Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Hei , jeg har titta litt rundt på trafoer , noen koster svimlende mye penger...Dersom man får tak i gode råvarer , altså selve trafoene , skulle det val la seg gjøre å bygge dette inn i ett kabinett , man må følgelig ha koblings skjema til kablene til trafoene(eller til soklene) feks alltec....

  Jeg lurer på om det er noen som vet hvor det går an å få tak i svinaktig gode trafoer til å bygge stepup ut i fra , mekanisk som kabinett , lodding og denslags er grei skuring.

  Finnes det noe trafoer der ute som ikke er stemplet (audiobruk) men som allikevel vil kunne funke utmerket ? jeg skal bruke denne trafoen på en M3 pre fra audionote slik at det er ikke snakk om å bygge til super low cost....men til en høvelig pris sammenliknet med feks sølvtrafoene til audionote som koster vel og merke 40k...

  Kan hende jeg er ute å kjøre her , men trur de tar seg sykt godt betalt for dette , en del koster nok selve trafoene også , men resten , kabinett,kontakter og den slags koser jo ikke all verden , selv ikke i sølv....i pose fra audionote.....

  i det momentet det er en ferdigstillt trafo derimot......koster det flesk...

  Dere får unnskylde min uviten om selvkosten på slike trafoer er skyhøy.....det er noe av det jeg vil vite her....hva jeg må forvente å punge ut med , for to slike trafoer.....

  det kan være aktuellt å bruke feks alltc type mikrofontrafoer av ypperste kvalitet , som settes i sokler....

  det bør være mulig å få ut feks 24-30db gain ....(audionote diy har 20 eller 26...)

  Noen som har kunnskap her inne om dette....ps ikke skyt , det er fullt mulig jeg nå presenterer min uviten....men søker dere diy ere med kunnskap allikevel....

  Jeg vil ha noe av det beste som er å oppdrive av trafo til pu forsterkning...og jobbe litt selv dersom det er mulig å spare litt.....tips tas not med takk!

  Espen
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 2. #2
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,064
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  38

  Lage en god trafobasert stepup?

  Lundahl
  Benyttes av mange High End produsenter. Sist jeg fikk tilbud fra Lundahl var prisen SEK 995,- for to stykker inkl. frakt til Norge. Moms kommer i tillegg.
  Jensen (USA) benyttes også av en del HiEnd produsenter.
  Hans - DIY'er

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  De meste kjente til audioformål er vel:

  Lundahl (Sverige)
  Jensen (USA)
  Tamura (Japan. Link går til distributøren Sun Audio)
  Sowther (UK)
  Hashimoto (Japan)

  Alle selger direkte til privatkunder såvidt jeg vet. Hvilke som er best kommer nok som vanlig helt an på hvem du spør.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Hei Audiomix....Lundahl er vurdert , jeg har ikke prøvd de her......men jeg har hørt flere som ikke syntes det er bra enn de som jubler,.....

  Bat bruker disse i sine amper...så det burde jo være ok ......

  finnes det enda bedre ting der ute.....skulle jeg kjøpt en ferdig stepup , hadde jeg nok svidd av en 12-15k fort kanskje.......(må jo teste på hjemlån såklart....)

  Poenget er at ikke stepupen skal bli noen flaskehals , jeg har en fabelaktiv sølvriia/rør mm fra audionote som dette skal brukes sammen med....når det er sagt blir man ikke arm og fattig av å brøve lundahl heller....

  Skal titte litt etter kabinetter fremover....Kunne egentlig tenkt meg ett kabinett med litt str på...dette fordi det er mere støig å sette opp i forold til kabling som henger i små bokser.....men jeg vet bakdeler, den blir vrien å snu på etc dersom det brummer....

  Når vi kommer til det temaet , kanskje det går an åå isolere kabinettet for indre følsom for denslags eller?

  Mvh Espen
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2003
  Innlegg
  2,311
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Lundahl er nok de mest vanlige stepupene i kommerst utstyr.
  LL1678 var det en lang artikkel om i Stereophile for en stund siden, LL9206 brukes bla i den nye phonoampen fra Cary som fikk veldig god omtale bl.a i fidelity. Lundahl har også laget en ny som heter LL1931 som er langt dyrere enn "folkevogn" modellene.

  Ellers er ikke "Silk" nevnt: www.sacthailand.com. Fra dem kan du også spesialbestille viklingsforholdene. Jeg selv og "Mbare" fra sentralen har bygget selv med andre typer trafoer fra Slik og er veldig fornøyd med resultatet.
  AppleTV, Squeezebox, RAKK dac, Clearaudio Champion, AudioTechnica EV33, DIY jfet riaa, The Heretical preamp, DIY F5, Allen Wright kt88 klone, H6 klone.

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Tusen takk for info....Hashimoto ser uberspennede ut , sendt en mail , så får vi se...både på trafo og ferdigstepups.....Jensen virker ok det og , men koblingskjemaene var ikke godt forståelig , men det går nok det og....

  Espen
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Jeg mener at den billigste varianten fra Hashimoto kommer på $1000 eller såder. Jeg fikk info fra dem for en tid tilbake, men har nok slettet mailen. Skal ikke si noe om kvalitet, men Hashimoto trafoer er i alle fall regnet som det aller überste i Japan, ved siden av Tamura.

  Om det er exotiske ting som frister så kan du jo sjekke ut Uesugi Bros. Model 5 også, som bruker Tamura trafoer og fås i high og low impedance utgaver. Brødrene Uesugi er japanske legender innen rør og vintage audio miljøene og er kjent for kompromissløse konstruksjoner.

  Ellers har disse trafoene fra Yamamoto Soundcraft fått mye skryt, i likhet med det andre han/de lager, men de er laget spesifikt for Yamamotos egne PUer med svært lav intern impedanse og vil være et dårlig valg om man ser etter noe som kan kalles all-round.

  Phase Tech har også fått et meget godt rykte når det gjelder trafoer, med modellene T-1 og T-3.

  Uansett, jakten på den perfekte trafo er en særdeles fåfengt affære, siden en trafo kun kan være "perfekt" (i ens egne ører) for en eller to (om den er sjaltbar) PUer om gangen. Har en bestemt seg for å kun bruke en PU i lang tid så funker det jo fint, men om ikke så er det som vanlig snakk om å finne så gode kompromisser som mulig, fortrinnsvis basert på et (helst) svært begrenset antall PUer. Å kjøpe (eller lage) en rådyr trafo for så å anta at den gir deg max glede ved bruk med enhver PU fordi den er kostbar og "kompromissløs" er i beste fall en særdeles misforstått strategi. Langt bedre da å finne en eller to PUer en virkelig liker og så skreddersy en trafo til hver, siden ingen trafo noensinne vil kunne få enhver PU til å yte optimalt. Å tenke på sølv eller andre alternative metaller vil jeg ellers si er en fullstendig avsporing, siden en trafo kun skal "transformere" en svært lav spenning til en sterkere spenning, i et gitt forhold. Kobber er like godt egnet til det som noe annet metall, og bedre enn de fleste. Selvsagt er det plenty sjeler der ute som mener at sølv er bedre, men det er det jo alltid.....

  Selv bruker jeg en Denon AU-320 som jeg kjøpte for veldig lite penger og som tross det uanseelige utseendet ikke står noe tilbake for noen av de mange andre trafoene jeg har hørt, siden den matcher PUene mine godt.

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  1,457
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Du kan jo ta en titt hos tnt-audio og audio-critque

  Har selv kjøp et par Jensen JT-347-AXT fra S3 i Italia. Er meget godt fornøyd med disse, selv om de kostet en "liten" slump med penger. Dersom budsjettet er flaskehalsen, vil Lundahl gi mye for pengenene.

  Det som er greit med Jensen transformatorene er at de er ferdig innkapslet. Man trenger derfor egentlig ikke kabinett til disse. Det er bare å flette ledningen (minimere innstrålt støy) og lodde på plugger så er man i havn. Man bør i tillegg ha en RC-dempeledd men denne kan plassere på inngangen til RIAA-forsterkeren.

  Dersom man likevel vil ha egen kabinett så er jo valge å flytte hele RIAAen i et nytt kabinett eller kjøpe bare ett nytt kabinett til step-up trafoene. Her kan man finne billige og gode kabinetter. Har et par Maggiorato kabinetter som jeg er meget godt fornøyde med.
  Ein skal ikkje ta heile stigen i eit steg

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2003
  Innlegg
  2,311
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Sitat Sitat fra Lille_Adam
  Uansett, jakten på den perfekte trafo er en særdeles fåfengt affære, siden en trafo kun kan være "perfekt" (i ens egne ører) for en eller to (om den er sjaltbar) PUer om gangen. Har en bestemt seg for å kun bruke en PU i lang tid så funker det jo fint, men om ikke så er det som vanlig snakk om å finne så gode kompromisser som mulig, fortrinnsvis basert på et (helst) svært begrenset antall PUer. Å kjøpe (eller lage) en rådyr trafo for så å anta at den gir deg max glede ved bruk med enhver PU fordi den er kostbar og "kompromissløs" er i beste fall en særdeles misforstått strategi. Langt bedre da å finne en eller to PUer en virkelig liker og så skreddersy en trafo til hver, siden ingen trafo noensinne vil kunne få enhver PU til å yte optimalt.
  Stemmer dette?
  Hvis man forutsetter at en stepup er en egen enhet der utgangen skal kobles til en "mm" riaa med 47K inngangsimpendans så skjønner jeg tildels hva du mener. Om man derimot kan modifisere både stepupen og riaa-trinnet slik man vil stiller saken seg annerledes. Da kan man selv velge last, og bare passe på at gain er tilpasset resten av anlegget/ systemet.
  AppleTV, Squeezebox, RAKK dac, Clearaudio Champion, AudioTechnica EV33, DIY jfet riaa, The Heretical preamp, DIY F5, Allen Wright kt88 klone, H6 klone.

 10. #10
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,064
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  38

  Lage en god trafobasert stepup?

  I tilfeller der det benyttes rør RIAA / Preamp vil det vanligvis være plass til to trafoer. I hvert fall Lundahl. De bygger ikke mye. Da sparer en jobben med egen boks etc.
  I denne enden av signalkjeden er det svært svake signaler. Fort gjort å få introdusert støy med andre ord.
  Hvis jeg hadde vært relativt fersk som selvbygger, ville jeg startet med et rimelig alternativ. Hvis det blir bra, kan en spandere noe dyrere (bedre?). Hvis ikke, er tapet til å leve med.

  Hans - DIY'er

 11. #11
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lage en god trafobasert stepup?

  Sitat Sitat fra Andreas
  Stemmer dette?
  Sorry, jeg satt med en enkel step-up uten andre justeringmuligheter enn evt. sjalting mellom viklingene i tankene. Om planen er å fabrikere en step-up f.eks a la Bent Audio så vil du selvsagt kunne justere lasten akkurat slik du lyster. I så tilfelle tror jeg at alle trafoene som er nevnt vil kunne gjøre en like god jobb.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed