Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Rocke-Rolf's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  488
  Tagget i
  0 Innlegg

  Oppussing av leilighet - Surround, prosjektor og lerret i stua

  Heisann,
  jeg skal til å pusse opp leilighet, og selv om jeg ikke har et dedikert kinorom håper jeg å få til en løsning med god lyd og godt bilde som samtidig ser bra ut.

  Har noen umiddelbare spørsmål om noen føler seg kallet til å svare:
  - Jeg tenker legge inn rør i veggen til surroundhøyttalere og hdmi, men tenker lage lydhimling og vil derfor ikke legge opp til takhøyttalere. Får man noe av effekten fra Atmos (eller andre systemer med takhøyttalere) ved å ha «takhøyttalerne» helt øverst på veggen, opp mot taket? Eller er det kun takplassering som gir gevinst?

  - Ved «takhøyttalere» øverst på veggen – i hvilken høyde synes dere back og surround høyttalerne skal henge? Har tidligere hørt 90 cm over ørehøyde, men vet ikke om det er korrekt eller forandrer seg med takhøyttalere?

  - Hvor høyt bør jeg plassere prosjektoren på bakveggen? Takfeste eller veggfeste (mursteinsvegg, godt feste)? Hvilken plassering er mest allsidig for senere prosjektorbytte?
  Som det suser i øra, må sette på noe musikk..

 2. #2
  Overivrig entusiast TEK's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  883
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hvor i huset ligger stua di? Ettersom du tenker å lage lydhimling betyr vel det indirekte at du har noen over deg?
  Normalt lager man en ny himling under lydhimlingen hvor man kan ha spotter, og da naturlig nok også feste takhøyttalere. Men har du liten takhøyde tilgjengelig vil det rimelig nok ikke være en mulighet.

  Når det gjelder om man får effekt ved å ha "takhøyttalerene" helt øverst på veggen så er nok svaret ja. Man får "noe effekt". Om det er verdt det er jo noe annet.
  Om du ser her: Dolby Atmos 5.1.4 Speaker Setup
  Så vil man med et setup med 4 takhøyttalere kunne ha 30/150 grader til framste og bakerste takhøyttaler. Ergo, om det vil fungere eller ikke avhenger av hvor stort rommet ditt er. I et rom på 4x4 meter med 2m takøyde hvor du sitter midt i rommet vil du helt fint kunne plassere dem øverste på veggen. I et langt rom så vil det ikke gå riktig så bra. Merk, nå prater jeg kun om plasseringen. Retningen er potensielt et annet problem. Takhøytalerne skal jo strengt tatt peke nedover, noe som kan være litt vanskelig når de er montert på veggen...

  Foreslår at du leser deg opp her: Speaker Setup Guide by Dolby
  Ser ut til å være mye god informasjon der i forhold til alle forskjellige oppsett.

  I forhold til spørsmålene dine om prosjektor. Alt dette avhenger av rommet ditt, så det vil kanskje være en ide å legge ut noe informasjon om rommets utforming og dimensjoner?
  - TEK

  Many of the great achievements of the world were accomplished by tired and discouraged men who kept on working...

 3. #3
  Hifi-entusiast Rocke-Rolf's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  488
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei,
  takk for svaret.

  Det er god takhøyde, men ikke aktuelt med å himling under lydhimlingen.

  Vedlagt ligger plantegning, den er ikke 100% korrekt da prosjektet har ballet på seg (surprise, surprise) og jeg nå skal rive alt inn til bærevegger og bjelkelag. Men bredden på rommet blir lik, de bjelkene avmerket midt i rommet er ikke bjelker og vil bli fjernet, veggen mot soverommet rives og settes opp ny litt lenger inn i stuen (20 cm bredere soverom).

  Leiligheten ligger i 2. etg, har folk både over og under. EDIT: Og ved siden av
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Som det suser i øra, må sette på noe musikk..

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed