Decree - 'Wake of Devastation" CD 1997

Irios

Fersking
Ble medlem
22.12.2012
Innlegg
2
Antall liker
0
R-133076-1162422415.jpeg


R-133076-1162422460.jpeg



Preview på youtube: Decree - Talons Grasp (1997) (HQ) - YouTube

Decree er et sideprosjekt laget av gutta i Front Line Assembly. I motsetning til FLA som lager industriell EBM og electro, så har de med Decree valgt å kjøre ut tung og bråkete power noise (med vokaler på noen av sporene). Det er en del gitarer, trommer og vokaler her, men alt er samplet for å kunne programmeres og behandles digitalt. Resten av lydbildet fylles opp med samples, loops, synther og diverse lydmoduler.

Lydbildet er tung og støyende... dette er definitivt ikke lytting for folk flest. Folk som er glad i tyngre elektronisk musikk (type industrielle saker, noise, dark ambient, drone) eller tungmetall vil kanskje har lettere for å like dette. Det er repeterende og monotone beats, mye forvrengning og fuzz, i klassisk industriell stil. Det er dog et veldig detaljert lydbilde, og det er hele tiden nye elementer og lag som man legger merke til når man lytter.

Dette albumet er en skjult skatt som ikke mange kjenner til... I dagens musikkindustri hvor lydnivåene skal komprimeres til musikken nesten er ugjenkjennelig, så har Decree bevisst valgt å gå motsatt vei og har latt all lyd være ubehandlet m.h.t. kompresjon. Dette gir et lydbilde som er helt utrolig voldsomt (bokstavelig talt). Se advarselen nederst på cd-coveret... :)

Dette er en CD som jeg selv (og mange andre) bruker til å teste digital komprimering (encoding) med. Per dags dato her jeg ennå ikke klart å finne musikk som krever mer av digitale encodere enn denne CDen. Skal man ha noe som er enda mer krevende ender man rett og slett opp med å måtte bruke genererte testignaler.
(Som et raskt eksempel for dere som kjenner til lame mp3-encoderen, så vil flere av sporene på denne CD'en gi en average VBR på ~319kbps (320 er maks) når man velger preset -V0, noe som forteller ganske mye om hvor mye denne encoderen sliter med å forenkle og redusere lyddataene her)
 
Sist redigert:
Topp Bunn