Resultater 1 til 6 av 6

Tråd: DigiFerskDAC

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  sorgenfri
  Guest

  DigiFerskDAC

  Er en dac, noe som må betraktes som Ferskt brød på markedet?

  Jeg, har vært på utkikk etter en god dac et års tid nå, og min lærdom er at dette kan sammenlignes med den tiden jeg var opptatt av gaming på PC for snart 15 år siden.

  Da hadde vi en regel. Når du har kjøpt et skjermkort/prosessor/pc etc IKKE les avisen ( ikke alle hadde internett enda) da du vil etter etpar dager se at det du kjøpte er halvert i pris. Spillene krevde stadig mer, og hardware lå alltid ett skritt bak.

  Slik virker det å ha blitt innen digital musikk også. En kan lese at den Analoge utgangen er viktigere enn chippen, men en tenker sitt når en kan lese om den nye chippen som takler de nye formatene ( DSD ) Så, der sitter man men en sinnsykt bra DAC, med en analog utgang fra en annen verden, som ikke klarer det nye formatet, og en forsøker å minimalisere tapet ved å selge tidlig.

  Mitt formål med denne tråden er ikke å starte en krangel om dette er riktig eller ikke - jeg vil gjerne vite om Digital til Analog konvertering kan gjøres på en slik måte at en ikke må bytte annenhvert år?

  Hvor mye betyr Chippen, og hvor meget tilfører rør?


  Regler for tråden?

  Kardemomme!
  Siste redigert av sorgenfri; 28.04.2013 kl. 22:41. Årsak: typo

 2. #2
  Hifi Freak I_L's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2003
  Innlegg
  1,276
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det er noen grunner til at utviklingen innen audioelektronikk går "litt" langsommere enn skjermkort/prosessor/mobil/tv osv:


  • Utviklingen av sistnevnte gjøres etter definerte kvantitative ytelsesmål i henhold til vitenskapelig metode, og ikke basert på synsing, føleri og subjektive oppfatninger.
  • Størrelsen på markedene muliggjør store investeringer i produksjonsmetoder og -utstyr, som har muliggjort hurtig skalering av prosessteknologi. Moores lov har stått seg i snart 50 år.
  • Redusert drivspenning er en nesten ubetinget fordel i digitalt design fordi S/N ikke trenger å være høy og energitap skalerer med V^2.
  • Redusert drivspenning er ofte en ulempe i analogt design fordi signalsvinget reduseres og høy S/N derfor blir vanskeligere å oppnå.
  • Redusert prosessgeometri er en nesten ubetinget fordel i prosessordesign fordi hastighet betyr "alt" og mindre strøkapasitans betyr høyere hastighet.
  • Redusert prosessgeometri har lite å si for design myntet på lave frekvenser (som audio).
  • Analog audioelektronikk er stort sett basert på forsterkere og strømspeil, som er velkjent teknologi med liten forskningsverdi (relativt til digitalt).
  • Audiokonvertere oppnådde ytelse langt over noen etablert norm for transparens for femten-tjue år siden, som reduserer forskningsverdien ytterligere.


  Det kom et lite "skred" av audiokonvertere med betydelig bedre objektiv ytelse (SNR og linearitet) enn det som hadde blitt publisert tidligere rundt årtusenskiftet, mest sannsynlig på grunn av at innføringen av DVDA/SACD incentiverte forskningsinnsats på høyere ytelse blant konverterprodusentene. Etter det har det skjedd relativt lite av akademisk interesse. Ellers er det lettere å lage diskrét enn integrert elektronikk med høy S/N, fordi man kan bruke høyere drivspenning/signalsving, tolerere høyere strømforbruk og benytte større kondensatorer for mindre kT/C. Kompetansen er dog mer variabel blant de som lager den, fordi integrerte kretser har så høy produksjonskostnad at det ikke gir mening å lage dem uten å investere i et solid R&D-miljø.

  "If you come into my lab and say "you gotta believe me, I saw it" and you're one of my fellow scientists, I say: "Go home!". And come back when you got some other kind of evidence, that's not just "you saw it". Because human perception system is ripe with all ways of getting it wrong." - Neil DeGrasse Tyson.

 3. #3
  Bransjemedlem Moiz Audio's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  53
  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg

  Hvor mye betyr Chippen
  Kardemomme!

  filterne i chippen betyr det meste IMO
  Jeg representerer Moiz Audio.
  https://www.facebook.com/MoizNoize

 4. #4
  sorgenfri
  Guest
  har du eksempler på en chip, som har forskjellige filtre, med forskjellig resultat?

  På forhånd takk.

 5. #5
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,673
  Tagget i
  2 Innlegg
  Min dac har "chip" fra 1999. (ad1865) Av mange sagt at den fremdeles er den bestlydende.. Kan selvsagt diskuteres. Endel mener at chiper enda eldre (eks pcm63, tda1541 etc) enn det er de best lydende og det lages dacer med disse utgåtte dinosaurene enda.

 6. #6
  Hifi Freak I_L's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2003
  Innlegg
  1,276
  Tagget i
  0 Innlegg
  En DAC er en chip, boksen er en DAC pluss en strømforsyning, spdif-receiver, utgangsforsterker og annet aux-kretsløp. En DAC vil også nesten garantert være ytelsesbegrenset av dens analogdel.

  Boksene kalles for og selges som DACer riktignok, men rent funksjonelt sett blir det som å kalle en PC for en prosessor. Eller harddisk som bestemødre og skolelærere ofte sier.
  Siste redigert av I_L; 07.05.2013 kl. 10:12. Årsak: Addendum
  "If you come into my lab and say "you gotta believe me, I saw it" and you're one of my fellow scientists, I say: "Go home!". And come back when you got some other kind of evidence, that's not just "you saw it". Because human perception system is ripe with all ways of getting it wrong." - Neil DeGrasse Tyson.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed