også.
    Du har vel rotet litt rundt i disse, snickers?

  13. #13
    Hifi Freak tweakMan's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Innlegg
    6,203
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Uh... ja. my bad. Det er en resistor som kan ryke på disse, men da tok jeg feil med tanke på symptom.
    Er mulig det er bassen dette gjelder da.
    Snickers har visst vært borti slike filter før han. Det var vel ett par med N801 som ble forfinet her engang var det ikke?
    Det at det ikke er lyd i det hele tatt ja i to elementer ... kan jo tyde på ett bortfall av signal fra terminala ja og til elementer...
    Ett eller annet sted.
    Det er vel slik da at det IKKE er kontakt mellom bass og mellom top filter i det hele tatt da.

    mvh
    ..

  14. #14
    Hifi-interessert frode.s's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Sted
    Namsos
    Innlegg
    54
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Hei igjen!
    Nå har jeg kjøpt ny diskant på høyttalerern dette gjelder, og spilt i 4 døgn kontinuerlig.
    Det er ikke den samme lyden av diskanten, og den klinger ikke like pent ut som den andre.
    Lyden av høyttaleren er heller ikke den samme, da det mangler noe i mellomtonen.

    Jeg har tatt av lokket under høyttaleren i dag, og kikket på delefilteret, og der ser det ut til at alt er greit. det er i værtfall ingen synlige merker og løse ledninger.

    Noen som vet hvordan man tar ut mellomtonen?
    Jeg vil gjerne kikke på denne også, da det ser ut til at den ikke spiller..

    setter pris på om det er noen som kan forklare meg dette.
    mvh
    frode.
    frode.s

  15. #15
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,931
    Tagget i
    15 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Bør du ikke få B&W til å se på dette? Det er jo høyttalere som koster det samme som en liten bil, hadde motoren i en 2-3 år gammel bil fusket hadde de færreste nølt med å henvende seg til forhandleren...
    Jeg driver Midgard Audio

    Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

  16. #16
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2007
    Sted
    Hamar
    Innlegg
    144
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Mår vel si meg enig med snickers her :-) . Anng. klang, regner med at du mår bruke noen hundre timer på og spille inn elementene igjen....?

  17. #17
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,931
    Tagget i
    15 Innlegg

    Sprengt diskant og mellomtone på b&w 800!

    Normalt kan man spille inn et element på noen sekunder. I en sammensatt konstruksjon og med musikk som signal må man regne med en del timer på høyt nivå, men etter et par timer bør forskjellen være liten nok til at den er vanskelig å detektere.

    Ellers har det vel vært 3 ulike diskanter til 800? Nautilus, Signatur og D? Sikker på at du har fått rett diskant?
    Kan du ha koblet + og - feil?
    Jeg driver Midgard Audio

    Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed