Resultater 1 til 11 av 11

Tråd: TEAC

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2008
  Innlegg
  685
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1

  TEAC

  Hei!

  Hvordan står TEAC VRDS 7 seg i dag samenlignet med andre CD spillere?

  Den ser kuul ut da, men er det like kuul lyd?!

  Vh

  S

 2. #2
  lark
  Guest

  TEAC

  Den innebygde dac'en holder nok ikke dagens standard når det gjelder lydkvalitet. Som drivverk sammen med en moderne dac tro jeg nok at den vil hevde seg godt. VRDS drivverkene til TEAC er vel nesten legendariske.

 3. #3
  Hifi-interessert cannot's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  90
  Tagget i
  0 Innlegg

  TEAC

  heisann.

  jeg syns den er såpass bra at jeg kan leve med den jeg har enda en god stund.
  Har kun sammenlignet den med en noen år nyere sony og meridian i ca. samme prisklasse. Teac`n ble stående. Har nå en dvd HK 25...spiller jo cd den og, mange år nyere dac.., men Teac er KULT

  Mvh Kenneth

 4. #4
  Omar
  Guest

  TEAC

  Teac er utrolig gromt. Men hvis du finner ut at du skal ha noe annet, så må du se hele anlegget i sammenheng. Det kan godt hende at din Teac sammen med resten av anlegget dit låter veldig fint sammen. Ny CD spiller krever kanskje en ny forsterker og nye høyttalere for å virkelig høre hva signalkilden er god for. Kabler er også veldig viktig. Man kan ikke kjøpe anlegg til 50 000 uten å ha lagt i minst 3000.- for nye signal og høyttalerekabler....uten gå inn på noen kabeldiskusjon.

 5. #5
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  TEAC

  Sitat Sitat fra cathrine1
  Hei!

  Hvordan står TEAC VRDS 7 seg i dag samenlignet med andre CD spillere?

  Den ser kuul ut da, men er det like kuul lyd?!

  Vh

  S
  Ikke særlig bra er jeg redd. VRDS10 med sin DAC7 bitstreamkonverter har en viss... musikalsk flyt, men er også solid forbigått av rimeligere spillere idag imo; men VRDS7 hadde aldri den samme besnærende flyten i utgangspunktet.

  Uten å ha gjort noen direkte sammenlikning, så vil jeg gjette på at du ikke skal langt over etpar-tre tusen fra de rette merkene før du har en cd-spiller som florerer med klangfarger, bounce, dybde, oppløsning og musikalitet minst på høyde med VRDS7. Men det er bare gjettinger, basert på et forsøk på summering av hva jeg har hørt på forskjellige steder og tidspunkter.

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 6. #6
  Hifi-entusiast Vinyldust's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  148
  Tagget i
  0 Innlegg

  TEAC

  Et klassisk meget godt produkt. Driverk i toppklasse men DAC selvsagt utkonkurert lett idag. Men absolutt ikke av 2-3000,- spillere som en nedenfor skriver. Du må nok opp ganske mye i pris, definitivt + 10 lapper for å finne noe bedre. Oppgradering til bedre dac er fristende da drivverket er helt rått. Men kan bli problem mht klokking og ekstra "unødvendig" kabling. Jeg hadde spilt til den står i syv steiner, også lytta litt rundt! vh

 7. #7
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  TEAC

  Sitat Sitat fra Vinyldust
  Et klassisk meget godt produkt. Driverk i toppklasse men DAC selvsagt utkonkurert lett idag. Men absolutt ikke av 2-3000,- spillere som en nedenfor skriver. Du må nok opp ganske mye i pris, definitivt + 10 lapper for å finne noe bedre.
  Jøje meg så uenig jeg er; en cdp som kostet godt under 10k for snart 15-20 år siden skal man opp i over 10k idag for å finne konkurrent til? Not on your nelly, sier nå jeg   Tror du ville bli mektig overrasket over hvordan denne høres ut idag (slitt og gammel som den har blitt) i sammenlikning med en av de bedre ferske spillerne i prisklasser over 3k idag. Jeg hadde sikkert også vært overrasket. Har sammenliknet VRDS-10 med nyere rimeligere spillere, og får mye samme følelsen.

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 8. #8
  lark
  Guest

  TEAC

  Såvidt jeg vet er drivverket i VRDS7 det samme som min VRDS T1. Jeg bruker VRDS T1 i kombinasjon med en Parasound D/AC 1000 converter (begge fra 1995). Kombinasjonen kommer til kort i sammenligning med min Hegel CDP4A mk2, og det mener jeg definitivt skyldes konverteren. Mekanisk sett er Teac-drivverket i en helt annen klasse enn Philips-drivverket som sitter i Hegelen.

 9. #9
  Hifi Freak ceroxol's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Asker
  Innlegg
  1,211
  Tagget i
  0 Innlegg

  TEAC

  Sitat Sitat fra Vinyldust
  Du må nok opp ganske mye i pris, definitivt + 10 lapper for å finne noe bedre.
  100% uenig med deg. Hadde en vrds25x i anlegg nr.2 for 2år siden, nå vet jeg ikke helt hvordan denne er i forhold til vrds7 men antar den er bedre, men den måtte se seg slått av nye spillere i prisklassen du nevner..

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  TEAC

  Ditto her, i forhold til VRDS-10. Laidback og innsmigrende lyd sånn rent umiddelbart, men en fant temmelig kjapt at det manglet detaljer, fremdrift og rytme i forhold til kurante spillere av i dag. På den annen side er disse spillerne glimrende drivverk, så om du får den billig (og det bør du) og kombinerer den med en god DAC, så har du en svært habil digital kilde. Velger du en Beresford eller Cambridge DAC f.eks, så bør totalprisen bli svært overkommelig.

 11. #11
  Hifi Freak kaap's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Rana
  Innlegg
  3,244
  Tagget i
  0 Innlegg

  TEAC

  Selve drivverket er og blir bra.. DAC'ene i de spillerne som hadde det, er som kjent ikke mye å skryte av. Men både T1, 7 og 25 har et meget bra drivverk. Teac sitt VRDS-neo som er på markedet idag er selvsagt enda mer gjennomført og forfinet, men prisen er da en helt annet, selv om konstruksjonen er i bunn&grunn lik.
  IMO
  S.O.t.M sMS-200neo // Singxer SU-1 (DDC) // DP DAC 8.0
  Thorens TD321/RB300 // Ortofon Quintet Blue // DP DPR2.19
  DP C1s // ? ? ? ? ? // DP A1s x 2// Multicell // Silk & Silspeak
  Admin for dpguiden.no // Min bildetråd // Byggetråd: Lytterom

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed