DAC, CD-spiller, passiv volumkontroll?

nescafe

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.03.2005
Innlegg
572
Antall liker
5
Torget vurderinger
2
Slik ligger det an: jeg sitter med en vincent cd s-3 og et par genelec 8030 A. Mens høyttalerne står til innspilling hos kompis (med passiv volumkontroll) går jeg rundt og grubler. Skal jeg kjøre spilleren rett i høyttalerne og bruke den innebygde volumkontrollen i spilleren? Har lest at denne volumkontrollen kan forringe lydkvaliteten, men har ikke fått mulighet til å teste ut selv ennå. Et problem er at volumet på spilleren starter på maks hver gang den skrues på, kan noe gjøres med dette? Finnes det noen rimelig (opp til 6-7000 kr) DAC med volumkontroll jeg kan bruke kanskje? Eller kan passiv volumkontroll-enhet være fornuftig?
Bruk all deres visdom og gjør meg vis!
 
O

OivindJ

Gjest
nescafe skrev:
Finnes det noen rimelig (opp til 6-7000 kr) DAC med volumkontroll jeg kan bruke kanskje?
Om du kunne ha klart deg uten fjernkontroll, kunne du jo tatt en titt på "RME-eieres plundretråd" under vennetråder. Flere har brukt volumkontrollen på hodetlf-utgangen.
 

nescafe

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.03.2005
Innlegg
572
Antall liker
5
Torget vurderinger
2
Fjernkontroll er ikke noe must nei! Leste mye skryt om RME i en tråd, så den kan jo være høyaktuell til mitt bruk! Takker for tipset om bruk av hodetelefonutgang!
 
R

Rojoh

Gjest
Anlegg med slike minimalist-løsninger er veldig avhengige av god innbyrdes match klangmessig - ergo bør du prøve, og hvis du er heldig, så klaffer det med en av de rimelige "proff-dacene" fra RME, Benchmark og f.eks. Lavry. Skulle du være uheldig, og klangen ikke tiltaler deg: Hva skal du da gjøre?

Mvh. Johan
 
Topp Bunn