Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 25
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem AR220's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla


  Jeg leser innlegg på Hifisentralen med jevne mellomrom, og fikk lyst til å bidra med et innlegg. Angsten for å bli hengt ut og satt i gapestokk får jeg leve med.
  Jeg vil dele mine erfaringer med et meget spennende og nyskapende produkt, - Bladelius Embla. Embla var som kjent den første kvinnen i norrøn mytologi. I vår HiFi tid, er Embla en av de første ”silent players”. Med Embla kan du spille din musikk uten bevegelige deler i form av CD-plater, vifter, innebygd disk og lignende.
  For noen år siden hadde jeg en samtale med en ikke ukjente norsk konstruktør av CD/DVD spillere. Han sa noe sånt som: ”Vi må slutte å spille av musikk fra ting som spinner rundt”. I hvilken grad det er bevegelsen fra vinyl eller CD plater som gjør at ting ikke er eller har vært så bra, skal jeg ikke være for bastant om. Men, et eller annet sier meg at musikk lagret på og spilt av fra et flashminne, er lurt. Her finnes ingen ting som beveger seg. Selvfølgelig kreves topp kvalitet på DAC, jitterreduksjon og produktet for øvrig.

  Embla lager en ”bit-perfect-copy” via et innebygd Teac drivverk. Denne kopien lagres i et internt flashminne, og musikken spilles av herfra.
  Har sett på sentralen at det menes og skrives mye rundt dette med ”bit-perfect-copy”. Mange mener at siden alt er digitalt (0 eller 1), så finnes ikke feil. Det blir ikke helt riktig å sammenligne lukkede disker brukt i et IT-system. En slik disk lever et beskyttet liv, mens din musikk-CD ofte lever et nomadeliv i forhold.
  For å lage en ”bit-perfect-copy” kan det benyttes forskjellige metoder. Her er et klipp fra Excact Audio Copy, - et mye brukt program for ripping av CD.

  In secure mode this program either reads every audio sector at least twice. By using this technique non-identical sectors are detected. If an error occurs (read or sync error), the program keeps on reading this sector, until eight of 16 retries are identical, but at maximum one, three or five times (according to the selected error recovery quality) these 16 retries are read. So, in the worst case, bad sectors are read up to 82 times! But this effort will help the program to obtain the best result by comparing all of the retries

  Embla har en bevegelig laser, som ved leseproblemer endrer vinkelen og utfører flere forsøk inntil en feilfri avlesing er oppnådd.

  Du kan også lagre kopien på eksterne disker. Denne kan være en NAS enhet, eller rett og slett benytte en ekstern USB disk. Noe av ideen er at disken ikke skal være i spilleren.
  Ser at en av landets ledende Hi-Fi blad skriver at ved å bruke USB, kan man ikke spille de nye høyoppløste formatene, som for eksempel HRx fra Reference Recordings. Det påstås at USB nedskalerer høyere sampling enn 48 kHz. Dett er ikke riktig, USB er en protokoll og den vet ikke engang hva som går gjennom kabelen. Det kan sikkert finnes lydkort med tilhørende drivere (for eksempel Windows USB Audio)som ikke klarer så høy sampling, men ikke skyld på USB!

  Embla kan spille av alle formater som PCM (med sampling opp til 192 KHz), WAV, FLAC og OGG. Dette høres kanskje ut som en avansert PC løsning, men du må vite at Embla har egenutviklet DSP (Digital signal processing) med en avansert 4x4 balansert DAC fra Burr-Brown, et avansert jitter reduksjonssystem med masterklokke mellom drivverk og flash minne, et jitter reduksjonssystem som benyttes når du spiller fra en ekstern datakilde.

  Hvordan låter så dette?
  Dere kjenner vel alle følelsene av å pakke ut et helt nytt produkt, sette det i racket, skru på strøm, og spille av første låt? Tro meg folkens, dette låt ikke bra!! Jeg fikk advarsler av Morten hos NAT at Bladelius lager utstyr som må spilles inn over lang tid, i manualen står det oppgitt 6 uker!
  Kort fortalt, etter disse ukene spiller dette helt nydelig. Det er en letthet, oppløsning og dynamikk jeg aldri har hørt før. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare mangel på digitallyd, men Embla har fått meg til å ane hva det kan være.
  Det hører med til historien at jeg byttet ut en meget velrenommert rørbasert DAC og eksternt drivverk, en kombinasjon til ca 80 000, Embla koster 45 000. Og for å si det mildt, jeg bytter ikke tilbake.

  Fremtidens platebutikk og format?
  Det dukker opp flere netbutikker som tilbyr nedlasting av musikk på høyoppløste formater. Formater du ikke kan spille på en ordinær CD/DAC, men pr. i dag må ha PC med software spiller og avansert lydkort, eller et produkt som Embla for å spille av.
  Reference Recordings gir i dag ut noen eksemplarer av plater innspilt og gitt ut med 176.4 kHz sampling. Disse gis ut som WAV filer brent på en DVD plate. Meningen her er at du skal kopiere en og en fil over til ditt PC baserte oppsett, for så å spille av med software spillere som Media Monkey og lignende. Ved siden av dette vil du trenge et avansert lydkort som for eksempel Lynx AES16, og en ekstern DAC som for eksempel Alpha DAC from Berkeley Audio Design Associates.
  På Embla er dette så enkelt som å sette inn DVD platen og trykke ”Play”.
  I en av de sisteutgavene av TAS hadde ikke ukjente Robert Harley et stykke hvor han beskriver erfaring med Reference Recordings HRx spilt av på PC oppsettet beskrevet ovenfor. Han klarer ikke å få fullrost opplevelsen, og sier enkelt og greit ”..I can say that what I’m hearing bears no relationship to CD sound quality..”
  Embla har overbevist meg på mange måter, og ikke minst gitt meg troen på fremtidige ”formater” med en helt annen lydkvalitet en dagens CD og vinyl.

  Løp og lytt..

  Mvh
  Per Åge

 2. #2
  Æresmedlem ErosLoveking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  15,740
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Vil si tusen takk for den først tilbakemeldingen fra en bruker av Embla. La det gjerne komme flere.
  Har foreløpig bare sett og hørt Embla en stakket stund hos NAT, men håper å få lånt en spiller med hjem til kjente omgivelser utpå vårparten.
  Førsteinntrykket er ihvertfall at det er et spennende produkt, ingen tvil om det.
  Manley Shrimp+Snapper, Tannoy Turnberry SE, Ear324, VPI SSM, Benz LP, Lyra Skala+Helikon mono, AT33ev, KimberSilverstreak interconnects, Furutech strømkabelage, Sony dvd,Grace M903, VPI 17.5 vaskehall, Sennheiser HD650+AKG K701m+Beyerdynamic T1, Cayin HA-1A, iMac/iPad/MBpro, Wurlitzer 2410s.(Impulse H6 og Techn. 1210mkII)

 3. #3
  Kaare G. Opsahl
  Guest

  Erfaring med Embla

  veldig godt innlegg kan man overføre data trådløst til embla?

 4. #4
  Medlem AR220's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Sitat Sitat fra 65finger
  veldig godt innlegg kan man overføre data trådløst til embla?
  Nei Embla har ingen trådløs inngang (eller utgang). Du kan imidlertid streame data via egen USB inngang. Denne inngangen kan du igjen henge på en trådløs enhet (PC o.l.).

  Per Åge

 5. #5
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Har akkurat kjøpt Embla selv og må si meg enig med det som er sagt, dette er veldig bra. Jeg har aldri vært borti en spiller som er så totalt uten egenlyd som denne, det er akkurat som om det ikke er noen spiller der det bare kommer lyd. Min har ikke så mange timene på baken enda så hvis det er store forbedringer i vente pga innkjøring så går smilet snart rundt hele fjeset.

  Skal komme tilbake når den er mere innspilt og si hvordan det har forandret seg.
  Legger inn ett par bilder men må ta de for seg selv pga størrelsen, skjønner ikke hvordan jeg skal krympe, er lite datakyndig.

  Richard
  Mvh Richard.

 6. #6
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Ett bilde
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Mvh Richard.

 7. #7
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Ett til
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Mvh Richard.

 8. #8
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Nok ett
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Mvh Richard.

 9. #9
  Hifi Freak Fosse's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  9,032
  Tagget i
  6 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Flotte innlegg gutter.

  Selv har jeg har bare så vidt sett og hørt spilleren hos NAT.
  Jeg hadde dessverre for liten tid med den, så lydkvaliteten kan jeg ikke si noe forunuftig om, men Morten gav meg en kjapp innføring i hva spilleren kan og hvordan den fungerer, og det var imponerende.
  Slik jeg ser det er dette en genial løsning: Her har man et brukergrensesnitt som vi alle forstår, med artist-album-låt. Spilleren har innebygget minne med plass til over hundre cd-er, og mulighet for utvidelse.

  Men, om man ikke ønsker å lagre musikken og bare vil bruke den som en vanlig cd-spiller, ja så kan man det også. Det er genialt, så slipper man rippe all musikk over til disker og innom datamaskiner og når kompiser kommer på besøk så kan medbrakt avspilles uten for mye styr.

  Dessuten er den lekker å se på, det har aldri skadet. Et av de få digitalproduktene hvor jeg har tenkt at her fikk man faktisk mye for pengene.

  Gratulerer med lekre produkter begge to.
  Studer A80RC | Bergmann Galder og Odin | Kuzma 4point | SME V-D | Schick | Vdh Colibri XCP | DV XV-1s | Jan Allaerts MC2 Finish Gold | Garrard 301 med CTC power | EMT 997 | DV507MKII | EMT TSD15 og TMD25 | SPU Classic E | Music First | DV SUP-200 | Fidelity Research XF-1 | Gryphon Head | Allnic H-1500IIPlus | Accuphase C-27 | Eximus CD5 | DIY pre | Joule Electra VZN-160|Air Tight ATM-2 | Harbeth 40.2 |
  Bel Canto Dac 1.5 | Ars-Sonum Filarmonia SE | Tannoy Sandringham

 10. #10
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Interessante innlegg om framtiden dette her, og dette apparatet kunne jeg godt tenkt meg å prøve. Det blir dessverre for dyrt for meg, men det forteller jo litt om hva vi kan vente oss i framtiden. Og når det kommer tilsvarende produkter til en skapelig pris så kommer jeg sikkert til å hoppe på noe slik selv. Flashminne i en eller annen form er nok framtidens medium for musikk og film.

  Jeg husker en artikkel på midten av åttitallet i danske HIFI & Elektronikk om at framtidens format ville være en krystall som kan lagre enorme mengder informasjon. Over 20 år etter så kan vi smile litt av den spådommen, men på en måte har de jo fått rett. Selv om det ikke dreier seg om en krystall. I alle fall ikke i den form som ble beskrevet i den artikkelen.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 11. #11
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,586
  Tagget i
  11 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Artig og fremtidsrettet produkt. Litt stiv pris spør du meg, men man får en fin skreddersydd løsning som også sikkert gir lyd i toppklasse. Burde kanskje hatt Blu-ray?

  Men 6 ukers innspillings tid! Skulle gjerne ha sett en teknisk forklaring på det Eller var det skrivefeil og tilvenningstid de mente mon tro.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 12. #12
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Sitat Sitat fra orso
  Artig og fremtidsrettet produkt. Litt stiv pris spør du meg, men man får en fin skreddersydd løsning som også sikkert gir lyd i toppklasse. Burde kanskje hatt Blu-ray?

  Men 6 ukers innspillings tid! Skulle gjerne ha sett en teknisk forklaring på det Eller var det skrivefeil og tilvenningstid de mente mon tro.

  Tror nok det er mere tilvenning enn innspilling. Jeg har ikke merket noe særlig forskjell så langt
  Mvh Richard.

 13. #13
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Innspilling eller tilvenning, låter bare bedre og bedre. Har flere lånte ører som kommer innom og lytter som mer enn gjerne vil fortelle meg at jeg tar av hvis det er så, noen mener sågar at det er sinnsykt å bruke så mye på stereo men må dog innrømme at det låter bra. Beste spiller jeg har hatt så langt og jeg har prøvd noen.
  Mvh Richard.

 14. #14
  Hifi-entusiast ØivindS's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  448
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Jeg får si jeg falt pladask. Hørte Emblaen hos Morten og lytteinntrykket i kombinasjon med hvilke muligheter man har med denne spilleren gjorde at jeg la inn en ordre. Dette til tross for at jeg nylig har oppgradert min egen spiller med Siemens Halske NOS rør og kom til at bedre enn dette kan jeg ikke forvente at en CD spiller skal kunne levere. Men som nevnt, nå er jeg snart der jeg også.
  Michell Orbe, SME V, Benz Micro LP-S, Devaliet 170, German physics, Velodyne DD12. Kabler: AQ-K2, AQ-WBY.

 15. #15
  Hifi Freak Fosse's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  9,032
  Tagget i
  6 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Gratulerer OivindS, dette er virkelig spennende og flotte saker.
  Regner med å få en invitasjon snart slik at jeg kan få lyttet til herligheten.
  Studer A80RC | Bergmann Galder og Odin | Kuzma 4point | SME V-D | Schick | Vdh Colibri XCP | DV XV-1s | Jan Allaerts MC2 Finish Gold | Garrard 301 med CTC power | EMT 997 | DV507MKII | EMT TSD15 og TMD25 | SPU Classic E | Music First | DV SUP-200 | Fidelity Research XF-1 | Gryphon Head | Allnic H-1500IIPlus | Accuphase C-27 | Eximus CD5 | DIY pre | Joule Electra VZN-160|Air Tight ATM-2 | Harbeth 40.2 |
  Bel Canto Dac 1.5 | Ars-Sonum Filarmonia SE | Tannoy Sandringham

 16. #16
  Hifi-entusiast ØivindS's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  448
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Sitat Sitat fra Fosse
  Gratulerer OivindS, dette er virkelig spennende og flotte saker.
  Regner med å få en invitasjon snart slik at jeg kan få lyttet til herligheten.
  Mange takk André.
  Foreløpig er Emblaen fortsatt i Sverige for oppgradering. Men så snart den er i hus er du selvsagt hjertelig velkommen.
  Som du kanskje har skjønt har det skjedd store saker på høyttalerfronten siden du var her sist. Som en følge av det har det vært mulig å ominnredet lytterommet. Det betyr at flere viktige parametere er endret, allerede før Embla.
  Michell Orbe, SME V, Benz Micro LP-S, Devaliet 170, German physics, Velodyne DD12. Kabler: AQ-K2, AQ-WBY.

 17. #17
  Hifi-entusiast ØivindS's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  448
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Emblaen har vært i hus siden før helgen. Nydelig vårvær har ført til at det ikke har vært allverdens tid til musikkopplevelser via nyvinningen. Men så langt må jeg si meg enig i det som allerede er fremkommet. Dette er storslagent, med flott perspektiv både i bredde og dybde. Dynamikk, dyp og stram bass, luft og brillians i massevis. Her er det ikke mye å trekke. Vinylriggen har fått konkurranse, men det er allikevel noe annet. Hva man foretrekker dreier seg nå først og fremst om smak. Har man anledning, så hvorfor ikke, - ja takk til begge deler.

  Men det er noen utfordringer som jeg nok må ta med Morten på NAT når jeg får tid. F.eks så virker ikke touchpanelet! Fjernkontrollen er heller ikke verdens mest brukervennlige.
  Michell Orbe, SME V, Benz Micro LP-S, Devaliet 170, German physics, Velodyne DD12. Kabler: AQ-K2, AQ-WBY.

 18. #18
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  Sitat Sitat fra OivindS
  Emblaen har vært i hus siden før helgen. Nydelig vårvær har ført til at det ikke har vært allverdens tid til musikkopplevelser via nyvinningen. Men så langt må jeg si meg enig i det som allerede er fremkommet. Dette er storslagent, med flott perspektiv både i bredde og dybde. Dynamikk, dyp og stram bass, luft og brillians i massevis. Her er det ikke mye å trekke. Vinylriggen har fått konkurranse, men det er allikevel noe annet. Hva man foretrekker dreier seg nå først og fremst om smak. Har man anledning, så hvorfor ikke, - ja takk til begge deler.

  Men det er noen utfordringer som jeg nok må ta med Morten på NAT når jeg får tid. F.eks så virker ikke touchpanelet! Fjernkontrollen er heller ikke verdens mest brukervennlige.
  Helt enig i dette med lyden er meget bra og blir faktisk bedre med noe tids bruk. Erfarer dette selv. Hvis du har kjøpt Embla Basic så er det ikke touchpanel på den du må ha den med innebygd forforsterker for å få det og den er vel ikke kommet på markedet riktig enda. Det kommer også etterhvert en fj kont med identisk display som på Emblaen og det er av touch typen.

  Richard
  Mvh Richard.

 19. #19
  Hifi-entusiast ØivindS's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  448
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla


  Sier du det, ja! Det var vel det jeg overhørte da Morten henviste til fjernkontrollen. Han nevnte også noe om at det kommer ny fjernkontroll m touchpanel. Litt merkelig da at manualen viser menyvalg for å kalibrere touchpanelet?

  Forresten så er "den med innebygd forforterker" kommet. Morten har den i oppsettet i butikken.
  Michell Orbe, SME V, Benz Micro LP-S, Devaliet 170, German physics, Velodyne DD12. Kabler: AQ-K2, AQ-WBY.

 20. #20
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaring med Embla

  [quote=OivindS ]

  Sier du det, ja! Det var vel det jeg overhørte da Morten henviste til fjernkontrollen. Han nevnte også noe om at det kommer ny fjernkontroll m touchpanel. Litt merkelig da at manualen viser menyvalg for å kalibrere touchpanelet?

  Forresten så er "den med innebygd forforterker" kommet. Morten har den i oppsettet i butikken.

  Jeg stusset også over det i manualen og det er også andre feil i den. Min spiller har nå flere funksjoner enn det som er nevnt i manualen men det er vel sånn det må bli når den hele tiden oppgraderes via nettet. Er dog veldig fornøyd med den.
  Mvh Richard.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed