Pioneer D6 eller Cambridge Azur 640C?

zaragon

Medlem
Ble medlem
21.04.2004
Innlegg
29
Antall liker
1
Hei, jeg trenger litt input fra dere ang. valg av CD-spiller. Har fått til hjemlån en Pioneer D6, men synes den er litt skarp kantene for å si det sånn. Er det noen her på forumet som kjenner til Cambridge Azur 640C? (ja gjerne fra de som har hørt D6 også for sammenligningens skyld) og event. kan gi meg tilbakemelding på klangen? Er nok blitt litt mer tilhenger av et "bløtere" lydbilde med årene :) Kjøres mot noen Focal-høyttalere og Audiolab Q og to M'er.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Høres ut som om du skulle sikte på cd-spillere noen hakk over de du ser på. Dessverre. D6 er etter alle solemerker en vel så god cdp enn 640, som på sin side ikke akkurat er bakpå med å være frempå. Så jeg tror ikke du vil finne hva du søker der.

Gode forsterkere/høyttalere har en fornøyelig evne til å portrettere kildesignalet, warts and all. Jeg har hatt gleden av å høre Cambrigde 640 (som vi har) på Q/M (som vi også har). Det er ingen god ide. For min musikk, med mine ører iallefall. Det blir en altfor spe cdp til disse forsterkerne.

Spillere som f.eks en Naim CD5i eller en av de nye Rega'ene skulle kunne gi en lydkvalitet som sannsynligvis ville passe deg langt bedre vil jeg mene.

Mvh Vidar P
 

knuba

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.03.2007
Innlegg
309
Antall liker
139
Sted
Larvik
Torget vurderinger
3
Jeg har ikke hørt D6, så den kan jeg ikke uttale meg om. Har hatt Cambridge 640C en god stund, og er enig med Vidar P. Låter litt spinkelt, og i tillegg synes jeg den låter litt skarpt i kantene. Opplever dog dynamikken som bra. Skal du ha bløtere lydbilde, så kan du også prøve Marantz i tillegg til tipsene fra Vidar P.
 

DIY_dude

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.01.2007
Innlegg
1.313
Antall liker
67
Sted
OSLO
Torget vurderinger
8
Har ikke hørt Pioneer jeg heller, men kan være enig i at 640C stinker. Fordelen med 640C er at den kan bli fantastisk bra med noen enkle modifikasjoner.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Bare for å presisere; jeg synes ikke 640C stinker overhodet, tvert om synes jeg det er en veldig god budsjettspiller, særlig i v2-variant. Kanskje en av de beste til prisen imo.

Men jeg synes ikke den finner en naturlig plass i langt mer upmarket systemer enn hva den er ment for, til det har den (i likhet med de aller fleste budsjettspillere) simpelthen for mange åpenbare svakheter i slike systemer, i sammenlikning med litt mer påkostede cdp'er.

Det er en levende, frisk og god spiller for sitt bruk i mange rimelige systemer, men kan imo ikke brukes som hovedkilde foran glimrende forsterkere som f.eks Audiolab 8000Q/M og ditto kvalitet høyttalere.

Til dette nivået systemer trenger man kilder som gir langt rikere og mer naturlige klanger, lang mer sammensatte portetteringer av enkeltinstrumenter, vokaler og helheter, langt større innsikt i musikken enn akkurat overflaten og kilder som har langt mer ekspressiv bounce, rytmisk fremdrift, melodiføringsevne og energi, som f.eks de jeg nevnte over (og mange andre).

Det er iallefall min mening.

Mvh Vidar P
 

DIY_dude

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.01.2007
Innlegg
1.313
Antall liker
67
Sted
OSLO
Torget vurderinger
8
Men jeg synes den stinker i alle fall. :) Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor denne spilleren har fått noen What Hifi pris. Og han som har designet analogtrinnet i den må ha røyka lut. Sorry, nå skal jeg slutte å trolle.
 
Topp Bunn