Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert Billyray's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  94
  Tagget i
  0 Innlegg

  Oppgradere gammel projektor

  Jeg har en gammel projektor på jobben som snart blir byttet ut. Jeg klarer ikke å se den havne i søpla med det første fordi den kostet jo 35k eller hva det var( for ca 8-9år siden. Når da tiden kommer til at jeg lurer med meg denne hjem hadde det vært moro og kunne oppgradere den slik at den er ihvertfall någenlunde "up to date".
  Det vi sliter med på projektoren er sortnyansene og viftestøy. Hva kan gjøres? Eller er det billigere å kjøpe en ny til 10k?
  Alle tenker på seg selv, det er bare jeg som tenker på meg...

 2. #2
  nb
  Guest

  Re: Oppgradere gammel projektor

  Vil anbefale deg å poste på www.avforum.no, der får du nok bedre svar enn her. Er det en CRT kan det definitivt være verdt det-

 3. #3
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Oppgradere gammel projektor

  Oppgradering av digitale projektorer er nærmest et ikke-tema. De eneste modifikasjonene som gjøres er stort sett støvrensing, bytte til ny pære og eventuelt Hoya-filtre for å dempe lysstyrken på projektorer som er litt for kraftige.

  Er projektoren lyssterk og kontrasten dårlig, så lønner det seg å bruke grått lerret framfor hvitt, siden det gir bedre sortnivå.

  Snakker vi derimot om CRT, så stiller det seg annerledes. Det er en hel egen subkultur som jobber med å justere, modifisere, vedlikeholde og forbedre slike, siden de har en kontrast som ingen digitale projektorer klarer å matche 100% så langt. Men de er tunge og uhåndterlige og har gjerne støyende vifter. En jobb for DIY-entusiaster som ofte belønnes med svært gode bilder.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed