Mordaunt Short, nytt merke hos Midgard AudioMordaunt Short ble etablert i London i 1967 av Norman Mordaunt og Rodney Short. Mordaunt Short ble senere, i 1987, kjøpt opp av TGI Plc som allerede var eiere av Tannoy og Goodmans Loduspeaker. I 1999 beveget TGI seg ut av høyttalerindustrien og Mordaunt Short ble kjøpt opp av The Audio Partnership Plc som blant annet sørget for å opprette en ny utviklingsavdeling.The Audio Partnership ble etablert i 1994 og er i dag en av hjørnesteinene i britisk audioindustri. De eier i dag en rekke merker og leverer også utviklingsressurser til enkelte merker. The Audio Partnership har vokst ut av butikkjeden Richer Sounds er i dag representert over hele verden.

Mordaunt Short har tidligere vært representert i Norge men etter en ganske lang pause er de nå tilbake.Hjemmesiden til Mordaunt Short er for tiden litt missvisende. Avant-serien er på vei ut. Det samme gjelder Premiere-serien og Genie-serien.

Tilbake står fortsatt toppserien Performance. Den inneholder 2 gulvstående, en standard og en jubileumsmodell. Videre finnes det en senterkanal og en ikke så rent lite barsk subwoofer.Subwooferen er ikke minst et kapittel for seg. Med 2x10”, en sinnssvak slaglengde og 2 stk 500W ICE-power forsterkere har den kapasitet til massive lydtrykk helt ned til 14Hz.Mezzo-serien er en ganske ny serie. Mezzo 8 er siste skudd på stammen med dedikert mellomtone mellom diskanten og de to 7” bassene. Nytt er også at Mezzo-serien kan leveres i sort, noe mange hjemmekinoentusiaster nok vil sette pris på.Alumni-serien er en design/lifestyle serie i aluminium. Dette er den eneste lifestyle/design-serien som fortsatt vil være på markedet. Her finnes også en dedikert LCR-høyttaler med senter, venstre og høyre fronthøyttaler integrert i samme kabinett.Mordaunt Short har også en meget prisgunstig serie in wall høyttalere. Disse lyder navnet Avant Arcitect, og med tanke på at de kan lakkeres i ønsket farge, er lette å montere og finnes i mange ulike varianter burde det være lett å tilpasse dem til kinoen, stua eller hvor man måtte ønske å plassere dem.Til sommeren kommer en ny prisgunstig serie høyttalere som skal erstatte Avant-serien. For tiden sitter ikke ukjente Ken Ishiwata og finlytter til den nye serien i det som skal være ett av Europas mest gjennomarbeidede lytterom. Han er kjent som hustuneren til Marantz, mannen med initialene KI som har funnet veien til en rekke perfeksjonerte Marantzmodeller gjennom tidene. Det er vel stort sett det jeg får lov til å si så langt.Link til prisliste: http://midgardaudio.no/homeaudio/pri.../prisliste.pdf

Link til produsent: http://www.mordauntshort.comMVH
Jørn Rune Kviserud
Midgard Audio
kviserud@midgardaudio.com
tlf 9943 3330Fra før har vi også Micromega: http://www.hifisentralen.no/forum/in...?topic=32370.0