Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  pondus200
  Guest

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  Hei Hifi venner.
  Trenger noen anbefalinger på høytalere som kan passe bra sammen med en rørforsterker som yter 20W i 8 ohm. Har B%W i dag med 88db følsomhet og det blir for tungt når man ønsker å skru opp litt. Spiller pent på normal lyd nivå.


 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2008
  Innlegg
  244
  Tagget i
  0 Innlegg

  Høytalere til bruk med rørforsterker


 3. #3
  Bransjemedlem Moiz Audio's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,213
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  58

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  med 20 watt kan du starte fra 92db og oppover ....

  men hvor tjukk er lommeboken?


  Jeg representerer Moiz Audio.
  https://www.facebook.com/MoizNoize

 4. #4
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,935
  Tagget i
  0 Innlegg

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  Kunne et par sånne vært noe :  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 5. #5
  pondus200
  Guest

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  Lomboka er ikke tykk om dagen , men kan bytte mot en TEAC Esoteric DV-50s hvis noen skulle ønske det.

 6. #6
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,059
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  37

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  Sjekk MonoPulse model 42A.
  http://www.monopulse.co.uk/
  Les også det som står skrevet på sidene til MonoPulse. Svært nyttig.
  Bli ikke skremt av prisen. Et par havner rundt 10' ferdig levert til deg.
  Vi er vel 5-6 stykker i Norge med disse høyttalerne. Og alle er strålende fornøyd
  Hans - DIY'er

 7. #7
  Hifi-entusiast jaerbo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  164
  Tagget i
  0 Innlegg

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  WLM - definitivt!! Må vurderes i denne sammenheng.  har hatt denne høytaleren en stund - mye morro!!
  NAIM/LV/NAGRA/LUXMAN/GARRARD/THORENS/ORTOFON/GRAHAM

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2007
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  Triangle Antal EX.
  Les hva Stereophile sier om Antal: "The best affordable floorstander yet. It,s also one of the most tube- and SET-friendly on the planet."

  mvh

 9. #9
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  STORD
  Innlegg
  386
  Tagget i
  0 Innlegg

  Høytalere til bruk med rørforsterker

  Om du bytter til slike høyttalere som jeg har, vil det være som om du har fått 40 Watt på disse B&W. B&W låter litt mot det lyse klangmessig, det gjør dem som jeg har også. Så om du liker denne B&W klangen, vil du sannsynligvis like denne Audiovectorklangen også. Og om audiovector har for lys klang, kan de lett gjøres litt mørkere i målet med et resistor på hvor høyttaler på utsiden bak på terminalene. For de er tri-wired. Disse Audiovectorene har denne superdiskanten som er noe av det mest oppløste som er laget. Husk at de må hete Avantgarde om du ønsker dem med denne superdiskanten. Jeg ser dem av og til på bruktbørsen her. Og de er god match med typiske rørforsterkere. Det er den komponenten som har fått sitte lengst i mitt system. Og har heller ikke noen plan med å skifte dem ut. Disse Audiovectorene ligger på 91 dB eller mer i følsomhet. Jeg bruker 2x13 Watt på dem og har ikke noe som helst ønske om mer lydtrykk. Jeg får ca. 102 dB lydtrykk framfor hver av høyttalerne mine med 2x13 watt. Det gir ca. 104 dB lydtrykk i sitteposisjon hos meg. Jeg liker ikke å spille med høyere lydtrykk enn 95 dB i spissene. Jeg klarer å få realistisk konsertsal-lydtrykk på de aller fleste platene. Og da er jeg fornøyd.

  Disse høyttalerne er superanalytiske, så sender du skitt inn i dem får du skitt ut igjen også. Men er signalet på dem godt, da kvitterer dem også med superlyd. Jeg mente at de var gode nok til å ville spandere høyttalerkabler til over 100.000 kroner på. Og dette reaterte dem meget positivt på. Det kom en enorm dybde i dem. Og lydbilde ble stort, detaljert og fett. Og de reagerer umiddelbart på den minste utskifting i anlegget, nettkabler, småsignalkabler, nettstøyfilter, biwiring eller annet. Og de er mer oppløst i diskanten enn elektrostatpanel. Mine stax-elektrostathodetelefoner overgår dem imidlertid i oppløsning, men ikke mye.

  I butikken syntes jeg de spilte alt for lyst. Det skar litt i ørene. Og de var tynne i bassen. Men har i senere tid funnet ut at det var fordi det stod en litt eldre Hegel-forsterker på dem under demo-en. Men til rørdrift spiller de fantastisk bra på det aller meste. De matcher også meget godt med transistorforsterkerne McIntosh MA6900 og MA6800. Men de spiller ikke godt med McIntosh MA7000. Da blir lyden litt Hegel-aktig igjen, men med flottere dybde i lydbilde og med mer detaljer.

  Disse Audiovectorene har mindre kasselyd enn noen annen dynamisk høyttaler jeg har hørt. Derfor minner dem mye om en elektrostat. Jeg kjører en sub på dem også for at lyden skal grave ned mot de 20 Hz.

  Mvh Consen
  McIntosh MC1,25 kW effektblokker—Consen Design Pre—Von Schweikert UniField 3—Wadia 322 DAC—Audio Note CDT THREE Transport—Velodyne SPL-R serien sub—Isotek Sigmas—MIT Oracle V.2 (Biwiring) høyttalerkabel—Nordost Valhalla RCA, 3 stk.—Furutech 230V nettkabel FP-314Ag med FI-50 R og FI-E50 R plugger. Bruker dem på MC1,25

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed