Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  lark
  Guest

  Bowers & Wilkins 703 og kabinettresonanser

  Heisann alle eiere av B&W 703. Under eksperimentering med forskjellig underlag under mine 703'ere, oppdaget jeg tilfeldig at spesiellt nederste halvdel av kabinettet har en kraftig resonans når man banker på det. Verst er det med spikes under høyttalerene, og litt bedre med dempeføtter. Settes derimot høyttalerene rett på underlaget (i mitt tilfelle steinplater) uten noe som helst imellom slik at hele bunnplata hviler mot underlaget, så er kabinettet så og si helt dødt når man utfører "knoketesten". Er det noen andre eiere av 703 som gidder å ta seg bryet med "knoketesten" for å sjekke om de opplever samme resonansfenomenet?

  PS. Postet dette innlegget opprinnelig i vennetråden for B&W, men flyttet det hit.

 2. #2
  Nailhead
  Guest

  Bowers & Wilkins 703 og kabinettresonanser

  Jeg har ikke B&W 703, men jeg har opplevd noe lignende med et par relativt store stativhøytalere. Må understreke at jeg ikke på noen måte har drevet noe "seriøs" forskning på dette med kabinettresonanser, men jeg fant iallfall ut at den beste løsningen for disse høytalerne var å sette høytalerne med hele bunnplata i kontakt med stativet. Plata på stativet har eksakt samme areal og form som bunnplata på høytaleren. Mellom stativ og kabinett ligger en seig gummimatte som gjør at høytaleren "sitter fast" i stativet. Stativet er relativt tungt. Mulig jeg tar fullstendig feil, men har vel trodd at tyngden av høytaleren i seg sjøl vil være med på å dempe noe av resonansene i kabinettet så lenge hele bunnplata er i god kontakt med et solid underlag.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed