Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne artikkelen
 1. HiFi-messen 2007 i Stockholm - moro med LYD

  1 Kommentarer Av Flageborg - 10.02.2007 15:15
  Hei.

  Takk til alle som besøkte oss på messens "rum 251" - vi har aldri sett så mange hyggelige og positive lydentusiaster - samlet i ett rom.

  Det ble 2 hektiske dager med lyd- & bildeopplevelser - * * *

  Vi skulle gjerne hatt et større rom, slik at flere kunne oppleve å sitte i den "romkorrigerte sonen" som vi tilpasset med Denon 2807 og Audyssey MultEQ XT. Med kun 10 sitteplasser og ca. 10 ståplasser ble det til tider litt trangt om plassen.

  Denon 2807 m/Audyssey MultEQ XT romkorreksjon kontrollerte en pakke med SVS SBS-01 fronthøytalere, center, og bak-kanaler samt subwooferene SVS PB12NSD og SVS PB12Plus/2. Alle produktene ble kalibrert i forhold til rommet.

  SweetSpot er den beste plassen for alle lydopplevelser. Det er ytterst viktig å lytte til musikk og film inne i den "romkorrigerte" sonen, og vi måtte hele tiden oppfordre publikum til å sette seg i sonen når foregående pulje hadde fått sin del av demonstrasjonen. Selv var jeg plassert langs veggen - på siden, og der var lyden veldig ubalansert.

  Vi demonstrerte musikk både i 2-kanal stereo og i 5.1-kanal DTS-lyd, med Burmester CD-spiller og Oppo DVD-spiller. Vi spilte mye Allan Taylor, Chris Jones, Infected Mushroom etc. i 2-kanal stereo. Det var egentlig utrolig mange basshungrige entusiaster som ville kjenne på BASS. Det har vi også mange måter å demonstrere på - og de fikk MER enn de hadde trodd var mulig. I flerkanal musikk presenterte vi AMBRA - Child of the Universe. Med tilhørende fantastiske bildeopplevelser presentert på en flatskjerm fra Samsung. Tilbakemeldingene fra publikum var utrolig positive.

  Vi startet demonstrasjonen av film og DYPBASS-effektene med en HP 651B frekvensgenerator. Vi demonstrerte sinustoner fra 8Hz og opp til 40Hz. Når vi passerte 12Hz begynte publikum å glise bredt for "bølgene" som kjentes i kroppen. Ved 15Hz gikk gliset over til spontan latterglede for mange. Dypbass på dette nivået er følelser satt i system.

  Filmkuttene startet med skytescenen fra Open Range,............og det var flere som hoppet i stolen. Videre viste vi åpningsslaget fra Master & Commander. Trykkbølgene fra kanonene satte publikum og rommet i bevegelse. Nå var publikumets smil forvandlet til et stort GLIS over hele ansiktet.

  - "Vil dere ha mer? - i kroppen?"

  - "JA !!!" var svaret - unisont - fra hele forsamlingen.

  - "Vil dere være med på en nødlanding? Et flykræsj?"

  Publiken var enstemmig - "KJØR PÅ - VI VIL HA MER!!!"

  Flight of the Phoenix - griper fysisk tak i alle besøkende i rommet.................publikum er fysisk slitne etter den harde medfarten.
  MEN - de vil ha mer.........mange kommer tilbake - flere ganger

  Så var det tid til en bitteliten pause, mens de stående fikk sitteplasser - og ny runde med entusiaster presset seg inn demorommet til ståplassene.

  Mange, både besøkende og utstillere, fikk servert en kopp rykende fersk espresso, laget av Ottolina Classica-bønner og servert fra Siemens Surpresso S40. Kaffeduften lå til tider langt ut i korridoren og etterspørselen etter deilig kaffe økte naturlig nok i takt med rekkevidden på duften.

  Lørdag kjørte vi volum på -15dB på Denon 2807 Receiver - ca. max 115dB. Flere fra publikum ville ha "litt" høyere nivå, og det fikk de.
  Selvsagt uten å forringe kvaliteten på lydgjengivelsen.

  Søndag økte vi volum med 5dB - som ga ca. max 121dB.
  Med receiver på -10dB var det INGEN som ba om "mer volum".

  Det var utrolig mange utstillere som besøkte vår demo - og fikk seg en kjempeopplevelse med LYD. Slike spontane, positive reaksjoner er utrolig å oppleve for oss. Flere av de besøkende takket oss for opplevelsen med et fast håndtrykk!

  Takk til dere alle - enda en gang - og på gjensyn til neste år !!!


  www.kringlyd.no - Her følger et bilde av SoundCheck før messen åpner.
 2. Antall kommentarer 1

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi-entusiast balleklorin's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  363
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: HiFi-messen 2007 i Stockholm - moro med LYD

  Du må jo skjønne det Flageborg, at dette forumet IKKE dreier seg om moro med lyd, men mer i retning av kombinasjonen tidvis lidelse/nydelse med lyd

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed