Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,805
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til balansert rør pre..

  Jeg vurderer å oppgradere anlegget mitt etter å ha nedgradert det i flere år på grunn av små barn (de små må jo prioriteres)..

  Funderer på en løsning ala Triangle Celius ES høyttalere og et eldre DP trinn ala 6.4 eller lignende som ikke koster skjorta..
  Triangle og DP kan bli litt hissig sammen etter min smak, så jeg har vurdert rør pre sammen med dette for å få mer liv å varmere klang i musikken..

  Rør pre bør helst ha remote med kanalvelger og volum justering (lenge leve latskapen), balansert og helst ikke koste alt for mye..
  Håper å kunne holde meg under 5.000,- men det er ingen must..
  Sjefen (KF) i huset ser helst at den er sort så det står i stil til resten som vi har nå..
  Blir det DP så får heller KF finne frem pensel og maling

  Anlegget pr i dag består av Arcam CD-73 CD spiller som jeg er meget fornøyd med, den spiller musikk på en måte som jeg liker meget godt, så den skal få lov til å følge med en stund til å heller få en oppgradering på NAT hvis det skulle bli nødvendig..

  Signalkabler er Goertz Triode Quartz (sølvkabler) og Transparent MusicLink Super..

  Høyttaler kabler fra Tara Labs som jeg ikke husker navnet på, de er kun merket med "Rectangular Solid Core" og er skikkelig stive, det ser ut som en flat kobberkabel er tvunnet rundt en hard hvit kjerne, mener de kostet ca 10 lapper i 1997 og er gode nok en stund til..
  Hvis noen vet hva slags kabler dette kan være, så syng ut
  www.rotekroken.com/roghb.html -Oslo &amp; Omegn Rør &amp; Hornlaug<br />www.rotekroken.com/rotekroken.htm -Mitt anlegg<br /><br />Share your knowlege - It is a way to achieve immortality.!

 2. #2
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,958
  Tagget i
  7 Innlegg

  Re: Forslag til balansert rør pre..

  Balanserte rørforforsterkarar er som regel på eit anna prisnivå. Men Vincent har nokre transistorbaserte modellar som er "relativt rimelege", om enn utanfor ditt budsjett som nye. Du må altså tråle bruktmarknaden.
  Er ikkje Electrocompaniet EC 4.5 balansert, svart og med fjernkontroll? Den skulle kunne skaffast brukt under denne prisen. Eg veit om ein sånn ein stad...(ikkje akkurat det eg likar sjølv, men..)
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,805
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Forslag til balansert rør pre..

  Rør pre ligger som regel i en høyere prisklasse, men det kunne jo hende at noen der ute visste noe jeg ikke hadde fått med meg

  EC blir det nok ikke igjen.. Da må det hvertfall bli fra 4.7 og oppover, men det er ikke rør og spiller ikke som rør

  Som en midlertidig løsning til jeg finner en pre med rør og fjernkontroll til en grei pris, så har jeg kjøpt meg en brukt Thule..

  Jeg kan evt bruke en rør pre som ikke er balansert, bare få kjøpt en signal kabel med RCA i ene enden og balansert i den andre..
  Det funker vel nesten like godt som balansert i begge ender.?
  www.rotekroken.com/roghb.html -Oslo &amp; Omegn Rør &amp; Hornlaug<br />www.rotekroken.com/rotekroken.htm -Mitt anlegg<br /><br />Share your knowlege - It is a way to achieve immortality.!

 4. #4
  Hifi-interessert desibel32's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  81
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Forslag til balansert rør pre..

  Du mister jo poenget med balansert drift ved å ha RCA i en ende og XLR i den andre, men jeg tror ikke du vil merke forskjell allikevel. Det er hovedsaklig ved lengre kabelstrekk det vil være noe særlig å hente.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed