Audeze hodetelefoner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • S

    sorgenfri

    Gjest
    Audeze - LCD-2r2

    Jeg, lytter til svært mye forskjellig musikk. Og lcd formidler dette til min tilfredstillelse - Men, på kvinnestemmer brilijerer de! Helt vanvittig kontroll på mellomtonen, det er så en nesten blir rørt:)

    Skjermbilde 2013-02-03 kl. 20.12.43.jpg


    Denne skiva anbefales!

    Mvh

    Chr.
     

    Buyer no 1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.08.2012
    Innlegg
    162
    Antall liker
    65
    Sted
    Danmark, København
    LCD2 r2 v. Beyerdynamic T1

    Her lidt om mine lytteindtryk af LCD2, skrevet som en direkte sammenligning med T1. På den måde håber jeg det bliver lidt nemmere at forholde sig til mine subjektive indtryk :)


    Rock

    Der skal noget smæk på, før jeg begynder at fornemme hvad LCD2 kan byde på. Når jeg lytter ved afdæmpede lydniveauer er der slet ikke det drive og det engagement, som kommer frem når der der skrues op for lyden. Dette virker ikke som hovedtelefonen for dem der for det meste lytter ved lavt niveau.

    Dårlige optagelser fremstår ikke nødvendigvis som netop dårlige optagelser på LCD2. Det har de derimod en tendens til at gøre på T1, hvor man hurtigt får en fornemmelse af en optagelses tekniske potentiale. LCD2 kan finde noget befordrende frem, især i den nedre mellemtone, på næsten alle optagelser, sågar Rugsted & Kreutzfeldt fra 70erne/80erne. Også visse ”remasterede” udgaver som fx Peter Bellis Helt igennem respektabel, bliver ligefrem om ikke helt igennem så dog relativt respektabel at lytte til!

    T1 spiller med en lysere signatur og med lidt mere åbenhed. LCD2 præsenterer tingene med fokus på den lækre nedre mellemtone, der dog en gang imellem bliver lidt for meget af det gode. Lidt for meget af den fede Harley-bas. Dog slet ikke i det omfang som fx Hifimann HE-400 præsterer. Men denne fokusering er formentlig også det der gør LCD2 så god til det jeg netop synes den er god til, nemlig formidling af drive og engagement, fodtrampeeffekt, PRaT eller hvad man nu vil kalde det.

    Der hvor LCD2 virkelig kommer til live er selvfølgelig på live-optagelser, hvor den store soundstage og de mange lag giver en fornemmelse af at være tilstede, på en helt anden måde end hvad T1 kan præstere. Lucinda Williams Live @ The Fillmore lyder voldsomt engagerende. WOW. Et andet eksempel er Thomas Ledins I Sommarnattens Ljys, hvor der virkelig er live-stemning for alle pengene. Det er nærmest umuligt at lade være mere at skråle med på Sensuella Isabella, når der er skruet lidt op for volumen.

    Rammsteins Live Aus Berlin lyder formidabelt! Jeg fornemmer i langt højere grad end med T1 stemningen og det store show fuldt af imponatoreffekter. Den lidt fede nedre mellemtone passer perfekt, og rummet omkring det hele giver en utrolig intensitet. Ligesom med Lucinda Williams er oplevelsen egentlig ikke så svær at beskrive: WOW. Svært at sidde stille med begge fødder, og pludselig griber jeg mig selv i at slå et par slag i luften og råbe ”noch ein mal”. Lidt uhyggeligt, egentlig J

    For lige at lave et lille sidespring, er det lidt den samme oplevelse jeg havde med Denon AH-D2000. Med LCD2 bliver det bare meget bedre, der kommer meget mere styr på bunden, den nedre mellemtone får mere tyngde, gennemsigtigehden bliver bedre etc. etc. Men det er den samme ”we wil f..... rock You” følelse jeg oplever: Den storslåede lyd, det store rum, hovedtelefonens evne til at få den følelse frem i mig, der fyrer op under luftguitaren og sender mig til Roskilde Festival for en stund.

    I den lidt mere afdæmpede afdeling, oplever jeg at fx Sanne Salomonsens Unplugged også fungerer rigtig fint. De enkelte instrumenter står lige en knivspids klarer, og længere fremme, end på T1. Og det store luftige rum omkring instrumenterne får det til at lyde både storslået og lidt højtideligt, uden at miste den intimitet der trods alt skinner igennem i sådan en ”unplugged” sesssion. Jeg synes jeg opdager detaljer, som selv ikke T1 har gjort mig opmærksom på! Kan det nu være rigtigt? J


    Jazz ... og den slags

    Jazz-musik er ikke LCD2’s stærke side. Her fornemmer jeg klart den lidt mørke tuning, og det er som om det slet ikke er LCD2’s styrke at formidle simple forløb med den nerve og intensitet der kan ligge i netop dét. Der skal noget mere power, noget mere kompleksitet, nogle flere lag til, før LCD2 viser sine styrker. Fx er der på Christy Barons album Take This Journey slet ikke den overførsel af ”musikkens indre” fra Christy til mig, som jeg oplever på T1. Instrumenterne står flot(især sax’en er mums), de er fint separeret og vokalen er rimelig intim og samtidig klart gengivet. Men det samlede lydbillede har bare ikke helt den der magiske sammenhængskraft, der får det musikalske frem i mig.

    Et mere velkendt eksempel er Dave Brubecks Time Out. Igen står de enkelte instrumenter virkelig flot, og jeg oplever en både detaljeret, luftig og dynamisk gengivelse. Men igen er sammenhængskraften ikke rigtig til stede, i samme omfang som på T1.

    Springer vi til Johnny Cash er det lidt samme historie. På Hurt står det hele meget flot, og Cashs vokal er virkelig nærværende og nærmest lidt skræmmende. Men jeg får ikke helt den kuldegysning ned af ryggen som med T1, når de meget inciterende klaveranslag pludselig stopper og Cash synger ”I will make you hurt”.

    LCD2 har lidt samme tendens som Grado til at placere en som lytter midt i det hele. Ikke så kompakt som Grado, hvor man nærmest oplever at være med på scenen. Men alligevel med en følelse af at det hele forgår i en 270 graders spredning omkring én. Der er ikke afstand eller overblik mellem den position man får som lytter, og så selve musikken. Det gør at det en gang imellem kan lyde lidt fragmenteret. Som om instrumenterne står lidt i øst og vest, uden at vide at hinanden eksisterer.

    På blæseinstrumenter er der tydeligt mere klang og krop på LCD2. Især messingblæsere fremstår med en rigtig flot og troværdig gengivelse, og jeg fornemmer klart bedre end på T1, hvor meget dynamik der kan være fx i en basun. Virkelig lækkert, og jeg får nogen gange lyst til simpelthen bare at lytte til messingblæsere på LCD2.

    De to ovenstående afsnit sender mig direkte i et dilemma, når det gælder fx swingmusik, musicals og lignende. Blæserne i sig selv lyder helt fantastisk, men det samlede udtryk er stadig sammensat af enkeltheder, i stedet for at være et hele. Som en samlet puslespil, hvor man kan se det er sat sammen af en masse brikker, i modsætning til at være ét billede. Og hvor ”opløsningen” vel at mærke er højere på ”puslespillet”...


    Klassisk

    Klassisk er jo mange ting, så vi starter med et utraditionelt nummer, Schullhoffs Bassnachtigall, der er et solostykke for kontrafagot. Her fornemmer jeg på LCD2 mere de vibrationer der opstår i instrumentet, især ved de helt dybe toner, end jeg gør på T1. Ikke at jeg opfatter gengivelsen som gående dybere, men nærmere at jeg hører lidt mere af instrumentets egenklang, krop, resonans eller hvad den rigtige betegnelse nu er. Ret imponerende, hvis man ellers kan holde ud at lytte til en fagot i godt tre minutter J

    Videre til Händel, Messiah, Halleluja. På den ene side er jeg meget imponeret af LCD2 når det kommer til koret og blæserne. På den anden side virker pauken lidt kunstigt fremhævet. Og integrationen er stadig bedre på T1. Men koret.. wow. Hvor sopranerne på T1 kan have en tendens til lige at kamme over over og blive en smule skingre, er der ingen problemer på LCD2. Det står bare knivskarpt og uden slinger i valsen.


    LCD2 har kun været her en måneds tid, og jeg fornemmer at der stadig er mange uopdagede styrker, og måske et par unoder, som dukker op efterhånden som tiden går og jeg får arbejdet mig igennem musiksamlingen. Men dette var lige nogle umiddelbare indtryk :)
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Jeg vet ikke helt hvordan man skal tolke erfaringer i denne tråden. Det jeg vet - imidlertid - er at Audeze (om man nevner LCD-2 eller LCD-3) låter særdeles naturlig. Og, etter en lengre stund (år?) så innser jeg at jeg er hektet på lyden fra amerikaneren. Det blir nesten litt for dumt - men musikken sitter "som ei kula" med Audeze.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Fikk meg en stor overraskelse tidligere i kveld. Da så jeg at treverket på Audeze LCD-2 r1 hadde sprukket på begge sider, rundt kontaktene! Jeg skrev til Audeze via ticketsystemet og fikk nettopp tilsendt RMA-skjema og beskjed om at de selvfølgelig ville skifte ut treverket mitt og erstatte med de nye metallterminalene, så da har jeg snart LCD-2 r1 med metallterminaler, hihi!

    Skal bli spennende å se hva frakt til US and A blir. :)
     

    Buyer no 1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.08.2012
    Innlegg
    162
    Antall liker
    65
    Sted
    Danmark, København
    Jeg vet ikke helt hvordan man skal tolke erfaringer i denne tråden. Det jeg vet - imidlertid - er at Audeze (om man nevner LCD-2 eller LCD-3) låter særdeles naturlig. Og, etter en lengre stund (år?) så innser jeg at jeg er hektet på lyden fra amerikaneren. Det blir nesten litt for dumt - men musikken sitter "som ei kula" med Audeze.
    Så kan man ikke forlange mere :)

    Jeg oplever også at mine LCD2 bliver mere og mere "vanedannende", jo mere jeg lytter til dem. Om de låter naturligt er jo et fortolkningspørgsmål, men jeg synes nu stadig de lægger et lille ekstra lag glasur på kagen :). Måske jeg synes noget andet, om nogle år ..
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Audeze SUGER

    Når familien skal se kvasi underholdning på tv - koblet opp på hjemmekinoen, og du selv har lyst på ei rolig stund for deg selv sammen Sophie Zelmani..

    Gleder meg til Audeze kommer med lukkede klokker!

    :cool:

    Netflix suger også! Uttømmelig kilde for bråk!! Hva var gæærnt med " Hva kommer nå?"
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.497
    Antall liker
    1.014
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Kult :D

    Fikk meg en stor overraskelse tidligere i kveld. Da så jeg at treverket på Audeze LCD-2 r1 hadde sprukket på begge sider, rundt kontaktene! Jeg skrev til Audeze via ticketsystemet og fikk nettopp tilsendt RMA-skjema og beskjed om at de selvfølgelig ville skifte ut treverket mitt og erstatte med de nye metallterminalene, så da har jeg snart LCD-2 r1 med metallterminaler, hihi!

    Skal bli spennende å se hva frakt til US and A blir. :)
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.497
    Antall liker
    1.014
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    De kommer trolig ikke til å hjelpe særlig.... Ingen av disse head-fi treklokkene isolerer nevneverdig såvidt jeg har fått med meg. Men man vet jo aldri.

    Når familien skal se kvasi underholdning på tv - koblet opp på hjemmekinoen, og du selv har lyst på ei rolig stund for deg selv sammen Sophie Zelmani..

    Gleder meg til Audeze kommer med lukkede klokker!

    :cool:

    Netflix suger også! Uttømmelig kilde for bråk!! Hva var gæærnt med " Hva kommer nå?"
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    ^Kommer uansett til å bruke Støy (begge veier) som argument for å kjøpe de:)
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Fikk meg en stor overraskelse tidligere i kveld. Da så jeg at treverket på Audeze LCD-2 r1 hadde sprukket på begge sider, rundt kontaktene! Jeg skrev til Audeze via ticketsystemet og fikk nettopp tilsendt RMA-skjema og beskjed om at de selvfølgelig ville skifte ut treverket mitt og erstatte med de nye metallterminalene, så da har jeg snart LCD-2 r1 med metallterminaler, hihi!

    Skal bli spennende å se hva frakt til US and A blir. :)
    Frakt til USA blir rundt 350 kronebisser. Audeze dekker frakten tilbake. Må fylle ut et litt hårete RMA-skjema til Audeze, samt et enda mer hårete deklareringsskjema til tollmyndighetene for å unngå momsbelastning når hodetelefonene repareres i garantitiden.

    Ellers vil jeg si at kundeservice fra Audeze så langt har vært eksemplarisk og rask, så ingenting å frykte fra den kanten ser det ut til.
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Hvordan lyder Per Frost - Old Friend's Back på Audeze klokkene.

    Hvordan lyder Per Frost - Old Friend's Back albumet på Audeze klokkene.

    Dette er et spørsmål som kanskje kan testets av noen av dere som har Audeze klokkene og tilgang på spotify.

    Opptaket har god kvalitet, men en ganske tung bass, og lyder himmelsk godt på mine Gamle Yamaha HP1 ortoer, musikk stilen er easy listening.

    Det som er av interesse er om bassen overdøver nedre mellomtone eller om alt bare er smuuuud.

    Årsaken til spørsmålet er at opptaket virker som det har en hvis loudnes effekt som kansje kan bli "over powering" som det heter på utelansk. :)


    Til info er opptaket rippet til WAV og avspilt gjennom sqeezebox touch, Hegel HD20, og Naim headline II, under min test så jeg er klar over eventuelle forskjeller i lyd som vill kunne oppstå.
     
    Sist redigert:
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Enten har jeg ikke forstått spørsmålet ( sannsynlig ) eller så fikk du ikke frem det du ønsket..

    Skjermbilde 2013-03-15 kl. 00.02.14.jpg


    Det som er av interesse er om bassen overdøver nedre mellomtone eller om alt bare er smuuuud.

    Denne låta produserer ikke noe bass ( i LCD-2r2 format ) etter mine

    preferanser i det hele tatt...Legger hele problemstillingen på kontoen til Spoty..

    Kul låt forresten:)
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Enten har jeg ikke forstått spørsmålet ( sannsynlig ) eller så fikk du ikke frem det du ønsket..

    Vis vedlegget 188570

    Det som er av interesse er om bassen overdøver nedre mellomtone eller om alt bare er smuuuud.

    Denne låta produserer ikke noe bass ( i LCD-2r2 format ) etter mine

    preferanser i det hele tatt...Legger hele problemstillingen på kontoen til Spoty..

    Kul låt forresten:)
    Jeg tenkte på siden mange har omtalt Audeze klokkene til å ha bra med bass / god bass, så er det litt vanskelig å trekke konklusjoner basert på innlegga her, siden jeg er fersk her og ikke kjenner klang / lyd preferansene til de forskjellige medlemmene, så tanken var da å komme med et konkret musikk eksempel som var lett testbart, for forhåpentligvis de fleste.

    På Yamaha klokkene har denne cden (hele) bra nivå på bassen selv på lavt volum, og en erfaring gjort med Dennon sin 5000 modell var at den i mine ører maskerte mellomtonen med sin bass.

    Siden kjøp av audeze LCD 2 forhåpentlig vis er snart forestående og jeg må kjøpe uhørt er det greit med litt tilbakemeldinger fra folk som har erfaring.
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Introen på denne låten ( premium ) får tennene til å gnisse, og gir vaskeballen på maven en ufrivillg dissing etter bandets psyekedeliske rytmer..

    Infected Mushroom – Send Me an Angel

    Å diskutere noe slikt som bass er vanskelig, men jeg kan fortelle deg at verken Stax-Akg-Shure-Sennheiser er i nærheten. De eneste som leker i samme kassa er HiFiMan!

    Men, og dette er et stort men. Det er meg, og mitt utstyr:) Bor du i trøndelag er du hjertelig velkommen:)
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Okey!

    Spiller du med klokkene nå? På Spoty?
    Nei dennon ble teste med cd hos hifi klubben i drammen for en hel del tid siden, tor ikke jeg liker eller er fortrolig med lyden fra lukkede klokker.

    Lyd preferansen kommer fra mit forhold til yamaha klokkene gjennom mange år, og en del år som hobby gitarist, derfor er jeg kritisk til gjengivelsen til gibson / stratokaster lyden som sitter godt plantet i hode / ørene.

    Har ikke Spotyfi tilkoblet Head fi systemet.
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Introen på denne låten ( premium ) får tennene til å gnisse, og gir vaskeballen på maven en ufrivillg dissing etter bandets psyekedeliske rytmer..

    Infected Mushroom – Send Me an Angel

    Å diskutere noe slikt som bass er vanskelig, men jeg kan fortelle deg at verken Stax-Akg-Shure-Sennheiser er i nærheten. De eneste som leker i samme kassa er HiFiMan!

    Men, og dette er et stort men. Det er meg, og mitt utstyr:) Bor du i trøndelag er du hjertelig velkommen:)
    Det mest bass tunge jeg pleier å høre på er Boston Rain Melody - Steve Vai (Album - The Seventh Song) Hele melodien er på Youtube linken, Albumet er Steve Vai balader, den 7 melodien er alltid en balade på hans album.

    Låten er todelt og en synt lignende bass start ved ca 4min og 45 sek, dette er det jeg er vant med som tung bass, kanskje med unntak av en låt på en Avalon test cd med japanske krigstrommer, som en hifi interessert nabo spilte for meg med på et oppegående Jeff Roland system med aktiv sub i et akustikk trimmet lytterom.


    Link: Boston Rain Melody - Steve Vai (Album - The Seventh Song) - YouTube
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Nå tror jeg at jeg forstår hva du mener.

    Spiller denne nå, på det partiet du foreslo. Bassen her ( på høyeste kvalitet i youtube ) kiler kanskje litt i mellomtonen, og hinter til at det er noe tungt her- uten at dette er noe annet enn det. Bassen er ikke allstedsværende.

    Skal du ha MYE bass på Audeze ( altså at bassen er den DOMINANTE ) må en provosere dette frem... Denne låta var balansert hele veien i min rigg..Så SUBJEKTIVT jeg mestrer:)

    Bøtteeffekt er et dogme her inne, og jeg har krysslyttet med 2r2 vs hd 800 der 2r2 hørtes ut som ...... lyd i ei bøtte. Jeg er en "fanboy" men jeg er også den som gikk ut å sa at 2r2 er oppskrytt før de vokste på meg...Vanskelige greier dette.

    Beklager at jeg ikke kan være til bedre hjelp.

    Mvh

    Chr. Sjømann
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Nå tror jeg at jeg forstår hva du mener.

    Spiller denne nå, på det partiet du foreslo. Bassen her ( på høyeste kvalitet i youtube ) kiler kanskje litt i mellomtonen, og hinter til at det er noe tungt her- uten at dette er noe annet enn det. Bassen er ikke allstedsværende.

    Skal du ha MYE bass på Audeze ( altså at bassen er den DOMINANTE ) må en provosere dette frem... Denne låta var balansert hele veien i min rigg..Så SUBJEKTIVT jeg mestrer:)

    Bøtteeffekt er et dogme her inne, og jeg har krysslyttet med 2r2 vs hd 800 der 2r2 hørtes ut som ...... lyd i ei bøtte. Jeg er en "fanboy" men jeg er også den som gikk ut å sa at 2r2 er oppskrytt før de vokste på meg...Vanskelige greier dette.

    Beklager at jeg ikke kan være til bedre hjelp.

    Mvh

    Chr. Sjømann
    Du har vær til stor hjelp, jeg takker så mye for din tålmodighet til å teste dette i kveld / natt. :)

    Det viktigste er at mellomtonen ikke blir maskert av en altfor dominerende bass, og forsvinder i lyd miksen, men trøkk 0g definisjon i bassen uten å frarøve mellomtonens plass er det jeg jakter etter, og som jeg fikk høre hos min nabo, der det deilig å fysisk kunne kjene bassen uten at noen andre frekvens spekter ble maskert.

    Dette har du ryddet godt opp i ikveld med din omtale.
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    BAre hyggelig, men vær advart: Headfi er galskap!

    sitter nå, og lytter til ei skive som passer 2r2 særdeles bra Beady Belle – Saved her ligger bassen som ei jomfu som hinter om hva hun kan gjøre, men hun vet ikke hvordan ennå!

    Magisk:)
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.497
    Antall liker
    1.014
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Fordi eierne er (ut)dannede mennesker? Spør du meg, så spør jeg deg. :)
    Kanskje du skal starte en ny tråd: "Hva slags utdannelse har du og hvilke hodetelefoner liker du" - så kan CDW regne ut det statistiske?

    Jeg kan begynne:

    Utdannelse
    ​Jeg er utdannet cand.philol. med hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo, og har også hovedfag historie, samt grunnfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og grunnfag i geografi fra London School of Economics.


    Hodetelefoner
    Jeg liker LCD-2, 3 og Hifiman HE500 og HD650 og Stax 007
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    @ardilla får du noe ut av dette?

    normally just run them straight from my RME Fireface 800

    "gullungen" til Alex benytter denne "ampen" til sine lcd-3...


     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    @ardilla får du noe ut av dette?

    normally just run them straight from my RME Fireface 800

    "gullungen" til Alex benytter denne "ampen" til sine lcd-3...


    Vet ikke helt hva du spør om - hvem er Alex?

    RME: Fireface 800
    Jepp, det er han som eier, og driver Audeze. "gullungen" er hans fremste Musiker som kjører tester, og lager musikken sin kun på Lcd klokker..

    Jeg fikk lyst til å vite hvilke kilder han brukte, og dette var svaret jeg fikk, men det sa meg jo ingenting..Da håpte jeg at du kanskje kunne vite noe mer?

    Beklager at jeg ikke forklarte det der bedre.

    Mvh

    Christian
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Julegave fra Audeze

    IMG_1374.jpg


    Ikke min favorittmusikk, men det er lett å høre at musikken er laget Med Audeze FOR audeze..
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.573
    Antall liker
    17.485
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Fordi eierne er (ut)dannede mennesker? Spør du meg, så spør jeg deg. :)
    Kanskje du skal starte en ny tråd: "Hva slags utdannelse har du og hvilke hodetelefoner liker du" - så kan CDW regne ut det statistiske?

    Jeg kan begynne:....
    Da forstår jeg mer av hvorfor Audeze ikke har fasinert meg tilstrekkelig . Jeg har altså ikke gått nok på skole til å bli en Audeze fan-boy.

    BTW: Hvor høy merkantil utdannelse må man ha før de begynner å låte ok?
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Vi der ikke forstår Audeze

    [...] Da forstår jeg mer av hvorfor Audeze ikke har fasinert meg tilstrekkelig . Jeg har altså ikke gått nok på skole til å bli en Audeze fan-boy.

    BTW: Hvor høy merkantil utdannelse må man ha før de begynner å låte ok?
    Det er i hvert fall ingen fordel å like bluegrass.

    Jeg får vel plunke inn dette her også (de andre hodetelefonene inkluderes for en dæsj kontekst):

    [...]
    Mine foreløbige (og tidlige) observasjoner tilsier at:

    Sennheiser HD 650 (i hvert fall med Grace Design m903) er en hodetelefon det i mange tilfeller er lett å like. I en del tilfeller har jeg tenkt at den er en regelrett flott hodetelefon. Når man tar prisen med i betraktningen, blir den bare enda bedre.

    Jeg tror dog at DavidMahler har rett i at den ikke nødvendigvis er like god/flott for alle musikksjangre. Her skal visstnok Sennheiser HD 600 være en bedre allrounder selv om de egentlig visstnok er ganske like. Dette utsagnet har jeg opplevd som noe uklart. Er det her (nærmest) snakk om at HD 650 har de få dråpene ekstra som av og til medfører at begeret renner over?

    Audeze LCD2.2 bambus forstår jeg derimot egentlig ikke (poenget med). Tidlige tanker var bl.a.:
    • What's all the fuzz about?
    • Stor ståhei for ingenting
    • Audeze er visst ikke særlig opptatt av bl.a. symbaler, hi-hater, strengeinstrumenter, m.m.
    • Det er ikke akkurat riv i elektriske gitarer
    • Er Audeze laget for de diskantsky?
    • Det virker som om en eller annen har vært meget glad i å høvle, og fullstendig glemte å stoppe. Man tenker på salige Prøysens "Julepresangen". Toppen er besynderlig redusert
    • Dårlig egnet til bluegrass
    • Det blir lett litt uengasjerende og stusselig
    Audeze LCD3 fremstod som en mer normal hodetelefon, men fremdeles med de samme familieegenskaper.

    Jeg er dermed også noe forvirret over ardillas utsagn om at Sennheiser HD 650 og Audeze (LCD2) skal ha en del felles. I mine ører er førstnevnte altså riktig bra, mens sistnevnte ble strøket fra kandidatlisten ("good for my wallet").

    HiFiMAN HE-6 var derimot noe helt annet og langt mer positivt som beskrevet i (bl.a.) trådene om Grace Design m903, Lynx Hilo og på Head-Fi.org. Den fremstår som fristende.
    At CDW ikke skjønner hva vitsen er med LCD-2 er jo litt søtt, egentlig. :)
    Jeg skjønner heller ikke vitsen men jeg kan tenke meg den allikevel, akkurat som med Grado PS1000.

    Jeg burde nok ikke solgt mine HD600 for det var faktisk noen ordentlig gode hodetelefoner men på en annen side er det bedre at noen bruker de enn at de samler støv hos meg.
    Litt oppfølgning ang. Sennheiser HD 650:

    [...]
    Apropos Sennheiser HD 650
    Jeg lyttet i går en god stund til Sennheiser HD 650 + Grace Design m903. Jeg ønsket meg ofte noe mer topp. Jeg tror jeg får noe mer med Lynx Hilo, men må sjekke på nytt. Når jeg ser dette i sammenheng med det Tyll Hertsens og DavidMahler (m.fl.) har skrevet om Sennheiser HD 650 vs. HD 600, slo det meg at det ideelle kompromisset sannsynligvis ville være HD 600s balanse m.m. kombinert med HD 650s ekstra raffinement (eller hva de kalte det).
    [...]
    [...]
    Det er dog også mulig, med meg som referansepunkt, at noen hodetelefonforsterkere har bedre tak på Sennheiser HD 650 enn andre. Noen observasjoner kan tyde på det.
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Jeg synes nå at cymbalene på introen av Robben Ford – Talk To Your Daughter lyder riktig så bra.

    Men jeg skjønner til en hvis grad hva du mener når jeg sammenligner mine LCD2 som nå har spilt ca 10 timer med Grado SR 125, men med gradoene forsvinner i mine ører litt av lytte gleden, det blir for meg ukomfortabelt med så fremtredene diskant i lengden.

    Men vi er heldigvis alle forskjellige. :)
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Gleder meg storligen til den dagen, jeg kan lytte til noe som er vesentlig
    bedre enn AUDEZE.

    Det blir en fin dag.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Har du prøvd LCD-3, sorgen? :D I kveld skal jeg prøve TAURUS og LCD-3 igjen, mmmmm!!! :D
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn