yttercover/innercover og skader på vinyl

qkthr

Medlem
Ble medlem
26.10.2014
Innlegg
23
Antall liker
4
Yo!

kom over en del tråder på diverse forum som påstår at bl.a. yttercover av pvc kan skade vinylene over tid. Noen som kjenner til dette?
Hva er greia og er det noe i det? Føler jeg har rotet meg bort i et mørkt konspiratorisk hjørne av internett.. Virker som det er en gammel historie, og ikke vanskelig å finne nye tråder som kommer med de samme påstandene.

Ønsker en endelig avkreftelse for indre ro, men er foruroligende når bildeeksempler osv dukker opp.

eksempel på en tråd som tar opp emnet:
http://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=53&t=43623&start=15
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Har aldri sett noe sånt her i huset. Men nå skal det sies at jeg ikke har erfaring over langt tidsrom. Når det gjelder yttere, så sluttet jeg å bruke for en evighet siden, før jeg tok det opp igjen for rundt 5 år siden. Her er alt kjøpt hos Big Dipper, og av samme type. Innere har jeg brukt bestandig, på en del plater med grovt og dårlig papir originalt. Først etter at jeg kjøpte min første Okki Nokki ble det rutine å bytte på alt. Her er det litt forskjellig fra forskjellige kilder.

Det er vel knapt noe som har vært i mitt eie mer enn rundt 30 år. Mye som er eldre enn det, men da med en ukjent historie i forkant av den kjente.
 

qkthr

Medlem
Ble medlem
26.10.2014
Innlegg
23
Antall liker
4
jeg tenker som så: kjemiske reaksjoner, jeg er med. men blir drøyt når det fremstår (får aldri noe særlig klarhet i det jeg leser), at det liksom skal gå gjennom platecover og inn til vinylene. ah!

lurte litt på hvordan folk oppbevarer vinyl og om det har vist seg å være en god måte å gjøre det på (over tid), og hvorfor.
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.427
Antall liker
803
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Vinyl er veldig robust.
Lagres vertikalt.
Ikke i sola.
Ikke i badstu.
Plastcover eller ikke er irrelevant.
 

helarn

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.06.2006
Innlegg
845
Antall liker
573
Sted
Bodø
Torget vurderinger
1
Enig med lynloft her. Jeg har førsteutgaven av McCartney 1 kjøpt i mai 1970 og den er like fin både når det gjelder både vinylen og coveret. Den har hatt yttercover på seg hele tida av typen med "sømmer"; det fantes bare den typen da. Jeg tror at eksponering for sollys eller mye fukt vil kunne sette i gang uønskede reaksjoner, men hvis vinylen blir oppbevart i henhold til reglene nedfelt i sunt bondevett, går det nok helst bra.
 

qkthr

Medlem
Ble medlem
26.10.2014
Innlegg
23
Antall liker
4
Slike historier hjelper. Jeg vil at vinyl skal være gøy! og ønsker at det fortsatt skal være slik. bare merker hvor overveldende det kan være når man roter seg inn på diverse forum og diverse tråder om vinyl. heh! god natt!
 

Bartesam

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2002
Innlegg
11.982
Antall liker
11.842
Sted
Hus
Har hatt plastcover med søm på alle mine LP`r opp gjennom årene bade på nykjøpte og de som har vært innom antikvariater. De jeg selv har hatt siden nye har ikke ringmerker på yttercover, mens mye av de fra antikvariater har litt ringmerker. Viktig at platene står ikke for tett inntil hverandre tror jeg. Tydelig at andre eiere av LP`ne gjennom årene ikke har prioritert det å ha yttercover og stå for trangt. Det samme gjelder innercover som er fòret. Bytter alltid til fòrete innercover hvis det ikke er med fra begynnelsen av. Ufòrete innercover er rene slipepapiret på vinylen og legger igjen papirstøv I rillene. :)
 

E. Largo

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2007
Innlegg
8.835
Antall liker
16.057
Sted
Disco Volante
Torget vurderinger
2
Jeg har alltid fulgt samme prosedyre som Bartesam, og selv 30 år gamle plater er like fine.
 
Topp Bunn