Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2004
  Innlegg
  538
  Tagget i
  0 Innlegg

  Energy-veritas!

  Noen som har erfaringer med høyttalere fra overnevnte produsent? Ser testene i fidelity er gode.
  Mac Mini (musikkavspilling) / Hegel HD2 (USB til spdif konverter) / Devialet D-Premier (d/a converter og forsterker) / German Physiks Mk4 (høyttaler) / Nordost Red Dawn (kabler)

  Låtskriver og vokalist i The Alabama Rodeo Stars og The Hank W. Rodgersons Gospel Experience...

 2. #2
  Hifi Freak Erland's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  3,238
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Energy-veritas!

  Hørt et par gulvstående hos Elkjøp. Kommer ikke på navnet, men prislappen var rundt 25K. Selgeren som jeg kjenner litt, fikk meg til å ta dem med hjem og spille på dem noen dager.
  Fin høytaler. Homogent lydbilde med veldig bra punch. Fin finnish også.

  Jeg benyttet en 2x200w 8 ohm Nakamichi forsterker, og den fikk skikkelig sving på dem.

  Jeg vil tro det er litt over prisnivå til den gj.sn. Elkøpkunde.Siden denne modellen nå må være 3-4 år, står det kanskje noen par igjen som det er mulig å få en god pris. Absolutt en høytaler og vurdere.
  Member of NBPM

 3. #3
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,859
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Energy-veritas!

  Har selv Energy Veritas V2.3. Veil.pris for disse er 25000, 35000 for V2.4. Finner du et par i en Elkjøpforretning har de sannsynligvis stått der en stund, og da kan prisen forhandles.

  Er veldig fornøyd med dem
  De er kjappe, med stram og kontant bass som går rimelig dypt. Byggkvaliteten er meget god og finishen er upåklagelig. I mine øyne er de blant de penere høytalerne på markedet (mine er kirsebær).
  Høytaleren er 4-veis med bass, bass/nedremellomtone, øvre mellomtone, og diskant.

  Øvre mellomtone og diskant har vært litt anstrengende i mitt oppsett, med billig DVD spiller og signalkabel til 250,-. Dette problemet forsvant da jeg testet Vincent CD S6 og monster interlink kabler til omkring 800,-

  Høytalerne låter helt klart best nå de er bi-wiret. Da åpner de seg opp, og lyden blir mer sammenhengende i hele frekvensspekteret (føler meg helt løk når jeg forsøker å bruke hifi-sjargong :P)

  I følge noen personer på nettet trenger de endel kraft for å yte maks (på tross av sensitivitet på 90dB), gjerne 200w eller mer. Jeg har 150w og synes det virker rikelig. Bruker også innimellom en ombygd T-amp på ca 2x5W, og denne driver høytalerne til fullt brukbart lyttenivå, og gir forøvrig skremmende god lyd til prisen (29$, se www.tnt-audio.com).

  Ville vært litt forsiktig med å pare disse høytalerne med en analytisk, eller lyst klingende forsterker.


  Mvh Nils
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/EMT TSD15, Garrard 401/Audio Origami PU7/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.
  Bergen Lydlaug og Hornalliansen

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed