Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  OivindJ
  Guest

  Hey Baseheads !

  Hehe

  Et spørsmål til dere som forstår prinsippet til BASE platformene godt:

  Er det noen grunn til at dette prinsippet skulle virke noe dårligere for rør-utstyr med store tunge trafoer(?), som sitter nesten heeelt bakerst?

  (Her får en jo 70-80%(kanskje) av vekten "bakerst", i motsettning til det jevnt fordelte vekten av "motvekten/loddet")

  ..og ja; jeg vet også hvordan prinippet funker sånn generelt, at en kan feste utstyret i platformen, og at baksiden henger fast i forsiden( ), osv osv... (Ikke det jeg lurer på..)

 2. #2
  Hifi Freak Erland's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  3,238
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hey Baseheads !

  Er vel ingen grunn til at de skulle fungere daarligere....tror jeg..

  men uten aa kjenne til hvor mye disse vibrasjonsdempende enhetene lar seg komprimere, holder jeg muligheten aapen for at et objekt med svaert ujevn vektfordeling kan resultere i at plattformens ovre del kommer ut av vater?

  Bygger man derimot slike plattformer selv, kan man naturlig nok plassere de dempende enhetene i forhold til vektfordelingen av objektet som skal dempes.

  dette maa oppfattes som teori som ikke er provd i praksis fra min side....
  Member of NBPM

 3. #3
  OivindJ
  Guest

  Hey Baseheads !

  ...og ingen grunn til at en ujevn vektfordeling på en eller annen måte skulle bidra til å øke utslagene på viberasjonene, framfor å dempe dem?

  Er vel ikke noen grunn til å tro det?

 4. #4
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,628
  Tagget i
  6 Innlegg

  Hey Baseheads !

  Jeg vil tro at det har en betydning dersom vekten i stor grad fordeles ujevnt på BASE. Det er fire sett ''føtter'' (en over og en under bunnplaten i hvert hjørne) som hver er tilpasset sin andel av den anbefalte vekten. Ujevn fordeling vil gi samme virkning som å bruke feil vekt i forhold til BASE-modell.

  (Antar jeg..)

  Beste kilde til info er vel BASE-folkene selv?
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 5. #5
  Overivrig entusiast Geir_O's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  716
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hey Baseheads !

  Det samme har jeg med min Well Tempered Classic platespiller. Motoren nesten i ene hjørnet gjør at vektfordelingen blir ganske skjev. Dette har jeg (etter ide av Necroth) løst med en MDF plate og fire Solid Tech føtter under. Her justeres vekten ved antall fjærer som brukes på vært ben. Jeg må ha platen da motoren er fri fra selve spilleren. Du klarer deg kanskje uten den? Fungerer utmerket.

  Mvh
  Geir
  Well Tempered Classic/Lyra Skala, Linn Linto, Linn Akurate DSM, Oppo BDP-103D, Mark Levinson 335, B&W 805D, Rel B1, Linn + Audioquest ++ kabler, Solid Tech rack og dempeføtter. Holfi puter

 6. #6
  bendis
  Guest

  Hey Baseheads !

  lett løsning. putt en slik mellom forsterker og base
  http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40082918

 7. #7
  Hifi Freak Erland's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  3,238
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hey Baseheads !

  Hva annet enn aa flytte tyngdepunktet oppover skulle denne gjore?

  Ideell losning er aa bygge "base" selv, med fler, mindre dempestykker, fordelt etter objektet som skal dempes.......kanskje.....

  Blir kun teorier dette...regner med en del utproving i 2008!
  Member of NBPM

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  4,274
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hey Baseheads !

  Gummidemperne er den "aktive" komponenten i BASE platformen. Hvis de får svært forskjellig arbeidsbetingelser så er det sansynlig at det kan oppstå utilsiktede bieffekter. Men hvor grensen går herfor er det vel bare Birger Lund Andersen som vet. Han har forresten brukt litt forskjellige varianter av gummidempere, så viktig å opplyse hvilken type du har. Så vidt jeg husker så fikk jeg spesiallaget platformer til mine store DP effektrinn (idag A5) med ekstra gummidemping i forkant da de tunge trafoene er plassert i forkant på disse forsterkerne.

  BASE er forresten det beste produktet i sin kategori, som jeg har opplevd. Mener det er verdt å sjekke ut. Spesielt de lette platformene gir god valuta for pengene. Desverre blir de tunge platformene så dyre å lage. En BASE platform må jo alltid ha et motlodd som veier like mye som komponenten oppå.

 9. #9
  OivindJ
  Guest

  Hey Baseheads !

  Men om vi ser helt bort ifra gummidemperne en stund(La oss si at vi bruker større/flere bak f.eks)

  Rent mekanisk: Den vibrerende, "baksiden" av den øverste plata(der forsterkeren er festet) vil jo ha større energi(vekt) enn baksiden på den andre plata(motvekten).

  Edit: Vi vet vel alle hva som skjer om en setter en (lett)pingpong ball oppå en (tyngre)Crocket kule og slepper dem begge("samlet") i bakken?.... (utslaget økes en smule..)

  (Men er det relevant? )
Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed