Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne artikkelen
 1. Arendal Sound 1723 TOWER

  5 Kommentarer Av lsound.no - 25.07.2016 22:54
  Navn:   1723 Serien.jpg
Visninger: 1386
Størrelse: 28.4 Kb
  Arendal Sound 1723 TOWER


  1723 Tower er en 2.5 veis konstruksjon bestående av helt egenutviklede elementer som du ikke vil finne i noen andre høyttalere. Høyttaleren er utviklet med et øye for detaljer du ikke vil finne i nærheten av i denne prisklassen, med solide HDF kabinetter, tykke printbaner til delefilter og andre tilhørende deler. Du finner ingen plastikkdeler, selv om vi kunne brukt det for å holde kostnaden nede uten å påvirke lydkvaliteten.


  Navn:   25-07-2016 21-46-17.jpg
Visninger: 1290
Størrelse: 40.4 Kb


  Navn:   25-07-2016 21-49-40.jpg
Visninger: 1153
Størrelse: 46.2 Kb
  UTVIKLINGSPROSESSEN

  Helt fra starten, har Arendal Sound produkter blitt utviklet med målet om å rekreere et originalt lydevent, så nøyaktig som overhodet mulig. Det krever særskilt vekt på å balansere følgende faktorer: Dynamikk, linearitet, forvrengning, effekttålighet, frekvensrespons og polarkarakteristikk. Stresstesting, eller akselerert livstesting er et kjennemerke ved alle Arendal Sound design. Hvert produktdesign kreves å fullføre en lang liste vanskelige (om ikke sinnsyke) tester.
  Høye målsetninger krever egenproduserte deler og en høy detaljorientering i hvert steg underveis til produktets realisering. Hver driver er spesifikt utviklet fra bunnen, som krever mye og kostbar tooling (spesialverktøy utviklet for å lage enhver del). Ingen drivere som var hyllevare traff målene vi hadde satt for våre produkter. Med over to års utvikling gikk vi fra teori til virkelighet - hver driver er først modellert ved bruk av avanserte FEA (Finite Element Analysis) teknikker for å møte våre mekaniske, elektromagnetiske og akustiske målsetninger

  Navn:   25-07-2016 22-07-11.jpg
Visninger: 1437
Størrelse: 51.1 Kb


  PREMIUM BYGGEKVALITET

  HDF (High Density Fiberboard) har høyere stivhet og er naturlig bedre dempet enn MDF (Medium Density Fiberboard), som resulterer i et lydmessig dødt kabinett. HDF ble også valgt fordi det kan maskineres mer presist enn MDF, som er spesielt viktig for å opprettholde presisjon på kritiske deler som den todelte waveguiden bygget av HDF og Aluminium.
  Arendal Sound’s produkter bruker HDF i tykkelser fra 18 til 50mm i alle design, der kritiske områder som elementets baffel og kabinettbaser er de tykkeste.
  Interne avstivninger er strategisk plassert for å øke den totale kabinettstyrken og begrense uønskede vibrasjoner som kan farge lyden. De interne avstiverne er CNC maskinerte for å lage en jevn intern luftstrøm og for å minimere tap av volum, mens de fortsatt har god tykkelse på kritiske monteringspunkter.
  Som den siste detaljen for å oppnå helt ressonansefrie kabinetter, har vi tillagt en butylbasert dempemasse på alle innvendige flater i kabinettet til 1723 Tower, Center og Monitor høyttalerne, for å være helt sikre på at kabinettene ikke tillegger en uønsket egenklang.

  Vi er meget stolte av våre eksklusive spesialproduserte griller. Alle grillene er magnetfestet til kabinettet. Ingen plastikk.

  Navn:   1723_Tower_Detail_Explode_GB.jpg
Visninger: 1117
Størrelse: 21.9 Kb

  Navn:   1723_Tower_P1_GrilleOn_SB.jpg
Visninger: 1117
Størrelse: 26.5 Kb


  DISKANT MED WAVEGUIDE

  I hjertet av alle Arendal Sound høyttalerne sitter en 28mm syntetisk soft dome med en matchende spesialdesignet waveguide. Soft domen i seg selv er hentet fra øverste hylle til Dr. Kurt Mueller fra Tyskland. Det er en veldig lett dome, som fungerer som et stempel opp i ultra høye frekvensområder, den er optimalt dempet og produsert til ekstremt nøyaktige tåleranser og ble spesifikt valgt for dens naturlige lydkarakter og konsise frekvensrespons. Waveguidens rolle er å forbedre potensialet til en diskant som allerede er meget god ved å optimalisere dens ytelser.

  Navn:   Waveguide.jpg
Visninger: 1090
Størrelse: 38.2 Kb

  MASSIV & REN BASS

  De fire (4) 8” elementene i 1723 Tower er alle bygget opp rundt de samme prinsippene som 13.8” elementet vi bruker til våre subwoofere, men med enkelte endringer for å tilpasses dette bruket. 8” membranet har ikke glassfiberforsterkningen som 13.8” elementet har da den er stiv nok med papir og den spesialutviklede coatingen alene i denne størrelsen, samt at den økte dempingen i papirmembranet alene har gode fordeler som en mellombass. Elementet er optimert for å dekke et stort frekvensområde helt fra 1500Hz, og ned til de laveste bassnotene uten et hint av resonanser fra membranet.

  Navn:   Tower_Bass_Cutout.jpg
Visninger: 1100
Størrelse: 30.6 Kb

  SPIKES KIT

  Inkludert med 1723 Tower. Det ville være liten vits i å legge så mye energi i utviklingen av Arendal Sound høyttalerne om vi til slutt skulle la høyttalerne stå på noen ustabile M6 eller M8 spikes. Vi tok en titt på hva spikes faktisk gjør for lyden, og la det til grunn i vår kompromissløse utvikling for å gi en effektiv og attraktiv løsning som ikke koster skjorta.

  Navn:   1723_Tower_Detail2_GB.jpg
Visninger: 1070
Størrelse: 15.2 Kb

  EKSKLUSIVE HØYTTALERTERMINALER

  Koblingspunktet til hver høyttaler har potensielle fallgruver i forhold til tilkobling av forskjellige pluggtyper og signaldegradering, dette la vi ikke opp til tilfeldighetene. Hver høyttalerterminal er laget av rent kobber (ikke messing eller andre materialer med dårlige strømførende egenskaper), som er CNC maskinerte til passform. Etter maskineringsprosessen er ferdig, blir hver komponent polert for å sikre en jevn funksjon og glatt utseende. Det siste steget er Rhodium plettering som er valgt på grunn av dens gode egenskaper til strømføring, korrosjonsbeskyttelse og hardhet; alt dette for å beskytte kobbermaterialet og musikksignalet som går igjennom.

  Navn:   Tower_Inputs.jpg
Visninger: 1001
Størrelse: 25.7 Kb

  KABINETT TUNING

  Alle Arendal høyttalere startet med et optimalt, lukket kabinett designet med lav Q. Ytelsen i de lave frekvensene er korrekt dempet som gir en kjapp impulsrespons som er tiden driveren bruker på å stoppe bevegelsen etter et signal er tilført, og ruller naturlig av med 12dB/oktav under den kombinerte resonansfrekvensen mellom kabinett og driver. Vi har designet 1723 Tower for å fleksibelt kunne tilpasse de fleste rom ved å kombinere åpne/lukkede variasjoner av de 3 portene.

  Navn:   Tower_Ports.jpg
Visninger: 1066
Størrelse: 12.7 Kb


  PREMIUM FINISH

  Alle Arendal Sound høyttalere kommer i fire forskjellige finisher;
  Sort Matt, Sort Gloss, Hvit Matt og Hvit Gloss

  For å sikre den beste kvaliteten med lang levetid, brukes opptil 12 strøk lakk på alle Arendal Sound høyttalere, bestående av primer og polyuretan lakk, rubbet og polert for hånd for å oppnå det beste sluttresultatet. Vi bruker ikke vinyl noe sted.
  Finishen er hva du ville forvente fra Hi-End produkter.

  Navn:   1723_Tower_Front_GrilleOff_4-Color_Family.jpg
Visninger: 1135
Størrelse: 35.0 Kb  GRAFER & DATA


  FREKVENSRESPONSER

  Frekvensresponsen viser ikke maksimalt lydtrykk, men faktisk respons på en grunnplansmåling. Du vil typisk kunne se en økt respons i bassresponsen under 40Hz i rom, som følge av rom gain, som kan legge til rundt 6dB pr. oktav under 40HZ avhengig av rommets størrelse og utforming.

  Navn:   Graph_Tower.png
Visninger: 1071
Størrelse: 24.9 Kb

  POLAR RESPONSE

  Målingen viser frekvensrespons målt ved forskjellige vinkler, summen av disse henvises til som power respons. Mye vitenskapelig forskning har blitt gjort på detteemnet og en lineær power repons har vist seg å ha en stor innflytelse på den totale lydgjengivelsen, fordi frekvensresponsen er mer lineær i alle retninger. Det betyr at en Arendal Sound høyttaler vil være mer tolerant til forskjeller i rommets utforming, størrelse, konstruksjon og materialer.

  Navn:   Graph_Polar_Response_Tower.png
Visninger: 1061
Størrelse: 42.0 Kb
  IMPEDANCE RESPONSE

  Impedansemålingene er elektriske målinger av høyttalerens resistans vs frekvens.

  Navn:   Graph_Impedance_Tower.png
Visninger: 1068
Størrelse: 22.4 Kb


  Design 2.5-veis
  Diskant 28mm
  Bass 4 x 8"
  Kabinett Lukket / portet
  Byggemateriale High Density Fiberboard (HDF)
  Delefrekvens 120Hz / 1500Hz
  Følsomhet 92dB/2.83v/1m
  Frekvensrespons
  Lukket 55-20kHz (+/-3dB)
  3 porter 38-20kHz (+/-3dB)
  2 porter 34-20KHz (+/-3dB)
  Porter 3 x 2.6"
  Impedans 4-ohm nominell
  I esken Spikes Kit. Manual. Portplugger.
  Dimensjoner uten føtter 115H x 27.5B x 40D cm
  Dimensjoner med gummiføtter 116.2H x 27.5B x 40D cm
  Dimensjoner med spikes kit 119.1H x 37B x 40D cm
  Vekt 50.6 kg (inkludert spikes kit)
  Innspilling for optimal ytelse 50 timer
  Anbefalt forsterkerkraft Opp til 400W RMS @ 4ohm


  GARANTI

  Heldigvis for deg og for oss, så er alle Arendal Sound produktene ekstremt godt gjennomtestet i stresstester som er langt hardere enn markedsstandarden. Men feil kan skje, og da skal du vite at du er godt dekket av våre garantier. Arendal Sound har opptil hele 10 års garanti (5 år på elektronikk) og vi dekker alle kostnader under garantibetingelsene.


  Ta en titt inne Lsound.no. Her kan du se og lese mer om de spennende produktene fra Arendal Sound og våre andre produkter.


  Navn:   29-06-2016 21-39-09.jpg
Visninger: 1083
Størrelse: 108.5 Kb

  Lese test av 1723 TOWER i Stereo+.

  Navn:   Lsound.jpg
Visninger: 985
Størrelse: 4.6 Kb

 2. Antall kommentarer 5

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi Freak Torolan's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2010
  Innlegg
  2,374
  Tagget i
  3 Innlegg
  Virkelig spennende høyttalerserie dere har kommet opp med her ja
  Kommer dere til Horten på messe i høst ?

 4. #3
  Bransjeaktør lsound.no's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2016
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  118
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tusen takk for det.
  Ja vi blir nok å vises og ikke minst høres i Horten

 5. #4
  Hifi Freak Torolan's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2010
  Innlegg
  2,374
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Lsound Se Innlegg
  Tusen takk for det.
  Ja vi blir nok å vises og ikke minst høres i Horten
  Så flott da , må nok få tatt turen da ja

 6. #5
  Hifi Freak bambi's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,900
  Tagget i
  7 Innlegg
  Virksom spennende allround høyttalere det der. Interessert i å få hørt dem.

 7. #6
  Bransjeaktør lsound.no's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2016
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  118
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra berserkr Se Innlegg
  Virksom spennende allround høyttalere det der. Interessert i å få hørt dem.
  Veldig rett som du sier, dette er en allround høyttaler, og vi er meget stolt av den. Håper du har mulighet til å få høre på dem snart.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed