Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  9
  Tagget i
  0 Innlegg

  DIY fulltone med Seas Exotic

  Hei,
  Planlegger et nytt prosjekt med selvbygg av høyttalere. Et fulltone element uten delefilter virker veldig fristende. Ønsker å bygge effektforsterker inn i høyttaleren. Er det noen som har noen tips på hvilken type kasse som vil passe på en slik høyttaler? Mener å ha sett et sted at det anbefales en lukket kasse (trykkammer som var så populært for noen år siden).
  Er det bare å finne riktig volum og bruke sunn fornuft i utformingen av kassen? Det er jo grei at det ser bra ut i stua.
  Er det noen som har erfaring med et slikt prosjekt. Er det særlig sannsynlig at det blir vellykket med hensyn på lyd. Det er jo et dyrt element så det bør låte bra.

  Synspunkter, kommentarer ?

  mvh

 2. #2
  Hifi-entusiast draapen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  419
  Tagget i
  0 Innlegg

  DIY fulltone med Seas Exotic

  Hadde for en stund siden lyst til å prøve å bygge med dette elementet men prosjektet har jeg ventet litt med,håpet på at noen med litt mer erfaring og kunnskap prøvde først,siden jeg ganske fersk på dette området...

  Anbefaler å lese så mye som mulig om høyttalerbygging før du setter igang iallfall,man trenger mer enn bare flaks for å bygge en god høyttaler
  Mener at det er noen her på forumet som har prøvd dette elementet som sikkert har en del gode råd å komme med.
  Eltek har forøvrig 30% avslag på alle seas elementer frem til 23. november så det frister litt å starte eget prosjekt men har desverre ikke råd nå...
  Take a look to the sky just before you die,it`s the last time you will...

 3. #3
  Hifi Freak kwil's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Innlegg
  1,994
  Tagget i
  0 Innlegg

  DIY fulltone med Seas Exotic

  Går med liknende tanker som deg.
  Kunne jeg tillegge til ditt spørsmål, om noen har erfaring med disse elementene i bakloadet horn også? I tilfelle hvilken konstruksjon og med hvilket lydmessig ressultat.

  Ser forøvrig Eltek selger disse på "billig"salg nu må jo si at den relativt begrensede følsomheten(ihvertfall iflg oppgitte data) trekker ned på Exotic kontra endel andre fulltoner.

  mvh
  Mye RØR

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  9
  Tagget i
  0 Innlegg

  DIY fulltone med Seas Exotic

  Hei,
  Tilbud hos Eltek gjør det jo mer interessant. Veiledende pris er ganske høy slik at jeg vil være sikker på å kunne lykkes før jeg går til innkjøp av elementer til over 6000kr pr stk.
  Er det noen som har tips om bra programvare for beregning og simulering av høyttalerkabinetter? Her blir det jo ikke nødvendig med delefilter.

  Ser at disse elementene har vært diskutert i en annen tråd. Der hadde en person forsøkt å erstatte et Lowther element med disse elementene. Tenkte kanskje at det ville blir mer optimalt hvis en bygger en kasse som er tilpasset spesifikasjonene på Exotic elementet.

  En hornløsning kan jo være interessant men det vil jo fort bli veldig stort.

  mvh

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  DIY fulltone med Seas Exotic

  Hej.
  Den Tyska högtalatidningen Hobby Hifi hade i sitt 04/08 nummer ett byggförslag till Exotic fulltoneelement i ett Jerico horn med alla data och uppmätt med MLSSA under bästa förhållanden.Har får du det bästa som du kan göra med detta element med korrigeringskretser och allt.Berndt Timmmermanns är troligen den bästa uvecklaren och hobby hifi är förutom Klang und ton som har blivit sämre sedan han slutade den enda högtalartidningen i världen som troligtvis kan det mesta jag har följt klang und ton och hobbyhifi sedan 1988.
  Troligtvis är detta det bästa du kan göra med exotic enheterna annars kan du ju göra den i en lukket kasse og använda en sub under ca 80HZ och använda korrigeringskretsarna från hobbyhifi.För korrigering må du ha på dessa enheter annars blir det en väldigt orolig frekvensgang.
  Till sajten.http://www.hobbyhifi.de/Archiv/08/04_08/04_08.html
  Man kan bestille dessa nr från hobby hifi annars får du maila mig så kan du få ett tryck sent för ca 100 SKR.
  Detta gäller alla Hobby hifi nr.
  Good luck Hälsar Per Karlsson Sverige

 6. #6
  aair
  Guest

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed