Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2003
  Innlegg
  2,317
  Tagget i
  0 Innlegg

  Temperaturmåling

  Kan en måling som denne gi meg et resultat jeg kan stole på?

  Regulatoren har ca 45V diff inn/ut, og trekker ca 50mA. Romtemp er 22-24 grader og målingen viser 33C. Mosfetene er motert på en ganske stor alu-brakett som igjen har en kjøleribbe montert på seg. Fikk samme resultat om jeg holdt tuppen mot den største mosfeten og temperaturen stiger sakte ettersom den står på over litt tid.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  AppleTV, Squeezebox, RAKK dac, Clearaudio Champion, AudioTechnica EV33, DIY jfet riaa, The Heretical preamp, DIY F5, Allen Wright kt88 klone, H6 klone.

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,397
  Tagget i
  3 Innlegg

  Temperaturmåling

  Bruk fingrene på temperaturer i metall mellom ca 20-60 grader - du finner fort ut av hvor temperaturen ligger. For fingre på metall: Under ca 35 grader er litt svalt, ca 35 til 40 grader er lunkent/nøytralt/litt varmt, over ca 40 grader er varmt, og ca 55 til 60 grader begynner å bli ubehagelig varmt (litt brennende på fingertuppene).
  Bruk fingertuppene til å lete etter «hotspots», evt. kontrollmål temperaturene.


  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Mar 2008
  Innlegg
  557
  Tagget i
  0 Innlegg

  Temperaturmåling

  Ir- tempraturmåler er kjeke saker,
  Ofte med ganske ok + - % på tempraturennsom måles,
  eksempel på modell fra clas ohlson http://www.clasohlson.no/Product/Pro...x?id=134689414

  så ved 20grader og 2,5% feil vil det kunne vær 0.5 grader feil målt, dette er selfølgelig ved optimale forhold, men er også en relativt billig sak.

  det finner utallige modeller og med dertil utallige priser /kvalitet.


  Abrahamsen Fanboy<br />&lt;hr&gt;<br />Det er teknolgi som skaper magi

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2003
  Innlegg
  2,317
  Tagget i
  0 Innlegg

  Temperaturmåling

  Da vil jeg ut i fra KJ sin skala anta at temperaturen var litt høyere enn termometeret viste. Vil si at det var litt varmere enn "svalt" da jeg målte 32-33C med termometeret.

  Langt utpå natta i går etter noen timers drift var det blitt godt og varmt å ta på, kanskje 45C? Langt i fra ubehagelig å berøre med fingerne. Så langt lover det bra for arbeidsbetingelsene. Alu-braketten er av 5mm tjukk alu så varmen burde fordele seg godt, men det å lete etter "hot-spot" er nok en god idé. Prøvde å kjenne etter med fingerne rundt de ulike mosfetene i går og det virket som de hadde det helt fint alle sammen.

  IR-termometer - takk for tipset.
  AppleTV, Squeezebox, RAKK dac, Clearaudio Champion, AudioTechnica EV33, DIY jfet riaa, The Heretical preamp, DIY F5, Allen Wright kt88 klone, H6 klone.

 5. #5
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,084
  Tagget i
  5 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  36

  Temperaturmåling

  Enig i at fingertupp eller håndflate er en pålitelig "indikator" i denne sammenhengen. Vær bare obs på at det kan være høye spenninger i "målepunktet".
  Ved IR måling kan en bli litt lurt dersom overflaten ikke er ideell. Alle overflater er ikke like med hensyn til utstråling.
  Det finnes flere bra adaptere til DMM for måling av temperatur. Burde være mulig å finne som brukt / surplus til en billig penge. Både halvlederbasert sensor opp til ca 150°C og for thermocouple opp til >>1000°C.


  Hans - DIY'er

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed