Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.839
    Antall liker
    13.320
    Jasså, så en må ha en mastergrad for å grille nå?
    Kokker verden rundt - amatører som profesjonelle - har i sikkert 100 år brunet kjøtt på feil teoretisk grunnlag. Ikke at det har noe særlig å si for sluttresultatet akkurat.
     

    alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.720
    Antall liker
    4.209
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    Sopp generelt er jo veldig godt.
    Det har jo naturlig veldig mye umami, og til tider smaker det jo faktisk kjøtt av det, behandlet riktig.

    Så!
    Vi kan ta for oss steinsopp som mange kjenner. Har en unik og kraftig smak som egner seg godt til tørking også.
    Etter tørking så pulveriserer vi soppen til det er like finmalt som feks pepper i konsistens. Apropos pepper!
    Sort pepper....."Brennes" i tørr panne til du kan knuse kornet mellom tommel og pekefinger. Du får frem mer aroma, styrken mildner noe, og du får frem en sødme som kan minne om reglisse ( lakris). Denne mortrer du. Nå kan du være raus når du bruker det.

    Ta et kjøttstykke av eget valg.
    Temperer, salte og brent pepper, rull/vend stykket i steinsopp pulveret.
    Varm panna godt med nøytral olje.
    Peis kjøttet oppi og stek på ene siden først.
    Ta en god chunk smør i panna sammen med urter og hvitløk.
    Snu kjøttet og start basing av stykket.
    Stek ferdig i panna eller ovnen.

    Lykke🥰
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.681
    Antall liker
    103.443
    Torget vurderinger
    23
    Baste my beef, baby! Skuddsikker måte å få god smak på kjøttet på. En saus jeg synes passer veldig godt til et flott stykke indrefilet er saus på grønn (myk) pepper - veldig enkelt; en solid porsjon grønn pepper flamberes med en god mengde cognac i panna hvorpå man denger en 0,33 kremfløte oppi og lar det syde en liten stund. Enklere blir det ikke og passer perfekt til sart indrefilet! Forannevnte smørstekte store champignons kan godt akkompagnere.

    I serien "gjør det enkelt ellers gidder du ikke" :):)
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.350
    Antall liker
    9.591
    Torget vurderinger
    2
    Veldig enkelt lite stalltips; STORE champignons deles i drøye centimeter tykke skiver - medium varm panne med sydene smør (raust...) tilsatt litt olje - s/p og litt hvitløk...... freses pent & rolig til skivene blir gyldne i kantene. Spises umiddelbart! Enten alene eller sammen med en saftig biff 😋 😋 😋

    Billigere morro med hiend smak finnes ikke. Kan pimpes med en kvast timian i stekingen, litt finhakket kruspersille etc. men ikke nødvendig.
    Pr

    Namm, Legg til en dash madeira … supernam
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.681
    Antall liker
    103.443
    Torget vurderinger
    23
    Når de andebrystene får gått av seg litt av fettet under skinnet så blir de nok redusert.....
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.681
    Antall liker
    103.443
    Torget vurderinger
    23
    Veldig enkelt lite stalltips; STORE champignons deles i drøye centimeter tykke skiver - medium varm panne med sydene smør (raust...) tilsatt litt olje - s/p og litt hvitløk...... freses pent & rolig til skivene blir gyldne i kantene. Spises umiddelbart! Enten alene eller sammen med en saftig biff 😋 😋 😋

    Billigere morro med hiend smak finnes ikke. Kan pimpes med en kvast timian i stekingen, litt finhakket kruspersille etc. men ikke nødvendig.
    Som sagt så gjort! Litt mager frokost i dag så jeg fant det regningsvarende med en lett lunsj også etter utstrakt jobbing i hagen.....

    En kvart kg. store ferske champignons, godt med finhakket gressløk, en solohvitløk i skiver surret sammen med smør og litt kaldpresset rapsolje fra Askim Fruktpresse... Flaksalt og litt pepper og revet sitronskall.

    Medgått tid - ca. 5-6 min. og det hele til en kostnad på under 20,- 😋 Forslag til raskere, billigere og enda mer velsmakende morro mottas med takk!

    sopp5.png
    sopp1.png
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.681
    Antall liker
    103.443
    Torget vurderinger
    23
    Kanskje fælt/respektløst å si det - men jeg håper dette smakte vesentlig bedre enn det så ut..
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.839
    Antall liker
    13.320
    Slik ser en 160 år gammel moden starter ut, om noen var nysgjerrig på det😊
    En gammel surdeigsstarter er jo artig, men har ingen praktisk funksjon. Om man vil sette i gang en surdeig så har man en starter gående i løpet av noen få dager. Min egen er vel nå 18 år gammel eller noe slikt. Det er et artig kuriosa, men heller ikke noe mer. Brødene den brukes til blir ikke mer velsmakende eller går opp i noen høyere enhet som følge av at starteren begynner å dra på årene. Jeg har også, i vedlikeholdsprossessen, kastet 95% av den over hundre ganger så det er uansett ikke allverdens som er igjen av opphavet. Da er man i så fall langt inne i homeopatien.

    Dersom jeg hadde blogget om surdeig så hadde jeg sikkert blogget om hvor fantastiske brødene blir med denne starteren og at lesere av bloggen kan få en avlegger osv, men det ville vært blank løgn. Min har for øvrig aldri sett snurten av økologisk mel som i følge enkelte er et slags krav for å ha en starter gående. I beg to differ.

    Hadde litt av det samme innen ølbryggingen, der var ferskgjær da shit mens tørrgjær var for bermen, selv med like stammer. Som Norges hjemmbrryggefar og senere bryggemester på 7 Fjell kommenterte "etter første gjæring så vet ikke gjæren at den en gang var tørr".
     
    Sist redigert:

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.452
    Antall liker
    12.590
    Sted
    Sørlandet
    Libanesisk inspirert Shawarma med marinert ytrefilet. Løk, Sumak, Persille, Tahini saus med mengder av hvitløk. Digg! Brødet er så klart Liba Original:

    IMG_5514.jpeg IMG_5515.jpeg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn