Forsterker til Dynaudio Fokus 220

Jeger68

Medlem
Ble medlem
22.01.2008
Innlegg
7
Antall liker
0
Hei.

Jeg er ny på forumet og forholdsvis fersk innen "faget". Vi har nå et stereooppsett bestående av Dali Consept 6 og Danon PMA700AE på stua. Har også en XTZ 12" sub. Dette kjøpte vi i for et år siden. Etter dette kjøpet "gjennoppdaget" jeg og fruen gleden med musikk og mue vil ha mere...

Nå har det seg slik at vi har et rom på ca 30m2 som vi ikke bruker til noe spesielt. Her skal det bli "mor og fars rom". Planen er i første omgang et skikkelig stereoannlegg, men fruen mener at når vi først har dette rommet bør vi jo bygge kino også (Heldige meg :D)
Jeg har nå vært rundt å hørt litt på forskjellige høytalere, og har falt for Dynaudiolyden. Jeg har tenkt å få tak i brukt utstyr, men tror likevel Contour S3.4 blir for dyr for oss. Satser derfor på Focus 220.

Men hva skal jeg velge av forsterker til denne? Den skal kunne drive disse godt og ha prosessoringang for framtidig oppgradring til hjemmekino med surround. tenkte på prisklassen rundt 10.000,- for brukt forsterker.

Vil forsterkere på rundt 100-125w klare å drive denne godt? feks Arcam diva A90, parasound NC 2100 med NC2125 effekt?

Hva tror dere?
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.810
Antall liker
566
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Velkommen til forumet! Nå står ikke kinolyd på førsteplass her så det kan ta en stund før man får svar. Jeg har hatt en Arcam FMJ a32 sammen med Dynaudio Countour 1,8MKII som antagelig er ganske lik en Focus 220. A hadde ingen problemer med å drive mine gamle ht i hvertfall, den var på 100w med en bra strømforsyning.Når det er sagt er det ingen bakdel med enda mere kraft. Når du ser etter forsterkere kan du samtidig se etter hvor mange VA den kan varte opp med. Også hvor mye ladelyttene kan slippe ut av strøm(microfarad heter det vel) Sjekk ut denne anmeldelsen

http://www.audiophile.no/Publisering.asp?Id=46
 
U

utgatt60135

Gjest
Avforum.no er forresten stedet for hjemmekino.

Contour og Focus har ikke helt lik klangbalanse. Til Focus ville jeg ikke brukt en forsterker som er for tilbakelendt (er ikke Arcam det?) men det kommer jo også an på hvor mye rommet ditt spiller med.

Ville Musical Fidelity 3.5 passe?
 

JLmorten

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.07.2006
Innlegg
776
Antall liker
143
Har ikke noe peiling på Dynaudio, men her er en side som står listet opp flere med Prosessoringang,

http://www.audiophile.no/Publisering.asp?Id=435

Er ute etter noe av det samme oppbyggingen som deg, og til mine ht passer Atoll IM200 svært bra. Denne koster 15k ny, men sett den til 10k brukt, hender den dukker opp her også, demo brukt.
http://www.emtech.no/default.asp

Og en lite hint, den Parasound NC 2100 som du nevner har også mulighet for Koble gjennom subb, slik at du får med subben også til både kino og musikk,, I følge tester jeg har lest skal dett være den eneste som inkluderer subbinngang via Prosessoringangen.. Verd og ta med dersom du ikke viste..
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.810
Antall liker
566
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Lyngen skrev:
Avforum.no er forresten stedet for hjemmekino.

Contour og Focus har ikke helt lik klangbalanse. Til Focus ville jeg ikke brukt en forsterker som er for tilbakelendt (er ikke Arcam det?) men det kommer jo også an på hvor mye rommet ditt spiller med.

Ville Musical Fidelity 3.5 passe?
Nei Arcam er ikke tilbakelent! Dyn har sikkert forbedret Focus iforhold til 1,8.en, men de er ca like tungdrevne(og det var vel spørsmålet?) :) :eek:


Dette skriver de om FMj'en på Audiopile.no:

For etter et par dager var det en dynamikk, musikalitet og spillerglede fra denne forsterkeren som faktisk på enkelte punkt ikke sto særlig tilbake for den bortimot 10 ganger dyrere forgjengeren. Nesten, men ikke helt. Også Arcam har en imponerende presisjon i lydbildet, og har også ne av den samme evnen til å kunne spille lavt, uten at det blir uengasjerende. Den ekstreme detaljeringsevnen fra Klimax er nok ikke helt på plass, heller ikke evnen til å skape visuelle bilder. Også basskontrollen opplevde jeg som en anelse bedre på dette 10 ganger dyrere forsterkersettet, og det skulle vel egentlig bare mangle. Til gjengjeld opplevde jeg at A32 på enkelte innspillinger kunne være minst like musikalsk. Og svært engasjerende. Ikke mye høflig engelskmann her, til tross for et meget veloppdragent ytre. Denne forsterkeren har den meget tiltalende kombinasjonen av å spille både meget rent og behagelig, samtidig som den gir fot. De av dere som var lyttende mennesker også på slutten av 70-tallet skjønner kanskje hva jeg mener når jeg sier ”Yes sir, I can Boogie”.
 
Topp Bunn