Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast _Jan_'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  267
  Tagget i
  0 Innlegg

  DIY - Tips til å lage coaxial digtalkabel

  Hei,

  Tenkte jeg skulle lage en god coaxial digitalkabel(RCA). Ønsker tips til kabel og pluger som folk har brukt å lage en sikkelig kabel?

  Mvh Jan
  Drivverk: Audio Note CDT-Two / II, DAC:Audio Note 3.1 Signature, Pre: Audio Note M3 Signature, Amp: Audio Note EL34 35W, Høyt: Merlin VSM MXe

 2. #2
  Overivrig entusiast HAREPUSEN's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Sted
  telemark
  Innlegg
  768
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sikkert mange fancy kabler å bruke , men planet vawe " fra musik /studiobutikken hadde ett kit inneholdene, plugger , kabel coax m dobbel sjerm ca 7 mm, jeg var selv skeptisk til kvaliteten , men jeg har brukt den / de i flere år uten problemer . Den kan skrus sammen eller loddes , jeg har brukt begge og kan ikke høre forsjell , loddet eller skrudd , Men jeg ohmer dem alltid m fluken for å sjekke termineringen " Jeg har utprøvet ett utall typer sølv , sun plugger , balanserte super kabler ,,, men PW funker og virker veldig ærlig til prisen

 3. #3
  Medlem Andsor's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2011
  Innlegg
  42
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ein kabel for digitale signal treng ikkje vera spesielt fancy. Digitale signaler er berre 0 eller 1, høg eller lav, so ekstern støy har liten innvirkning her med behov for skjerming deretter. Bruk vanleg antennekabel om det er det du har for handa. Men om det er snakk om analoge signaler som skal forsterkast vil støy vera ein faktor.

 4. #4
  Medlem Andsor's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2011
  Innlegg
  42
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du vil aldri få so stor støy at det vil påvirka det digitale signalet ditt, då spenningen mellom logisk lav og logisk høg, som regel ligg i overkant av 1 volt. For å få 1V støy, er det noko som er alvorlig gale. Dersom du skal sjå på noko som helst so kan det vera intern kapasitans i kabelen, men over korte avstander er dette neglisjerbart.
  Siste redigert av Andsor; 05.12.2014 kl. 19:46.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed