tenkte jeg kunne lage en liten tråd om oppgraderingen av denne gamle stoltheten, i tilfelle det er noen andre der ute med samme pre (vet at det i alle fall er en til der ute)


noe sikkert alle eiere av denne pre'en vet, er at den opprinnelig var tiltenkt å ha utelukkende film-kondensatorer i signalveien, noe som til slutt ble valgt bort av økonomiske grunner.

heldigvis er de gamle printbanene der fortsatt, så å oppgradere den er en ganske smal sak.
før jeg begynner må jeg såklart sende ut en takk til EchoWars på audiokarma forumet, for å ha funnet fram til denne oppgraderingen, og for å ha sendt meg opplysningene som skulle til for å gjennomføre den

vi begynner med Tone ampenher er det bare å erstatte c19 og c20 lyttene med jumpere, og bytte ut ledningstumpen med 10uf polyprop av eget ønske. c1 og c2 er på 0,47uf.så er det buffer ampen sin turher må r14 og r13 byttes over til sin alternative plassering under r7 og r8.
c5 og c6 fjernes og erstattes av 3,3uf poly kondensatorer.
disse skal kobles til med ene enden hvor de gamle kondensatorene stod, og den andre på enden av den u-formede banen hvor man flyttet r14 og r13.så er det bare å plugge dem tilbake i pre'en og spille i vei.

jeg valgte forresten å bytte kondensatorene i riaa'en også, siden det var koblet til en 1uf elektrolytt på undersiden av 0,47uf polyene for å øke verdien. (riaa'en er brettet under bufferen)