Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Morpheus
  Guest

  Snodig prosjekt. (høyttalere)

  Heisan.

  Jeg har komt over noen B&O beovox p30. planen er å skifte ut elementene og delefilteret. Høytalerene er en 2-veis konstruksjon, med en "1" dome diskant og 6.5 tommers bass/mellomtone. Høytalerene skal brukes på hytten.

  Selve kabinettet er litt snålt da det stort sett består av hardplast, med en teak ramme rundt.

  Høytalerene er meget plasseringsvennlige da de med letthet kan henges på en vegg, og er ganske smal. Høyden er 51 cm og bredden er 27 cm. Men de er ikke mer en 7 cm dyp, defor kan jeg ikke ha et mellomtone/basselement som har for "dyp" motor.

  Diameter på bass/mellomtone bør ikke være mer en 17cm, og 10.5 for diskanten pg eksisterende senkning for elementene i hardplsten på fronten. Kassenes volum er 9.4 L.

  Jeg tok en tlf til Eltek der de mente at Vifa P17 og Seas H1212 kunne være en mulig kombinasjon. Men da jeg sjekket databladet for P17 så jeg at den vil bli ca 0.5 cm for dyp..

  Jeg kan selfølgelig gjøre noen tilpassninger på kabinettet, men vil prøve å unngå det.

  Delefilter har jeg heller ikke tenkt å konstruere selv, så råd og forslag motaes med takk

  Tenker at ca 3000kr totalt er en grei pris.

  Håper noen av dere kan komme med tips og forslag

 2. #2
  Morpheus
  Guest

  Snodig prosjekt.

  Ville være trist om ingen har noen forslag eller tips å komme opp med.....

 3. #3
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Snodig prosjekt. (høytalere)

  Interessant med slike gamle høyttalere. Skal se hva jeg finner, men regner med at du må lage nye delefiltre, ja. 7cm dybde er lite, så utvalget er nok ikke enormt. Er det målt fra fronten av chassiset, eller baksiden av monteringsflensen (hvis det er presist nok beskrevet)? Ser at det er ganske mange 6,5" som har dybde på 7,5cm...

  Jeg vil anbefale at du tar en titt på bassene til Morel: http://www.morelhifi.com/products/raw_woofers.html - alle 6" ser ut til å ha en dybde på under 7cm.
  De kan du få kjøpt fra flere leverandører. Jeg vet ihvertfall at madisound.com har dem: http://www.madisound.com/morel.html
  I henhold til Madisounds anbefalinger på kassestørrelse burde Morel MW168 eller Morel HU631 være mulige kandidater.

  Morel er jo kjent som respektabel produsent av gode diskanter også, så her burde det være gode muligheter til å finne noe.

  Her er et prosjekt du kanskje kan få noe ut av som bruker Morel MW168:
  http://www.diyaudio.com/forums/showt...hreadid=102700

 4. #4
  Morpheus
  Guest

  Snodig prosjekt. (høyttalere)

  Takker sålangt for innspill Roffe . Kan ta noen bilder litt senere slik at det blir lettere å få et inntrykk av kassene.

  Jeg bygget noen høytalere da jeg gikk på folkehøyskole for 13 år siden. Det bestod av Seas h 296DD 8 tommer bass/mellomtone, samt scan-speak D 2905/9000. Ser at diskantene til scan-speak kan passe om jeg gjør visse modifiseringer på kabinettet. Har også delefilter komponenter fra dette prosjektet da jeg har lempet kassene jeg bygget... Ser jeg brukte stort sett Audyn-cap i delefilteret.

  Ja det er sikkert ikke optimalt å bruke kassene fra B&O, men syntes det var for ille at de skulle bli kastet da jeg fant dem i en kontainer for skrap utenfor Elkjøp etter å ha kjøpt ny bærbar PC....

  Målet er at høyttalerene kan låte bedre en mine Dynaudio 42 selv om jeg er egentlig godt fornøyd med dem. Problemet er bare at de er rimelig tunge å drive for min lille Holfi forsterker. Har skjønnt at det ikke blir lett å få opp følsomheten til Klipsch nivå da volumet er lite, samt at det vil være en lukked løsning.

  Jeg kjenner bare til Eltek, så kjekt at det kom noen linker med andre produsenter.

  Jeg havnet opp som marinbiolog, og har derfor litt begrensede kunnskaper om inngående tenkniske løsninger om delingsfrekvenser, motstandere, kondensatorer ol. så jeg setter pris på om noen kan gi meg tips om sider på nettet eller bøker som jeg kan lese meg litt opp på feltet.

  Nok engang takk, og håper flere kan gi råd


 5. #5
  Overivrig entusiast Svein_B's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  708
  Tagget i
  0 Innlegg

  Snodig prosjekt. (høyttalere)

  Jeg har prøvd å lese, men finner ikke hvorfor elementene skal byttes ut.
  Dersom de ikke er defekte, er det slett ikke sikkert at det er så lett å finne noe som passer bedre i akkurat disse kassene. Det har ikke skjedd veldig mye med elementer de siste 20 årene.

  Svein.

  DOXA / Tandberg / PSB / Dual 604 / +++

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed