Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  1,108
  Tagget i
  0 Innlegg

  Panasonic DMC-FT3 med merkelige aritfakter i bildene

  I sommer kjøpte jeg nevnte kamera, og har brukt det litt sporadisk fram til nå. Jeg har imidlertid blitt oppmerksom på en plagsom sak. Mange av bildene er skjemmet av noe som ved første øyekast ser ut som små hvite flekker/prikker. Disse kan det være en, eller mange av på samme bilde. De kan være av forskjellig størrelse, og de kan være hvor som helst på bildet, og er altså ikke på "fast plass". Zoomer jeg inn på en av disse flekkene på et bilde, kan jeg se at den ikke er sirkulær, men mer har form av en femkant. Så vidt jeg kan finne ut, er det kun blitsbilder som er berørt.

  Dette er mektig irriterende, så kameraet skal tilbake til salgsstedet, men det hadde vært interessant å høre om noen her kunne ha en teori. Om ønskelig, kan jeg se om jeg får lastet opp et eksempelbilde her.

  Med håp om gode råd.
  Never bullshit a bullshitter!

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  234
  Tagget i
  0 Innlegg

  Panasonic DMC-FT3 med merkelige aritfakter i bildene

  Jeg kom til å tenke på dette med "bokeh".
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh

  Kunne det tenkes at et fokus på noe i forgrunnen gjør at noe diffust i bakgrunnen lager en bokeh effekt? Jeg har egentlig ikke peil på kamera, men lurer på om kanskje kraftige høylys kan lede til en bokeh effekt på bildene/filmen.
  Yamaha HS80M / Abrahamsen A-DAC / TC Electronic Level Pilot

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  1,108
  Tagget i
  0 Innlegg

  Panasonic DMC-FT3 med merkelige aritfakter i bildene

  Problemet er at mikroskopiske støvkorn som er nær linsen, blir opplyst av blitzen, og dermed framstår som UFOer i bildene. Fenomenet påvises lettest om man er i halvmørke omgivelser, eller i alle fall dempet belysning, og fokuserer på noe lang unna i rommet. Knipser man da, dukker disse hvite flekkene opp. Det er mektig irriterende, men det er nok en svakhet med kameratypen, for det viser seg at kameraet til en kamerat av meg, oppfører seg helt likt. Ungenes kompaktkamerea til 6-700 har ikke dette problemet, og heller ikke et gammelt HP fra 2003...
  Never bullshit a bullshitter!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed