Ultrasone Edition og Signature

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Edition 8_31.jpg

    Ultrasone Edition 8 Ruthenium

    Trådens emne
    Dette er en paraplytråd for hodetelefonseriene Ultrasone Editions og Ultrasone Signature.

    Den skal handle om emner som er felles for hele eller deler av serien, likheter og forskjeller mellom modellene, passende hodetelefonforsterkere o.l. Det vil også være nyttig og riktig å sammenligne disse hodetelefonene med andre hodetelefoner (det er naturlig å sammenligne med).

    ptb og jeg diskuterte tidligere i år opprettelse av denne tråden. Vi kom da til at det for øyeblikket var naturlig å avgrense tråden til disse to seriene, og at det i første omgang holder med en fellestråd. Det er mulig at vi senere vil endre på dette avhengig av hva Ultrasone lanserer og finner på, og hvor stor Ultrasone-interessen er på HFS, generelt og for enkeltmodeller. Det kan senere være naturlig å opprette separate tråder for noen modeller.

    Andre Ultrasone-hodetelefoner enn de som inngår i disse to seriene, faller utenfor denne trådens emne.

    Innleggstitler
    Jeg oppfordrer dere til å benytte feltet "Overskrift:" i vinduet "Svar på Tråd" for å gi det enkelte innlegg en god og dekkende tittel. Dette gjør det lettere å finne frem i tråden etterhvert som den (forhåpentlig) vokser.
    Man kan f.eks. benytte produsent, produktnavn eller modellbetegnelse som innleggstittel.

    Bilder
    Inkludér gjerne et bilde siden et godt bilde ofte kan fortelle mye om et produkt.
    Benytt knappen "Legg til bilde" og en av disse valgene slik at bildet lagres i tråden slik at vi unngår lenker til bilder som er forsvunnet fra den opprinnelige adressen:
    • Fra datamaskin -> Fil
    • Fra URL -> Hake for "Hent ekstern fil og lagre den lokalt"
    Referanser og lenker
    Inkludér gjerne referanser og lenker. Det gjør det enklere for andre å finne informasjon, og forfatteren viser hvor informasjonen er hentet fra.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Ikke låter de så værst heller:)
    Jeg skal dele av meg med mine erfaringer, synspunkter og kommentarer når det lir på litt.

    Men allerede nå kan det kort nevnes:
    Edition 8 leveres i 3 ulike versjoner (Ruthenium, Palladium og Limited) der det kun er materialet i endelokkene og noen små deltajer som skiller de. Lyd- og konstruksjonsmessig er de identiske. Edition 8 ligger i den "øvere" enden av prisskalaen, det Ruthenium (avbildet over) er den rimligste utgaven med en veil. pris på ca. kr. 10.500,-.

    Edition 8 er primært konstruert for bærbart utstyr. Størrelse, vekt, imperdanse, følsomhet og kabel er dermed tilpasset dette.
    Vekten ligger på 260gr, imperdansen er 30 ohm og følsomheten er 96db.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Edition 8 - tilgjengelighet

    For min del så dukket Edition 8 opp som et mulig potensielt alternativ for gode lukkede htlf. Jeg hadde lyttet til diverse kandidater, tilgjengelig for prøvelytting i Oslo/omegn, uten at jeg egentlig kom i mål. Diverse omtaler og rewievs på nett gjorde meg nyskjerrig på Edition 8. Eneste problem var at den ikke var tilgjengelig for salg/distribusjon i Norge – og jeg syntes det var litt riski å kjøpe de uhørt fra utlandet. Etter å ha konferert med Ultrasone direkte, så fikk jeg tilbud om å kjøpe direkte fra de med full returrett.

    Nærmeste butikk med Edition 8 på hylla var (oktober 2011) Reference Audio i Stockholm. Denne butikken har vel noe av det bredeste utvalget av High-End klokker tilgjengelig for demo samlet på ett sted i Norden. Både AKG, Grado, Sennheiser, Beyer og Ultrasones toppmodeller ++ kan prøvelyttes på flere forskjellige forsterkere - i ro og fred i eget lytterom. Heldigvis skulle jeg en tur til Stockholms-området, slik at jeg fikk avlagt de et kort besøk og lyttet til Edition 8 og sammenliknet mot noen andre "markedsreferanser" - dog, med begrenset tid til rådighet. Reference Audio er for øvrig verd et besøk om man er på de trakter.

    Jeg ble litt «tatt på sengen» av Edition 8, da karakteristikk og signatur skiller seg ganske mye fra andre htlf jeg (på den tid) hadde lyttet til. Det ble bl.a. derfor, ikke handel derogda – dette måtte synke litt.
    Så gikk det noen uker uten at jeg fikk Edition 8 ut av hodet. Jo, de hadde utløst et «må ha» begjær, så de måtte anskaffes, men fra hvor – Sverige, Tyskland, eller..? Det endte til slutt med at Benum i Norge formidlet bestilling, slik at de kom med Posten, ivaretatt av norsk kjøpslov.

    Nå, i etterkant, så har Edition 8 blitt tilgjengelig i Norge gjennom Procom i Drammen, som på lik linje med andre som driver med «pro-lyd» har et bredt utvalg htlf og amps til gode priser. Og, kjøper man over nettbutikk, så har man som kjent angrefristen (= mulighet for prøvelytting og så evt. returnere).
    http://www.procom.no/hodetelefoner/lukket.html?p=2
    More to come….
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Edition 8. Konstruksjon. Følt- og opplevd kvalitet

    Edition 8 leveres i en enkel og grei isopor-emballasje med pappomslag. I tillegg til htlf inneholder esken en brukermanual, forlengelseskabel, overgangsplugg 1/8 – ¼ og en transport-/oppbevaringspose i skinn. Jeg hadde egentlig forventet at Ultrasones (visstnok meget gode) test-CD også var vedpakket, men det er den ikke. Såpass burde vel egentlig Ultrasone gitt med – prisen tatt i betraktning. Oppbevaringsposen er (min mening) unødvendig romslig.

    Visuelt, mht. materialvalg og finish er Edition 8 upåklagelig det oser kvalitet av hele konstruksjonen. Det er gjennomgående benyttet ulike lette metallmaterialer, og ingen plastikk. Det generelle inntrykket er at konstruksjonen er solid. Du må nok virkelig legge deg i selen for å slite ut/ødelegge Edition 8. Med bakgrunn i den tiltenkte bærbare bruken er kablen kort m/minijack (forlengelseskabel medfølger, som tidligere nevnt). Tykkelse og stivhet er tilnærmet lik den du finner på HD 650, men den skaper lite mikrofoni. Edition 8 burde kanskje vært konstruert med plugg for utskiftbar kabel.

    Edition 8 er kompakte og meget lette (260gr). På mitt hode (str. 57) satt de umiddelbart riktig over ørene og de er behagelige – også over tid. Klokkeopphenget virker å være et kuleoppheng som beveges ca 10 grader over horisontalaksel (dvs. opp/ned) og ca 20 grader over vertikalaksel (dvs. sideveis). Innvendig måler putene ca. 40x65 mm med ca. 21 mm dybde. Skummet i putene har ganske mye «hold». Dvs. de komprimeres ikke like mye som enkelte andre puter. Både putene og hodebøylen er trukket med et mykt geiteskinn og oppleves ikke som spesielt varme, men vil sikkert gi noe mer varmefølelse enn stoff/velour. Hodebøylen har trinnjustering som «låses» når klokkene presses utover.
    Edition 8 kan ikke foldes, vris eller legges sammen på noen måte, og tar dermed noe mer plass i bagasjen enn enkelte andre htlf.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Signature PRO

    Ultrasone Signature Pro_1.jpg


    Ultrasone Signature Pro_2_etui.jpg


    Opprinnelig fra innlegg #2593 13.02.2012 i hodetelefontråden.

    http://www.procom.no/hodetelefoner/lukket/ultrasone-signature-pro.html
    Varenr.: 103005
    Lagerstatus: På lager
    kr 6995 inkl. mva.

    http://www.ultrasone.com/index.php/en/produkte/signature-pro.html
    http://www.ultrasone.com/images/stories/files/products/signature_pro_folder_en.pdf
    http://www.headphone.com/headphones/ultrasone-signature-pro.php

    http://www.head-fi.org/t/570388/ultrasone-new-announced-headphone-signature-pro
    http://www.testberichte.de/p/ultrasone-tests/signature-pro-testbericht.html
    http://www.kopfhoerer.net/exzellenter-kopfhorer-ultrasone-signature-pro/

    Jeg snublet tilfeldigvis over denne ganske nye modellen i forrige uke i en annen sammenheng. Det stod noe á la følgende (+ noe om utførelsen):
    http://www.head-fi.org/t/570388/ultrasone-new-announced-headphone-signature-pro/330#post_8105771

    I'd say it's more in between the Edition 9 and Edition 8. It has highs and mids more akin to the Edition 9, but the lower end seems more like the Edition 8 to my ears. It's punchy but not as cavernous as the Edition 9. Overall the Signature Pro shares the Edition 8's more linear and uncolored** sound.

    **Uncolored for Ultrasone, anyway. The Signature Pro is much closer to the Editions than the PRO line.
    Litt mere:
    http://www.head-fi.org/t/570388/ultrasone-new-announced-headphone-signature-pro/345#post_8130424

    Just a quick addition to this thread. Grabbed a pair of Sig Pros off of Paul at Fulcrum Audio this evening in the Toronto area. So far I like what I hear, construction is top notch and overall have to say that this appears to be a top tier hp. More impressions to follow as burn in develops . Many thanks to Paul at Fulcrum for super service and follow through and Muppetface for some insightful opinions on these keepers.

    Deep rich bass, great extension and transparency. These opinions coming from an old school Grado fanboi to boot, you owe it to yourself to demo a pair.

    stereoplay 2 2012 har en testomtale av Ultrasone Signature PRO:
    http://www.testberichte.de/p/ultrasone-tests/signature-pro-testbericht.html

    stereoplay Heft 2/2012
    Platz 1 von 3 "gut - sehr gut" (77 von 100 Punkten)

    Preis/Leistung: "sehr gut"

    "Nicht nur für Profis ist der edle Signature Pro mit seinen weichen Lederpolstern ein ganz heißer Tipp. Auch wer nur Musik hört, wird seinem weiträumigen und lebendigen Klang schnell verfallen."

    Ausschnitte lesen
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone S-Logic (Plus)

    ardilla skrev:
    Hva betyr dette:

    Like all Ultrasone headphones, the Signature Pro features S-Logic Plus technology that bounces the drivers' sound off your outer ears instead of firing directly towards your eardrums.

    Sikter de bare utafor ørekanalen liksom?
    Ultrasone Edition 8_9_HeadRoom_klokke_hull_driverplate.jpg


    Looking into left earpiece of the Edition 8. The four upper holes are tuned ports to porperly EQ sealed cans. The headphone driver diaphragm is behind the holes on the bottom right which position the sound low and in front of the left ear. [Tyll Hertsens, HeadRoom]

    Informasjon fra Ultrasone:
    I "World's Best Headphone Review: The Ultrasone Edition 8" gir Tyll Hertsens en ganske grundig forklaring (skrevet for HeadRoom 12.01.2010).

    Head-Fi.org: "ULTRASONE S-LOGIC: LOGICAL or NOT?"

    Jeg sitter foreløbig med et inntrykk av at (opplevelsen av) S-Logic-effekten varierer mellom personer, opptak, musikk(sjangre) osv. Dette gjelder både hvor sterkt den oppleves, og om man liker den eller ei.


    Opprinnelig publisert 24.04.2012 som innlegg #3542 i "Den store hodetelefontråden".
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Signature Pro: Informasjon fra Ultrasone

    Brosjyre
    Engelsk brosjyre

    Tekniske spesifikasjoner
    • S-Logic™ Plus technology
    • Dynamic principle, closed
    • Frequency range 8 – 42000 Hz
    • Impedance 32 Ohm
    • Sound pressure level 98 dB
    • ULE technology, MU Metal bufferboard field emission in accordance with ULE standard
    • 40 mm titanium-plated driver
    • Magnet: NdFeB
    • Weight: 300 g
    2 detachable cords with B-lock connection:
    • 3 m straight cable with 6.3 mm and gold-plated Neutrik plug
    • 1,5 m straight cable with 3.5 mm and gold-plated Neutrik plug/angled


    Ultrasone Signature PRO - The Story

    These headphones, which are set to revolutionise the PRO world, are a result of years of dialogue with professional musicians and hi-fi enthusiasts.

    What’s the story and how does it go from here?

    It all started with the launch of the handcrafted Ultrasone Edition 9 high-end headphones. New exclusive, durable coatings were applied for the Edition 9 series to complement the supremely precise and subtle sound reproduction provided by S-Logic. Furthermore, the finest leather was used for ear and head pads. The S-Logic technology was developed further ensuring professional, sharp and clear audio. As experts in headphone sound, the best sound quality is a matter of course for Ultrasone. But let’s not forget the innovative and patented ULE technology. This technology protects against electromagnetic radiation using MU metal. This reduction in radiation is something anyone who wears headphones for several hours on a daily basis will not want to do without. Ultrasone’s claim to leadership in the field of research and development, a result of its specialisation in the headphone market, is borne out in the Signature PRO − a product which systematically realises the desires of Ultrasone users and fans across the globe.

    That’s the story so far…

    Professional users have long-since been won over by the quality of headphones in the Edition range. To PRO, the somewhat extravagant-looking Edition headphones appeared too delicate for tough everyday wear in the studio. So here’s what they came up with… These black, newly-developed Signature PRO headphones will revolutionise the world of the professional user – their design combines the first-class sound properties and high-quality material of the Edition series, with the requirements for use on the move, on set, in the studio, anywhere and everywhere.

    And how the story continues…

    Hand-crafted in Germany. Equipped with comprehensive Ultrasone technology. The comfortable ear pads and the new headband make it possible to work and listen stress-free for long periods of time. It get’s better... these new Signature PRO headphones may have a minimalist design, but can handle hard work and are a sheer pleasure to wear! The name plates made of finely polished toughened safety glass emphasise its professional focus. The dark-grey ear and headband pads are made from the tried-and-tested leather of the Ethiopian long-haired sheep, and sewn by hand. This exclusive leather provides long-lasting quality for the wearer, an incredibly snug fit and outstanding insulation. As a special feature, the Signature PRO meets the requests of many end users with its removable cables and B-Lock connection. These cables can be exchanged at any time, as required. A long and short cable, of 3m and 1.5m respectively, are included as standard. And to crown it all – the Signature PRO comes in a custom-made transport-friendly case.

    Kilde: http://ultrasone.com/index.php/en/produkte/signature-pro.html
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Signature Pro: Informasjon fra Procom Music

    Produktbeskrivelse
    Disse hodetelefonene er konstruert for å revolusjonere opplevelsen for kresne proffbrukere. De er utviklet gjennom flere års samarbeid og innspill fra profesjonelle musikere, lydprodusenter og Hi-Fi entusiaster.

    Signature PRO er konstruert for å kombinere den førsteklasses lydkvaliteten og høye materialkvaliteten du finner i Ultrasone Edition serien med de krav som stilles på veien, i studio, hvor enn musikken tar deg.

    Topp til miksing, mastering, og ellers der man måtte ha behov for den mest nøytrale, balanserte og presise lydkvaliteten. Signature PRO hodetelefonene er håndlaget og og øreklokkene er trukket i mykt sort lær og et spesiellt "soft-touch" belegg som gir et behagelig og fast grep. Litt som interiøret en tysk bil i høyere prisklasse..

    Her snakker vi altså om en sjelden kombinasjon av solid arbeidsverktøy og luksusfølelse for brukeren.

    Kilde: http://www.procom.no/hodetelefoner/lukket/ultrasone-signature-pro.html
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Edition 8: Informasjon fra Ultrasone

    Brosjyre
    Engelsk brosjyre (også vedlegg til dette innlegget)

    Tekniske spesifikasjoner
    • Impedance 30 Ohm
    • Frequency range: 6 - 42.000 Hz
    • Driver: 40 mm tri-bass-tube titanium-plated Mylar drivers
    • Magnet: NdFeB
    • Sound pressure level: 96 dB
    • Weight (excl. cord)260 g
    • USC Cord with 3,5mm gold plated plug, cable length: 1,2 m (OFC Cable)
    • USC Extension cable with 3,5mm gold plated plugs, cable length 4 m (OFC Cable)
    • Adapter 3,5/6,3mm gold plated
    • 3 year warranty
    • Hand-made in Germany

    World of Edition 8

    See, Feel and Hear the Luxury
    Edition 8 incorporates stunning attention to detail in every aspect of headphone design.


    We wanted to thank all of our fans worldwide, and we are more than thrilled to be able to prove their confidence in our professional expertise with our luxurious Edition 8 headphones. Ultrasone´s headphones essentially orchestrate unique features. Each Ultrasone Edition model’s extensive development additionally brings together the latest progression in technologies, brilliance in design, premium quality of materials and long-standing expert knowledge in natural sound performance.

    Ultrasone traveled the world in search of the finest materials for the Edition 8 headphones. Only those manufacturers that have proven their high standards of quality, by working with the most exclusive and luxurious automotive and clothing brands from around the world, were chosen as suppliers for the Edition 8 series.

    We invite you to enjoy the composition of Ultrasone´s Edition 8 headphones. Your Ultrasone Team!

    Edition 8 Ruthenium
    Ultrasone Edition 8 Ruthenium.png

    Edition 8 Ruthenium is hand-made in Germany. Each Edition 8 Ruthenium headphone holds its own serial number to assure a distinctive identification.

    Edition 8 Ruthenium incorporates stunning attention to detail in every aspect of headphone design. The outer ear cups are covered in Ruthenium. This precious metal is known for its brilliant metallic sheen and durable properties. The outer ear cups are emblazoned with a decorative clasp of noble metal.

    The interior ear cups of Edition 8 Ruthenium headphones and the headband are covered in very soft genuine black Ethiopian sheepskin leather. This is the finest leather available and provides the finest isolation of any leather.

    The metal headband of Edition 8 typifies latest scientific knowledge in headband design and development. This unique progression of headband design made by Ultrasone is highly developed and technical precision work; specifically engineered for the Edition 8 series. The headband is also covered with the very soft genuine black Ethiopian sheepskin leather.

    Edition 8 Ruthenium comes with an exclusively manufactured bag made from smooth, fine grain Madras goatskin produced in France for storage and transportation.

    In addition to a titanium plated tri-bass-tube driver, this Edition series headphone follows Ultrasone´s S-Logic Plus Technology which results in a most neutral sound impression with more vivid perception of voices and instruments. The Edition 8 Ruthenium also contains MU-Metal shielding (ULE technology) that reduces magnetic field emissions. Naturally, the Edition 8 Ruthenium headphones require the ULE technology as the exclusiveness of these headphones call for the ULE standard.

    Edition 8 Palladium
    Ultrasone Edition 8 Palladium.png

    Edition 8 Palladium is hand-made in Germany. Consequently each Edition 8 Palladium headphone holds its own serial number to assure a distinctive identification.

    The Edition 8 Palladium version shows an additional look of luxury and incorporates stunning attention to detail in every aspect of headphone design. The outer ear cups are plated with finely processed and brushed Palladium. On top, the outer ear cups are emblazoned with a clasp of high tech ceramic. This facing shows another premium appearance of extravagance.

    Edition 8 Palladium´s inner ear cups are covered in very soft genuine black Ethiopian sheepskin leather. This is the finest leather available and provides the finest isolation of any leather.

    The metal headband of the Edition 8 series typifies latest scientific knowledge in headband design and development. This unique headband design made by Ultrasone is highly developed and technical precision work. The Edition 8 Palladium headband is also covered with the very soft genuine black Ethiopian sheepskin leather.

    Edition 8 Palladium also comes with an exclusively manufactured bag made from smooth, fine grain Madras goatskin produced in France for storage and transportation.

    In addition to a titanium plated tri-bass-tube driver, these headphones follow Ultrasone´s S-Logic Plus Technology which results in a most neutral sound impression with more vivid perception of voices and instruments. Of course, the Edition 8 Palladium also contains MU-Metal shielding (ULE technology) that reduces magnetic field emissions by up to 98% compared to conventional headphones.

    Edition 8 Limited
    Ultrasone Edition 8 Limited.png

    -SOLD OUT-
    Edition 8 Limited is hand-made in Germany and the number of headphones is limited. Only 888 pieces of this premium headphones can be purchased. Therefore each Edition 8 Limited headphone holds its own serial number to assure a distinctive identification of the limited production.


    The outer ear cups of these exclusive and luxurious Edition 8 Limited headphones are made of matt finished Ruthenium. This noble metal is known for its high quality and durable properties. Each earcup is emblazoned with a clasp of manually manufactured American nutwood. Each piece has its inimitable grain. The inimitable grain of each American nutwood inlay with seven layers of lacquer represents limited exclusiveness of each pair of headphones. Each of these inlays is extensively produced by a German master joiner. The Edition 8 Limited shows high-class coating combined with manual precision.

    The interior ear cups of Edition 8 Limited headphones are covered in very soft genuine dark brown Ethiopian sheepskin leather. This is the finest leather available and provides the finest isolation of any leather.

    The metal headband of the Edition 8 Limited typifies latest scientific knowledge in headband design and development. This unique progression of headband design made by Ultrasone is highly developed and technical precision work; specifically engineered for the Edition 8 series. The headband is also covered with the very soft genuine dark brown Ethiopian sheepskin leather.

    Finally, these headphones come with a luxurious in Germany manufactured and lockable stylish brown case. This specifically created case with an embossed Edition 8 Limited Logo is optimal for storage and transportation.

    In addition to a titanium plated tri-bass-tube driver, Edition 8 Limited headphones follow Ultrasone´s S-Logic Plus Technology which results in a most neutral sound impression with more vivid perception of voices and instruments. It goes without saying, that Edition 8 Limited headphones use the ULE technology as the exclusiveness of these headphones call for the reduction of magnetic field emissions.

    Kilde: http://ultrasone.com/index.php/en/products/edition-8.html
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Edition 8 Palladium: Informasjon fra Procom Music

    Produktbeskrivelse
    Ultrasone Edition 8 er det ypperste av lydkvalitet på markedet. Hvert sett er håndlaget i Tyskland og gir en åpen, naturlig lyd uten bi-effekter. Edition 8 er den perfekte blandingen av luksus og teknologi og materialer av høyeste kvalitet er brukt for å skape det aller beste i lydgjengivelse. Med Ultrasone Edition 8 får du det aller beste og mest avanserte fra Ultrasone i byggekvalitet og lydkvalitet i en lukket konstruksjon.

    Kilde: http://www.procom.no/hodetelefoner/lukket/ultrasone-edition-8-palladium.html
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Edition 8: Fysiske aspekter

    Edition 8 leveres i en enkel og grei isopor-emballasje med pappomslag. I tillegg til htlf inneholder esken en brukermanual, forlengelseskabel, overgangsplugg 1/8 – ¼ og en transport-/oppbevaringspose i skinn. Jeg hadde egentlig forventet at Ultrasones (visstnok meget gode) test-CD også var vedpakket, men det er den ikke. Såpass burde vel egentlig Ultrasone gitt med – prisen tatt i betraktning. Oppbevaringsposen er (min mening) unødvendig romslig.

    Visuelt, mht. materialvalg og finish er Edition 8 upåklagelig det oser kvalitet av hele konstruksjonen. Det er gjennomgående benyttet ulike lette metallmaterialer, og ingen plastikk. Det generelle inntrykket er at konstruksjonen er solid. Du må nok virkelig legge deg i selen for å slite ut/ødelegge Edition 8. Med bakgrunn i den tiltenkte bærbare bruken er kablen kort m/minijack (forlengelseskabel medfølger, som tidligere nevnt). Tykkelse og stivhet er tilnærmet lik den du finner på HD 650, men den skaper lite mikrofoni. Edition 8 burde kanskje vært konstruert med plugg for utskiftbar kabel.

    Edition 8 er kompakte og meget lette (260gr). På mitt hode (str. 57) satt de umiddelbart riktig over ørene og de er behagelige – også over tid. Klokkeopphenget virker å være et kuleoppheng som beveges ca 10 grader over horisontalaksel (dvs. opp/ned) og ca 20 grader over vertikalaksel (dvs. sideveis). Innvendig måler putene ca. 40x65 mm med ca. 21 mm dybde. Skummet i putene har ganske mye «hold». Dvs. de komprimeres ikke like mye som enkelte andre puter. Både putene og hodebøylen er trukket med et mykt geiteskinn og oppleves ikke som spesielt varme, men vil sikkert gi noe mer varmefølelse enn stoff/velour. Hodebøylen har trinnjustering som «låses» når klokkene presses utover.
    Edition 8 kan ikke foldes, vris eller legges sammen på noen måte, og tar dermed noe mer plass i bagasjen enn enkelte andre htlf.
    En oppfølger til ptbs innlegg #5 "Edition 8. Konstruksjon. Følt- og opplevd kvalitet"

    Størrelse og vekt
    Det første jeg tenkte da jeg mottok og pakket opp min Ultrasone Edition 8 Ruthenium var:
    • Esken er liten
    • Hodetelefonen er liten
    • Hodetelefonen er forbløffende lett
    Bøylefasong
    Bøylen følger hodet mye tettere enn på de fleste andre hodetelefoner. Jeg skal poste noen illustrasjonsbilder i et eget innlegg.

    Bøyleuttrekk
    Jeg har som tidligere nevnt et ganske stort og (formodentlig) høyt hode, og må (vel) ha fullt uttrekk på bøylen. Den kan altså gi problemer for de med større hode enn meg.

    Øreplass
    Jeg har, som tidligere nevnt, (formodentlig) normalt store ytterører som er tettsittende/parallelle med hodet (det motsatte av utstående).

    Øreklokkenes nettodybde (pute + klokke) er stor nok for mine ører slik at de ikke berører driverplaten. Dette er et problem med noen hodetelefoner som typisk har kontakt med min antiheliks, hvilket gjerne blir ubehagelig ved lengre tids lytting.

    Hullet er som ovenvist ikke rundt, men avlangt. Hullets høyde er OK, mens hullets bredde (parallelt med hodets side) er noe knapt. Jeg må derfor bøye bakre del av øret noe utover (m.a.o. "lage utstående ører"). Tyll Hertsens skrev noe lignende:
    while the earpieces are small and you have to tuck your ears into them [Tyll Hertsens, HeadRoom]
    Ultrasone Edition 8 har et smalere øreputehull enn Bose QuietComfort 15 som er en kompakt hodetelefon med kompakte klokker. Bose QuietComfort 15 er den minste øreomsluttende hodetelefon jeg har prøvd med rimelig plass til mine ører. Øreputehullet kunne dog gjerne vært en anelse bredere, men det går normalt (rimelig) bra.

    Klokkebevegelighet
    Klokkene er som ptb m.fl. nevner, (sannsynligvis) festet til bøylen med kuleledd og i hvilestilling returnerer kuleleddet til midtpunktet slik de aller fleste bilder viser dem.

    Dette kuleleddet er mer kompakt enn universalleddene som benyttes på de fleste hodetelefoner. Dessverre er også bevegeligheten rundt vertikal og horisontal akse mindre.

    Jeg har, som tidligere nevnt et rimelig stort hode og samtidig en smal (snippstørrelse 37) og lang (spesielt til å være mann) hals. Dette medfører at mitt hode raskt smalner av (mot halsen) bak ørenes nedre del.

    Jeg tror klokkene bunner/når endepunktet for bevegelighet rundt den vertikale akse og muligens også den horisontale. Det er mulig at dette påvirker tetningsgraden mellom ørepute og hode i nedre kant bak ørene.

    Robusthet
    Ultrasone Edition 8 virker solid, men er neppe fullt så solid som Ken Rockwell gir inntrykk av (jeg har ingen planer om å sette meg på dem).
    Ken Rockwell

    Edition 8: Machined from solid aluminum.

    The Edition 8 are a treat: there is none of the pot metal or plastic fuzz common on other $1,500 headphones. Everything is either leather or solid billet aluminum. ( I think the interior of the metal-plated earcups is plastic.)

    There are none of the delicate gimbals of lesser headphones: the Edition 8 feels as if everything is carved from one solid block of aluminum.

    The earcups each pivot around one point.

    I fear that if I sat on these, it is my rear that would get hurt, not these headphones.

    This might seem minor, but it's very important. I can carry these around, and put them on and set them down without having to baby them as I do with every other set of headphones.
    Metall eller plast?
    Det ser i utgangspunktet ut som om det knapt finnes plastikk på Ultrasone Edition 8, men det finnes flere rapporter som tyder på at dette ikke stemmer, f.eks.:
    Ken Rockwell

    The Edition 8 housings appear to be plastic, plated with shiny Ruthenium.
    post #4 of 19 2/23/10
    the earcups of Edition8 are not pure metal, they are made of plastic, plated with several layers of different metals.
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Komplette hodetelefonsystemer for forskjellige formål

    Positive Feedback ISSUE 53 january/february 2011 "The Headphone/Headphone Amp Roundup: A Humorous Pavin (*)" av Andy Schaub er en ganske interessant artikkel.

    Schaub har satt sammen en del komplette hodetelefonsystemer for forskjellige formål inkl. kilde, hodetelefonforsterker, hodetelefon og kabler.
    All of these comments about randomly assembling components leads to a point, specifically that what I'm reviewing here are headphone listening systems, not just individual components, often with a suggested source player as well; and I plan to organize things with a title like a menu in a restaurant, sort of like Frank's Sandwich Shop—now long gone—in my hometown that had the best submarine sandwich I've ever had, called "The Cold Cut Special" or the vegetarian version called "The Cold Cut Special Without Meat Plus Extra Cheese", literally. So, in no particular order:
    Han presenterer og beskriver så følgende hodetelefonsystemer med sammenligninger. Ultrasone Edition 8 inngår i to av systemene og beyerdynamic T 5 p, som er en naturlig konkurrent for en del bruksområder, i tre.

    [HR][/HR]
    The Classic
    • Ray Samuels HR-2 Headphone Amp
    • Sennheiser HD650's
    • Moon Audio Blue Dragon Cable
    The Executive/Executive Audiophile Deluxe
    • 11" Apple MacBook Air
    • ITunes using AAC or Apple Lossless files governed by Amarra Junior 2.1
    • Moon Audio Silver Dragon Ultrasone Edition 8's going straight into the MacBook Air with the rhodium-plated right-angle mini-plug
    or
    • ALO (Audio Line Out) custom built mini-B USB cable
    • Ray Samuels Predator (in "clear" or aluminum)
    • Beyerdynamic Tesla T5p's with stock cable
    The Transatlantic
    Version 1 (for accuracy):
    • 64GB iPod Touch
    • Whiplash Audio Right Angle TWag Micro LOD
    • Ray Samuels Protector balanced portable headphone amp
    • JH Audio JH 13 Pro's connected to the Protector by the Whiplash Audio 48" TWag Protector Replacement Cable for the JH 13/16 Pro's
    Version 2 (for lushness), nicknamed The Transpacific:
    • 64GB iPod Touch
    • Moon Audio Silver Dragon IEM LOD
    • Ray Samuels Protector balanced portable headphone amp
    • JH Audio JH 16 Pro's connected to the Protector by the 4-foot (also 48") Moon Audio Silver Dragon IEM Protector Cable for the JH 13/16 Pro's
    The Night Stalker
    • Black 160GB iPod Classic
    • ALO (Audio Line Out) LOD
    • Black Ray Samuels SR-71A
    • Beyerdynamic Tesla T5p's with stock cable
    The Reference
    My office stereo system feeding …
    • Blossom Blo-0299 Balanced Headphone Amp with Welborne Labs Upgraded Power Supply and Moon Audio Silver Dragon interconnect cable
    • Sennheiser HD800's with Moon Audio Silver Dragon balanced headphone cable using Neutrik XLR's
    or
    • Same arrangement as above with Whiplash Audio TWag V2 balanced HD800 cable
    The Ultimate
    My main stereo system with an all-silver loom power cable system feeding …
    • Slightly tweaked Triode Audio Corporation TRV-84HD 6BQ5 single ended stereo headphone integrated amplifier
    • Heavily modified AKG K701's using Audio Note AN-SPx speaker cable and a Furutech FP-704(G) stereo phone plug
    The Seasoned Traveler
    • Silver (not that it really matters) 160GB Apple iPod Classic with mostly Apple Lossless files
    • ALO Triple Pipe LOD
    • ALO Rx Portable Headphone Amplifier with digital volume control
    • Moon Audio Silver Dragon modified Ultrasone Edition 8's with gold-plated mini plug
    The Honorable Mention
    • Apple 120GB iPod Classic
    • Moon Audio Silver Dragon LOD (terminated in RCA connectors)
    • Ray Samuels XP-7 Headphone Amp
    • Moon Audio Silver Dragon modified Grado RS-1's with gold-plated mini-plug (for direct attachment to computer) plus Grado mini plug to ¼" adapter
    The Camera Kit
    • Apple iPad (any version, but I use the 64GB Wi-Fi + 3G version)
    • Apple Camera Kit for the iPad
    • Locus Design Polestar mini-B USB cable
    • iBasso D4 Mamba DAC/headphone amp
    • Beyerdynamic Tesla T5p's with stock cable
    The Portable Listening Room
    • Apple 64GB iPod Touch
    • Whiplash Elite Micro Line out Dock (LOD) - Right Exit
    • Whiplash Elite TWag Protector Balanced Replacement Cable
    • Sennheiser HD650's
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Jeg sitter foreløbig med et inntrykk av at (opplevelsen av) S-Logic-effekten varierer mellom personer, opptak, musikk(sjangre) osv. Dette gjelder både hvor sterkt den oppleves, og om man liker den eller ei.
    Jeg tror også dette. Øre- og ørekanals form/fasong ser ut til å virke (sterkt) inn på hvordan de oppleves. Et grovt resyme av de forumkommentarer, omtaler og rewievs som er om Edition 8 underbygger også dette > det virker å være forholdsvis stor uenighet. Likeledes viser frekvensresponsmålinger foretatt av ulike måleinstanser med (sikkert) noe ulikt måleutstyr/målemetoder tildels store forskjeller
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Ultrasone Edition 8: HeadRoom-grafer

    HeadRoom-grafer for Ultrasone Edition 8 med Sennheiser HD 800, Denon AH-D7000 og beyerdynamic T 1 for sammenligning:




    Harmonic Distortion of a 500Hz Sine Wave Input


    Impedance Versus Frequency


    Isolation Response with Pink Noise Input to Monitor



     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Presentasjonsfilm for Ultrasone og Ultrasone Edition 8 og 10

    "Ultrasone THE Headphone Company" er en presentasjonsfilm for Ultrasone og Ultrasone Edition 8 og 10. Den viser bl.a. steg fra produksjonsprosessen av Ultrasone Edition 8 og 10.

    Fra 2.27 og utover vises klokkemontering på Ultrasone Edition 8, og man kan tydelig se at den har kuleledd og deler i plast.

    Engelskspråklig utgave hos Ultrasone: "Ultrasone THE Headphone Company"

    Russisk? utgave på YouTube:

     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Et bra stykke arbeid du har lagt ned med div. innlegg m/ulike linker @CDWMcInSpots:)

    Plast - ja, filmen viser at det tydelig er en støpt plastholder for feste av driverplaten på Edition 8.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Edition 8 Isolering og lekkasje

    En av de egenskaper jeg hadde behov for var en htlf med god isolasjon mot omgivelsesstøy. Etter å ha testet noen forskjellige lukkede modeller (bl.a. fra Denon og BD´s sortiment) var jeg ikke spes. imponert over isoleringsevnen – da testet i omgivelser med noe støy. Jeg syntes de generelt sett slapp igjennom for mye. Testet også Bose QuietComfort, men synes det, uten å gå mer i dybden på akkurat dette, blir en form for «kunstig« lydkarakteristikk.

    Til å dekke mitt behov for demping av omgivelsesstøy finner jeg Edition 8 som langt på vei tilfredsstillende. Selv ved moderat lyttenivå isolerer de forholdsvis bra. Samtidig slipper de igjennom noe, slik at man ikke er helt totalt koblet vekk fra omgivelsene. Det er en markert forskjell i opplevd isoleringsevne om man har lyd på eller ikke. Mitt inntrykk og min erfaring er at de «faser ut» omgivelssesstøy med lyd på, i større grad enn jeg har opplevd på andre htlf.

    Lekkasjen vil jeg også si er høyst moderat. Jeg tror neppe noen vil ta nevneverdig notis av- eller føle seg plaget av lydlekkasjen fra Edition 8, selv på forholdsvis høyt volum.

    Mht opplevd isoleringsevne kontra målte resultater, så vil passform og hvor godt htlf tetter rundt øret også påvirke dette i noe grad. Man bør derfor ikke lese målinger som absolutt sannhet, selv om de vil gi en god indikasjon. Selv syntes jeg ikke at den opplevde isoleringsevnen til BD T70p samsvarer helt med hva grafen under indikerer.

     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Edition 10

    Ingen Ultrasone Edition tråd uten at Edition 10 også bør nevnes. Forholdsvis omdiskuterte mht både lydkarakteristikk og utseende:).

    Mange har vel fått med seg Tyll´s «testvideo» av disse og dermed nok fått et forholdsvis feil syn på hvordan de egentlig låter – og i værste fall «generalisert» inntrykket til å omfatte også Edition 8 – hvilket blir fundamentalt feil, da Edition 8 har en helt annen karakteristikk enn Edition 10.

    Jeg har ikke hørt Edition 10 selv – og skal derfor ikke uttale meg om hvordan de låter, men leser man litt på for eksempel Head-Fi så er det liten tvil om at de har en lys/bright signatur. Rett i etterkant av introduksjonen så var det mye skriverier om disse. Flere hadde håpet at de ville låte som en åpen Edition 8 – og de ble skuffet. Videre gikk diskusjoner om diskant/øvre mellomtone på disse, der mange syntes de hadde en forferdelig sticy/edgy karakteristikk og utpreget ssssss- og sschhc i toppen. Dette viste seg etter hvert å skyldes at putene på de tidlige versjonene (som Tyll testet?) var feilprodusert. Etter bytte ble flere brukere fornøyd med lyden – og noen har Edition 10 som en av sine favoritter, men de har nok preferanser som går i retning av lysere karakteristikk. De roses også for å være meget komfortable, kanskje de mest komfortable av de «større» htlf på markedet.
     

    Vedlegg

    Ble medlem
    27.05.2006
    Innlegg
    18
    Antall liker
    28
    Sted
    Melhus
    Torget vurderinger
    1
    Og der kom et par Ultrasone Edition 8 Palladium i posten. Blir artig å teste ut. Forøvrig kan det nevnes at Audio Solution vil ha et godt utvalg av Ultrasone hodetelefoner å vise fram under årets Horten Messe. Toppmodellen Edition 10 vil også være med :)
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Og der kom et par Ultrasone Edition 8 Palladium i posten. Blir artig å teste ut. Forøvrig kan det nevnes at Audio Solution vil ha et godt utvalg av Ultrasone hodetelefoner å vise fram under årets Horten Messe. Toppmodellen Edition 10 vil også være med :)
    Spennende å høre dine inntrykk. Synd jeg ikke har tid til Horten-besøk i år.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Edition 10

    Ingen Ultrasone Edition tråd uten at Edition 10 også bør nevnes. Forholdsvis omdiskuterte mht både lydkarakteristikk og utseende:).

    [...]
    Takk for innlegget, inkl. en del informasjon som var ny for meg.

    Jeg har heller ikke hørt Ultrasone Edition 10, kun lest om den. Dine inntrykk stemmer med mine.

    Jeg har også inntrykk av at en del mener at prisen er for høy i forhold til lydkvaliteten. M.a.o.: Det er egentlig en god hodetelefon i seg selv, men den forsvarer ikke prisen i forhold til andre gode hodetelefoner.

    Jeg tittet raskt på prisen som nå er kr. 14.995. Er prisen lavere nå enn da den kom?
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    ^ Ja, jeg mener bestemt at tidligere pris var +/- 19K. Den er ihvertfall betraktelig redusert.

    Edit: Veil. pris fra Benum i Sverige i fjor var SEK 19.000,- og Reference Audio har priset de til SEK 18.990,- i dag. Edition 10 har vel først blitt priset i Norge nå nylig - og er således med 14.995,- rimeligere i Norge.
    Edition 8 er priset til SEK 10.895,- hos RA og 10.495,- i Norge.
     
    Sist redigert:

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Registrerer at de som var i Horten, og var innom AudioSolution, ikke fikk lytte til Edition 10:confused:
    Hva var årsaken?
    Hva med Edition 8 - kunne den lyttes til?
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Ser at Procom har satt ned prisen på Edition 8 litt. Nå er listeprisen kr. 9995,-
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Edition 8 - mine erfaringer over tid "part 1"

    Edition 8 har nok, som et resultat av omtaler av de øvrige htlf fra Ultrasone, nok blitt karakterisert som uaktuelle av mange. De fleste antar vel at alle modeller har en form for ”hus-signatur” fra Ultrasone. Dette stemmer så langt ifra. Edition 8 skiller seg vesentlig fra det øverige sortimentet. Nærmest kommer nok Signature-modellen, selv om de også ser ut til (til-lest) å skille en god del.

    Edition 8 har gjennom den tiden jeg har eid de blitt et svært hyggelig bekjentskap, og totalt sett er nok Edition 8 den htlf i porteføljen som er mest i bruk – selv etter anskaffelse av SR-007. Dette har litt sammenheng med at Edition 8 er lukkede, men også fordi jeg trives godt med både lyden og ikke minst komforten.

    Edition8 var ikke en htlf som direkte fasinerte i starten – og jeg var en kort periode, og under de første lytteseansene i tvil om dette egentlig var et riktig valg. Men, ofte er det slik at det som ikke fasinerer med en gang, vokser på seg noen kvaliteter over tid. Således har det definitivt vært med Edition 8.

    Komfort, byggekvalitet, spesifikasjoner osv har vært nevnt tidligere i tråden, så her vil jeg mer redegjøre for mine lyd- og bruksmessige erfaringer – over tid, selv om komfort og kvalitet naturlig nok må nevnes i denne sammenheng.
    Med sin lave vekt, små fysiske mål og (til mitt hode og min ørefasong) generelt god komfort har det ofte blitt lengre lytteseanser. Ikke er de tunge, ikke er de i veien, og selv med skinnputer oppleves de ikke som varmere enn mine øvrige, snarere tvert i mot. Ikke engang ute på terrassen i solsteika blir det ”for” ubehagelig.

    Konstruksjonen har vist seg solid – og de tåler helt greit å bli stappet nedi en bag, koffert ol. Mao – de tåler en støyt. Den medfølgende skinnposen er for så vidt grei nok, men kunne faktisk vært noe mindre – og mer formsydd. Etter min mening kunne også Edition 8 med fordel vært konstruert slik at man kunne byttet kabel mellom hjemme- og reise/portabel bruk, fremfor forlengelseskabelen som følger med.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Edition 8 - mine erfaringer over tid "part 2"

    Nå har de totalt sett vært brukt en del timer – uten at jeg har noe ”logg”. Det har vært nevnt laaaang innspillingstid på disse, men om videre bruk vil endre mer på karakteristikken enn slik de er nå, stiller jeg meg tvilende til. Det skjedde endringer i den tidlige fasen – dvs de første 10-15 timer, men jeg kan ikke si at jeg har registrert noen spesielle endringer i senere tid. Det er for mange variabler som spiller inn til å være for sikker på det. Så – jeg konkluderer med > de er innspilt!

    Generelt synes jeg den tonale balansen oppleves som forholdsvis ”riktig” og (i min betydning av) linjær. ED8 er på ingen måte bassfokuserte, men bassen er tilstede – i betydelig grad, når den skal være der, dyp, stram, tørr og definert. De har en engasjerende karakteristikk – og bra ”fun-faktor”, men kan på noe materiale tendere til å oppfattes som i svak retning av analytisk, og jeg må understreke svak. Over tid har jeg kommet frem til at dette egentlig er mer et resultat av en utrolig klar og definert lyd, hele veien, uten å være skarp.

    Jeg har ikke klart å provosere frem siblanter som ikke utpreget er på innspillingene. Alle instrumenter, toner, stemmer osv ligger godt definert lag på lag, klart adskilt og pinpointed i lydbilde. En tendens til litt hardhet i øvre mellomtonen (som heller litt mot det lyse) er tilstede, men den følges opp av en mørkere nedre mellomtone og en litt kroppslig og engasjerende midbass. Når jeg her skriver lyse så er det viktig å poengtere at det ikke er synonymt med kald. Bak lyden så er det et dønn sort ”rom”. Helt stille. Selv med lengre lyttesesjoner (spiller generelt på ”lavere” volum) har jeg til gode å bli lyttetrett.

    Jeg synes også at lyden på mange måter gjengis troverdig (riktig/ekte). Vet at dette er et ”skummelt” tema å begi seg inn på, men… jeg kan ta et eksempel i Bremnes Live. Det er ei plate jeg kan identifisere meg en del med, da jeg har vært på de aller fleste konsertene i Oslo/omegn de siste 10 åra – stort sett plassert i midten rett foran miksebordet. Selv om denne plata kanskje er mikset vel mye, så er gjengivelsen gjennom Edition 8 på flere måter troverdig og gjenkjennende slik jeg minnes lydbildet fra spes. Sentrum Scene konsertene de siste årene. Det fysiske savnes selvfølgelig, men – jo, det låter i retning av ”riktig” med Edition 8. Det samme forholdet og følelsen får jeg ikke frem ved gjengivelsen av samme plate gjennom f.eks HD650 eller SR-007. Det samme gjelder andre live-skiver og den del andre plater også – lyden er troverdig.

    Edition 8 er forholdsvis tilgivende mot ”flate” og litt blodfattige innspillinger, hvilket dessverre er tilfellet med en del CD´r. Men, som med alt annet – gode innspillinger låter jo best. Edition 8 favoriserer egentlig ingen spesiell sjangre, men er en god allrounder. Alt fra tungrock, via jazz til klassisk gjengis på en måte jeg så absolutt kan leve med.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.416
    Antall liker
    17.111
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Edition 8 - mine erfaringer over tid "part 3"

    Som lukkede htlf tegner også Edition 8 et noe mindre rom enn åpne – i hvert fall de 2 jeg har å sammenlikne med. Lyden kommer tettere på. Man sitter ”godt fremme i salen”. Ultrasones S-Logic prinsipp skal på sett og vis tweake frem et rom – og jeg liker det rommet som tegnes - med passe nærhet til musikken.

    Edition 8 er jo primært konstruert for bærbart bruk. Koblet rett i Macn, eller mot iPhone, så er det egentlig utrolig hvor bra Edition 8 låter. Jeg trodde ikke komprimert lyd, uten separat DAC/Amp kunne låte såpass bra – og hadde vel ikke turt å sette mye penger på påstå at det var lyd rett ut av iPhone om jeg ikke visste bedre.

    Edition 8 isolerer ganske bra, slik at man selv med noe omgivelsesstøy kan lytte på lavt nivå – og få med seg hele registeret detaljert, men de er noe følsomme for utfasing av bass. Om bord på fly er det litt avhengig av hvor mye kabinstøy det er i flyet – og hvor du sitter. Det er dermed vanskelig å gi direkte uttrykk for ”hvor mye isolerer de på fly”. Primært søker jeg alltid å sitte langt frem i kabinen – og fortrinnsvis i midtgang. Der er støyen lavest. Man er ikke helt ”vekk-koblet” som med NC-varianter, men hovedsakelig oppfatter jeg ikke det som slipper igjennom som plagsomt.
    Når det gjelder forsterkermatching, så bør man ta hensyn til at Edition 8 har lav imperdanse. Min anbefaling (høyst subjektive) er videre at man fortrinnsvis bør matche de mot en amp som ikke har for analytisk og kald karakteristikk.

    Summasumarum:
    Som dere sikkert har forstått så synes jeg Edition 8 er en meget god htlf. Komfort- og anvendelsesmessig overgår den også veldig mye annet på markedet. Skal man anskaffe en htlf i denne prisklassen, så mener jeg definitivt at man også bør lytte til denne før et valg tas.
    Om jeg skulle tvinges til kun å beholde én av mine htlf, så er det liten tvil om det valget.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn