Begynner å få lyst på platespiller - mangler erfaring

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.291
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har selvsagt hatt platespiller, men vi må nok tilbake til rundt 1988 eller deromkring. Jeg var heldig og fikk en fin Technics platespiller noen år før dette. Den lignet veldig på denne, men ikke sikkert det var eksakt denne modellen.

    technics-sl-1210mk2.jpg




    Jeg hadde en fetter som hadde fått seg cd-spiller, det syntes jeg var veldig fascinerende, så da han foreslo å bytte cd-spilleren mot lp-spilleren, slo jeg til...det var dumt. LP-spilleren var veldig skikkelig, cd-spilleren var noe skikkelig dritt. Men gjort var gjort, det har blitt mange spillere siden den gang, men ingen vinylsnurrer. Jeg har en liten kasse med gamle LP´er liggende, og i går kjøpte jeg, for første gang på minst 25 år, en ny LP!

    Det betyr nok at jeg innen året er omme eller så, må investere i en platespiller. Jeg vil ha en ordentlig en når jeg først kjøper, men har ikke peiling på fabrikanter, lydsignaturer eller hvor i platespiller-systemet det er lurt å legge mest penger osv. Jeg har skjønt at jeg trenger et drivverk med arm og PU, samt riaa.

    Utseendemessig har jeg sett spillere jeg liker og ikke liker. Denne liker jeg veldig godt, og har en pris jeg tror kan passe sånn noenlunde til det jeg kan tenke meg å betale;

    Zet3.jpg

    Transrotor Z-3

    Jeg har sett spillere fra Avid, Clearaudio, Hanss og Holborne jeg liker utseende på. Jeg vil bruke tid utover høsten på å få hørt på noen spillere.

    Er det stor forskjell på spillere hva gjelder ren funksjonalitet, daglig bruk og vedlikehold?

    Er det noen som vil våge seg på å si noe om lydsignaturer til ulike produsenter?

    Det er kanskje vesentlig å nevne at den spilleren jeg til slutt velger skal stå oppå et møbel i tre fra clic. Huset er nytt, gulvet er helt stabilt. Resten av anlegget vises i signaturen, jeg har ikke planer om vesentlig utskiftning her med det første...
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    Kan bare svare ang. min egen Avid Acutus. Svært dyr, men også svært god. Kom igjen vinylguruer. Burde være nok av dere her inne til å komme m. flere forslag.


    mvh
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.642
    Antall liker
    15.510
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Det viktigste med en platespiller er utvilsomt korrekt og stabil hastighet. Det er få produsenter som har klart å få det til. Jeg er heller ikke sikker på at du vil klare å finne en innenfor ditt budsjett. Det siste vet jeg egentlig lite om og har ingen forutsetninger for å vite noe om. Viktige parametre som er primære om du skal lete etter kvalitet, så vurder; Plint, "lager", tallerken, motor (som gjerne er separert fra plintet). Enkelte av de fabrikantene som du nevner krever noe mer vedlikehold/justering enn andre, men alle er innenfor hva de fleste av oss finner som akseptabelt. Vurder også materialvalg og helhetlig konstruksjon av spilleren. En av spillerne du avbildet har et "lager" som alene nesten veier mer enn en Rega og en 70mm tallerken inkludert et avstivet plint som du neppe finner maken til. Hvordan påvirker det sluttresultatet? Jo, det har mer å si enn du vil tro. Legg mest mulig tanker i drivverket. Arm og pickup kan oppgraderes senere om ønskelig. Skal jeg snakke for meg selv om eget valg, var tanken definitivt at skulle jeg gå på en ny platespiller etter tyve års fravær, ja så måtte opplevelsen være noe som "låt bedre" enn cd-riggen. ...Gjerne med skyv, dynamikk og godt bassfundament i tillegg til noe velkonstruert som senere ikke gir innstillingsbekymringer og irritasjon. Jeg har både platespillere med flytende oppheng og det motsatte. Jeg foretrekker definitivt det siste, men respekterer at andre finner glede i "hengekøya".

    Lykke til. Du finner helt klart en spiller å bli fornøyd med blant de som du har listet opp, selvom jeg mener at tre av de som listes opp ikke gir deg like mye for pengene med mindre du klasker til med toppmodellene.
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    Bra med flere på banen her. Ser at du har Rockport Ankaa. En high end h.t. Kjenner ikke like godt til Bryston. Jeg gikk først til RIAA, m. min tidligere VPI Scout. Manleyen slo fullstendig "knock-out" på RIAA i min ellers udmerkede Mc. C. 2300. Siden innkjøp av Avid, etc. Se signatur. Har vel nesten ikke spilt en jævla cd siden.


    mvh
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.588
    Antall liker
    27.757
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Hvis du tenker brukt, kan en SME 20/2 også være innenfor budsjett. Den er blitt avløst av en ny modell, 20/3, og det ligger av og til noen brukte på bruktbørser rundt omkring nå. Det er vel en del folk som oppgraderer til den nye modellen....

    SME 20/3 skal være et hakk hvassere ( Og ja, jeg har hørt den) , men jeg kan godt være sannhetsvitne på at SME 20/2 fremdeles er en glimrende platespiller.

    Ellers er jeg enig med Grumpy: Skaff deg et godt drivverk. Du kan alltids oppgradere arm og PU senere.

    mvh
     

    hifi4everdude

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.12.2004
    Innlegg
    391
    Antall liker
    86
    Torget vurderinger
    8
    Med all respekt å melde: Det er klart mye gøy i en Rega, men det virker på meg som om at trådstarter sikter seg inn etpar divisjoner over.
    Også med all respekt for preferanser på lyd og ikke minst "design"i dette tilfellet. Det er ikke ensbetydende at en P9 er et dårligere valg.
    Jeg "nedgraderte" fra en kjent Tysk tung beist i 100k klassen til en P9 til bare 35k uten pickup og savner ikke noe. Tvert i mot. P9en legger vekt på andre egenskaper min tidligere tungvekter ikke evnet å formidle.
    Tro det eller ei er ikke masse og vekt den eneste veien til Rom. Rega går nok andre veier en det "trygge" med å bygge en oljeplattform av en platespiller. Dette observerer jeg er svært vansklig for flere i diverse forum å akseptere og drittslengingen ligger ofte løst i retning sponplater osv. Selvsagt bare ignoranse og mangel på kunnskap om lavest mulig masse og høyest mulig stivhet.

    Forøvrig er Rega ute med en ny "all out" etter deres design-konsept spiller som heter Naiad. Koster 300k og tar deres prinsipp om minst mulig masse og maks stivhet helt ut. Mere info: http://audiofi.net/2013/06/rega-naiad-sneak-peek-at-the-30000-turntable/

    Ellers er jeg enig at SME har virklig orden på sakene. Flotte spillere.
     
    Sist redigert:

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    Tør man spørre hva budsjett er. Trans Rotor, som jeg tenkte på selv, ligger vel på rundt 40 k. for drivverk?


    mvh
     
    Sist redigert:

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    11.893
    Antall liker
    26.729
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Z3 er på min shortlist om det blir ett bytte fremover, hørt en god del på disse Transrotor spillene:) Ellers har vel zomby her på sentralen akkurat byttet til noe han er godt fornøyd med en Dr Feickert Woodpecker omtrent i samme prisklasse som Z3, kommer litt ann på valg av arm.
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.291
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Jeg er i en veldig tidlig fase, men jeg er typen til å bli revet med og da øker ofte budsjettet en del ift utgangspunktet. Jeg har lest en del tråder om emnet og forstår at det kan være lurt å legge hovedbudsjettet i drivverket i første omgang. Zet-3 ligger på 31`hos hifistasjonen for drivverk alene. La oss si at budsjettet for drivverk er maks 40`
    Jeg har ingenting imot subjektive ytringer her, og hadde satt pris på om dere sier noe om lydsignatur eller andre grunner til å vurdere SME, Rega, TransRotor osv. Jeg kan også søke på nettet, er kjent med google;-)

    Som nevnt liker jeg godt utseende til Zet-3, det betyr en del for meg. Jeg kommer ikke til å kjøpe en spiller jeg ikke liker utseende på, uansett hvordan den låter eller hva den koster. Andre spillere jeg liker utseende på er Hanss acoustic T-30 og Clearaudio Innovation.

    Grumpy; jeg har lest mange tråder der du bidrar med mye kunnskap om dette, jeg har forstått at du er glad i TransRotor(?). Har dette merket noen form for "house-sound", eller andre ting du mener er unikt for dem? Jeg ser de har et voldsomt utvalg av spillere, kanskje det finnes andre modeller enn Zet-3 verdt å vurdere, feks black star reference som også ser fin ut.

    Er det forresten noen som har kjennskap til riaa-trinnet til Conrad Johnson, Tea2? Jeg kunne godt tenkt meg en rør-riaa etterhvert.

    Jeg takker for alle bidrag så langt og håper på mer kjøtt på benet. Selvsagt må det lyttes, men jeg bor ikke slik til at jeg bare kan spasere ned til et utvalg platespillere dessverre.
     

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.644
    Antall liker
    3.274
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    Jeg var i samme situasjon som trådstarter for 1 1/2 år siden. Jeg hadde da en Denon som jeg kjøpte i 1987 som jeg for morroskyld børstet støvet av og kjøpte meg siste Tom Waits for å sjekke om følelsen var der. Det var den så til de grader når jeg satt der med stort utbrett-cover å hånd mens vinylen snurret på Denonen.

    jeg gikk deretter noen runder med meg selv for å finne ut "hva jeg ville ha". Ikke nødvendigvis bare "hva som spiller best". Til de rette tingene så har jeg et budsjett som er tøyelig, så prisen var ikke styrende for valget.

    for meg er totaliteten viktig. Det vil si lyd, betjeningsmuligheter, driftsstabilitet og andre elementer som måtte bidra til eierglede. Mitt største problem var at det ikke fantes nye og virkelig gode automatiske spillere. Jeg må innrømme at jeg kan få nervøse rykninger med tanke på at noe ikke er justert riktig, et rør er halvdårlig, eller at platespillerer blir stående og snurre med ferdigspilt plate. Derfor ville jeg kunne ofre bitte litt lydkvalitet for fullautomatikk, slik som Denon spilleren min er.

    designmessig så fant jeg ut at jeg likte "understatementen" som spillere med tradisjonelt utseende har. I min valgrunde var derfor LP12 (med sine 1001 valgmuligheter) og p9/RB1000/Apheta (joda, man kan velge farge!)i finalen.

    det som gjorde at jeg valgte P9 løsningen har det enkle og (for en ingeniør) logiske designet og filosofien. Nå 1 1/2 år senere spilles og kjøpes plater fremdeles. Ville jeg valgt noe annerledes nå? Jeg er usikker på hva det skulle ha blitt. Spilleren er utrolig enkel i oppsett og bruk. Den spiller som en drøm og jeg våger å tro at den er tett på det beste - jeg kan hvertfall ikke huske å ha hørt noe som jeg oppfatter som vesentlig bedre. Det finnes selvsagt spillere med mer "Boogie" lyd (på bekostning av litt mindre PRaT?).

    imidlertid vil jeg si at dette er klart et valg styrt av preferanser - hvis man liker "borerigger", så er det håpløst å sitte å se på en Rega-planke i hylla - selv om den spiller "tett på det beste"! Derfor er min anbefaling til trådstarter å velge ut fra "hva man har lyst på" (gitt det ikke er et budsjett problem) dersom det spiller 95% av "det beste" og gi litt beng i de siste 5% med lydkvalitet dersom det ikke stemmer med noen av de andre valg kriteriene - hva nå de måtte være. Uansett - lykke til!
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Kjøp en platespiller som det er greit å sette opp og justere, slik at du selv får kontroll med avspillingen.

    Vinyl er i vinden, og det som er av plater kommer til å bli dyrere og dyrere, fordi det ikke er så mange av dem igjen - så bruk pengene på å kjøpe vinyl. I løpet av årene jeg har kjøpt god bruktvinyl tror jeg prisene har i det minste firedoblet seg, men så var også vinyl seriøst nedvurdert i verdi mens man var på CD-kjøret. Likevel opplever jeg at ettertraktede originalpressinger i god stand har skutt i været, og det gjelder å anskaffe det man er interessert i mens det fortsatt er overkommelige priser.

    Du vil ha en god RIAA, og kanskje også step-up-transformer, avhengig av hva du velger av PU. Moving magnet eller Moving Coil. God match mellom drivverk og arm/PU er viktig.
    Butikker som Audioaktøren i Horten er verdt å sjekke - der er det til tider noen fine brukte platespillere som tilbys.

    Ellers er bruktbørsen her også verdt å sjekke, der er det mye fint som dukker opp.
     
    Sist redigert:

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    Avid Acutus:

    Avid Acutus 001.jpg
    et forsøk på å leke fotograf. Men slik ser acutusen ut i mitt oppsett.


    mvh
     
    T

    tce-teams

    Gjest
    Med all respekt å melde: Det er klart mye gøy i en Rega, men det virker på meg som om at trådstarter sikter seg inn etpar divisjoner over.
    Med all respekt for og melde , så sier trådstarter har lyst på platespiller men mangler erfaring. Men han har hadt platespiller , og da skal han bare si kjøpe ein til hva 100000 kr , 150000 eller 200000 kr. Rega sine plate spillere er et trygt merke og gå etter , og rega sin rp9 platespiller med rb-1000 arm med ein pris klasse på 39900,-. Så trur jeg du får utrolig mye for pengene , men for all del vil trådstarter bruke mye penger på ein plate spiller så er det opp til han.
    Jeg selv har tenkt litt på og gå for ein plate spiller i framtiden , men jeg kommer ikke til og bruke fleire hundre tusen på plate spiller. At det er forskjeller på dem sikkert nok , men det få være måte på.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.435
    Antall liker
    17.154
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    ...... jeg gikk deretter noen runder med meg selv for å finne ut "hva jeg ville ha". Ikke nødvendigvis bare "hva som spiller best". Til de rette tingene så har jeg et budsjett som er tøyelig, så prisen var ikke styrende for valget.

    ....imidlertid vil jeg si at dette er klart et valg styrt av preferanser - hvis man liker "borerigger", så er det håpløst å sitte å se på en Rega-planke i hylla - selv om den spiller "tett på det beste"! Derfor er min anbefaling til trådstarter å velge ut fra "hva man har lyst på" (gitt det ikke er et budsjett problem) dersom det spiller 95% av "det beste" og gi litt beng i de siste 5% med lydkvalitet dersom det ikke stemmer med noen av de andre valg kriteriene - hva nå de måtte være. Uansett - lykke til!
    Støtter opp under akkurat dette. La mage- og ikke minst go-følelsen spille en stor rolle i avgjørelsen. Når man kommer litt opp i pris, så er det mange vel-spillende kandidater med stabilt og godt drivverk. Det vil da være mer snakk om nyanser i lydgjengivelsen - og karakteristikker sett opp mot dine preferanser (avhengig av bl.a. arm og PU), snarere enn bedre/dårligere enn.
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.031
    Antall liker
    8.243
    Torget vurderinger
    1
    Nottingham Spacedeck anbefales. Bortsett fra tighte lagre er vibrasjonsdempende materialet i konstruksjonen det viktigste i en platespiller. Sjekk at ikke spilleren har metalltallerken som ringer som en bjelle. Det er mye idiotdesign derute selv blant svinedyre boreplattform design som nok er laget mer på utseende enn fornuftige prinsipper. Et platespillersystem registrerer vibrasjoner og omgjør det til elektriske signaler. De eneste vibrasjonene du ønsker registrert er de som fremkommer av rillene på plata....

    SoundStage! Vinyl Word - Nottingham Analogue Space Deck Turntable and Ace-Space Tonearm (11/2005)








     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.588
    Antall liker
    27.757
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    La oss si at budsjettet for drivverk er maks 40`

    Jeg har ingenting imot subjektive ytringer her, og hadde satt pris på om dere sier noe om lydsignatur eller andre grunner til å vurdere SME, Rega, TransRotor osv. Jeg kan også søke på nettet, er kjent med google;-)

    Som nevnt liker jeg godt utseende til Zet-3, det betyr en del for meg. Jeg kommer ikke til å kjøpe en spiller jeg ikke liker utseende på, uansett hvordan den låter eller hva den koster. Andre spillere jeg liker utseende på er Hanss acoustic T-30 og Clearaudio Innovation.

    Grumpy; jeg har lest mange tråder der du bidrar med mye kunnskap om dette, jeg har forstått at du er glad i TransRotor(?). Har dette merket noen form for "house-sound", eller andre ting du mener er unikt for dem? Jeg ser de har et voldsomt utvalg av spillere, kanskje det finnes andre modeller enn Zet-3 verdt å vurdere, feks black star reference som også ser fin ut.

    Er det forresten noen som har kjennskap til riaa-trinnet til Conrad Johnson, Tea2? Jeg kunne godt tenkt meg en rør-riaa etterhvert.

    Jeg takker for alle bidrag så langt og håper på mer kjøtt på benet. Selvsagt må det lyttes, men jeg bor ikke slik til at jeg bare kan spasere ned til et utvalg platespillere dessverre.
    Får vel si B, da, når jeg har sagt A :



    Det jeg forbinder med SME er nøytralitet, nøytralitet og nøytralitet.

    Er det morofaktor eller skjønnmaling du er ute etter, se en annen vei. Det er ikke det du får. Du får det som er i rillene på godt og vondt, iallfall hvis du bruker en SME arm.

    En SME platespiller er relativt enkel å sette opp, og i min erfaring er jobben gjort når du har vært gjennom prosedyren en gang. Det er lite mer å stille opp, og oppsettet er dønn stabilt.

    Du må selv vite hva du ønsker av en platespiller, men jeg tror at du kan gjøre en god deal på en SME 20/2 akkurat nå.

    Har selv en CJ Premier 15 RIAA. Den begynner å dra på årene, men jeg ser absolutt ingen grunn til å skifte den ut. Det er all grunn til å tro at en TEA 2 vil operere i samme farvannet.

    mvh
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    Hvis utseendet er av betydning, bør du også kikke på Basis Signature. Pris: 200 k. m. arm & vacuum pumpe. Testet i Fidelity nr. 35.


    mvh
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.291
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Hei, jeg setter forsåvidt pris på ditt engasjement, men internettsøk er jeg i god stand til selv. Jeg er ute etter praktisk og faktisk erfaring med ulike spillere, prioriteringsrekkefølger, lydsignaturer osv. Innledningstråden klargjør i stor grad budsjettet sånn ca, jeg viser der en spiller jeg både liker utseende på og som kan passe i budsjettet.

    Har du hørt denne T&A-spilleren eller den Rega-spilleren du linket til tidligere i tråden? I så fall er jeg absolutt interessert i hva du har å melde. Men altså, generelle søk på internett klarer jeg helt fint selv.
     
    T

    tce-teams

    Gjest
    Hei, jeg setter forsåvidt pris på ditt engasjement, men internettsøk er jeg i god stand til selv. Jeg er ute etter praktisk og faktisk erfaring med ulike spillere, prioriteringsrekkefølger, lydsignaturer osv. Innledningstråden klargjør i stor grad budsjettet sånn ca, jeg viser der en spiller jeg både liker utseende på og som kan passe i budsjettet.

    Har du hørt denne T&A-spilleren eller den Rega-spilleren du linket til tidligere i tråden? I så fall er jeg absolutt interessert i hva du har å melde. Men altså, generelle søk på internett klarer jeg helt fint selv.
    Jeg hørt rega spilleren på et oppsett i lag med klipsch rf 82 II høyttalere , og jeg ble ganske betatt av lyden , ganske så fyldig lyd med punsh i bassen , og ganske klar diskant. Men jeg har desverre ikke hørt t&a spilleren , Siden du var litt intrisert i utseende så linket jeg til t&a spilleren , skulle kansje ikke ha gjort det siden jeg ikke har hørt den selv beklager dette. Kansje oct og di karene som har sikkelig peiling på platespillere , kan vise deg riktig vei. Lykke til da håper du finner det du søker etter :)
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    @ larkla: Min lytte erfaring m. acutusen er som følger: Først drit skuffende, pga. uinnspilt Lyra P.U. Så efter 100 timer/ 50 lp. sider åpnet det hele seg. Bass som overgår cd. spiller. Oppløsning & dynamikk som bare f.. For the hell of it, ta en kikk i roysens tråd, siden du selv har Rockport:cool:. Jada, vet at den siriusen er milevis utenfor ethvert budsjett. Ang. Basis Signature, har jeg verken hørt el. sett den, men designet er jo tiltalende.


    mvh
     
    Sist redigert:

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    @ tce: Takker for smiger. Men er nok ingen ekspert. Har bare brukt en del penger på et format jeg hadde mange eks. av. Venter stadig på den egentlige ekspertisen, Impulse, f. eks. og mange andre. Slik at trådstarter får belyst hva han spør om på en bredest mulig måte. Men det virker som om kompetansen har tatt ferie.


    mvh
     
    Sist redigert:

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.291
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    @ tce: Takker for smiger. Men er nok ingen ekspert. Har bare brukt en del penger på et format jeg hadde mange eks. av. Venter stadig på den egentlige ekspertisen, Impulse, f. eks. og mange andre. Slik at trådstarter får belyst hva han spør om på en bredest mulig måte. Men det virker som om kompetansen har tatt ferie.


    mvh
    Du får hjelpe meg med å holde tråden i live da, kanskje kompetansen kommer på banen etterhvert;-)

    Til nå tolker jeg at det er smart å legge kroner i driverket først og fremst, man kan oppgradere tonearm, PU og riaa etterhvert. Jeg må ha en rigg som er relativt grei å sette opp og justere, jeg bør da sansynligvis velge fast, og ikke fjæret "system" (?)
    Jeg tolker også at det ikke er større forskjell i lydsignatur mellom fabrikantene enn at jeg bør ta i utgangspunkt i en spiller jeg synes ser bra ut, og som gir meg en godfølelse.

    Så skal jeg være ærlig nok til å si at jeg tror sansynligheten for at jeg ender med en Rega e.l. er svært liten. Jeg har aldri hørt dem, og betviler overhodet ikke at dette kan være meget bra saker. Problemet er at den type utseende ikke tiltaler meg, meg om det.

    Jeg kan merke på meg selv at Transrotor Zet 3, Hanss T-30, Clearaudio Innovation er spillere jeg vil oppsøke for å se og høre på. I tillegg har jeg fått tips om spillere fra Avid, SME, Nottingham, Thorens som jeg forstår er gode saker. Synes Nottingham-spilleren så ganske tøff ut.

    hanss-t30.jpg


    Hanss T-30
     

    hifi4everdude

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.12.2004
    Innlegg
    391
    Antall liker
    86
    Torget vurderinger
    8
    A: 40k for en rega...
    B: "mye for pengene"
    Beviser nok en gang min teori om at noen åpner munn i typiske Hi-Fi forum uten å faktisk ha noen grunnlegende kunnskap om produktene de forsøker å rakke ned. 34k er da ikke store beløp i forhold til mye annet som finnes der ute. Selvsagt mye penger om du bare evner å se på hvor mange kilo metall du får igjen for pengene dine.

    “Confidence is ignorance. If you're feeling cocky, it's because there's something you don't know.”
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    @ larkla: Skal sørge for å "bumpe" tråden, dersom interessen avtar. Den Hanss Acoustics ser tøff ut, men tror det er kina-mikk.


    mvh
     

    hifi4everdude

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.12.2004
    Innlegg
    391
    Antall liker
    86
    Torget vurderinger
    8
    Larkla. Jeg eide tidligere en kostbar Clearaudio som het Master Solution, som jeg tipper er forgjengeren til den du viser i bilde over. Fantastisk spiller på mange områder, men evnet for lite til engasjere meg i noen stor grad. Men om det er denne type utseende du liker er jo selvsagt en type Rega, Thorens o.ilgn uaktuelle.

    Det som P9 gjorde bedre for meg var hvordan den med letthet klarer å fremheve rytme og timingen i musikken, samt skape en større engasjament. Til og med kona merket enkelt dette etter få plater når den kom i hus. Foten går hele tiden og det blir ikke bare en steril, kjedelig "Hi-Fi" klingende produkt som gir meg lite musikkglede.
    Pickup som har vært brukt hele veien er en Ortofon Cadenza Black, så den kan ha selvsagt hatt noen av skylden på Clearaudioen da den er nøytral i klangen uten å skille seg ut på noen måte.
    Jeg tror uansett rådet til Kalle Klovn her inne treffer veldig godt. Lykke til med valg av platespiller. Det er fryktlig mye bra der ute og jeg husker godt hvor mye jeg vinglet frem og tilbake i mellom modellene. Det skal ikke være enkelt :)
     
    Sist redigert:

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.291
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Larkla. Jeg eide tidligere en kostbar Clearaudio som het Master Solution, som jeg tipper er forgjengeren til den du viser i bilde over. Fantastisk spiller på mange områder, men evnet for lite til engasjere meg i noen stor grad. Men om det er denne type utseende du liker er jo selvsagt en type Rega, Thorens o.ilgn uaktuelle.

    Det som P9 gjorde bedre for meg var hvordan den med letthet klarer å fremheve rytme og timingen i musikken, samt skape en større engasjament. Til og med kona merket enkelt dette etter få plater når den kom i hus. Foten går hele tiden og det blir ikke bare en steril, kjedelig "Hi-Fi" klingende produkt som gir meg lite musikkglede.
    Pickup som har vært brukt hele veien er en Ortofon Cadenza Black, så den kan ha selvsagt hatt noen av skylden på Clearaudioen da den er nøytral i klangen uten å skille seg ut på noen måte.
    Jeg tror uansett rådet til Kalle Klovn her inne treffer veldig godt. Lykke til med valg av platespiller. Det er fryktlig mye bra der ute og jeg husker godt hvor mye jeg vinglet frem og tilbake i mellom modellene. Det skal ikke være enkelt :)
    Hei, takker for engasjement. Det er alltid interessant å høre om ulike erfaringer/innfallsvinkler. Jeg har lest meg til mye av det du sier vedr Clearaudio, og er det riktig tiltaler det meg ikke så veldig. Dessuten er Soundgarden importør og muligens eneforhandler(?), dermed egentlig helt utelukket. Selv fikk jeg et nytt hifi-liv med Ayon-blokkene selv om de muligens ikke er så korrekte som mine forrige forsterkere. Det handler om musikk.

    Ser at Hanss er kinavare, ikke tiltalende. Likevel har jeg godt inntrykk av en av forhandlerne NAT, vil nok gi den en lytt hvis de har den inne neste gang jeg er i hovedstaden. Har tilgode å høre noe negativt om TransRotor, det var jo faktisk deres Zet-3 som tiltalte meg mest i starten. Må få sett og hørt disse i virkeligheten, men Hifistasjonen er vedlig langt unna meg, så et besøk dit må planlegges en del.

    Muligens blir det vel noen platespillere på Horten-messa. Jeg har ingen hast med dette, og tenker å bruke høsten på å bli fristet og å lande på et tiltalende drivverk i det minste.
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    Har fulgt med tråden litt og får ikke helt tak i hvor langt trådstarter ønsker å dra vinylriggen sin? Jeg har vært gjennom en del spillere. Startet vinylkarrieren med Rega så jeg har ikke noen ting mot disse spillerne. De har alltid laget gode bang for the buck innstegsspillere. De dyrere Regaene kjenner jeg ikke godt nok til å mene for mye om. Satte opp en P9 for en kompis med en Ortofon pickup. Den låt ok den. Det jeg har konkludert med ut fra egne erfaringer er at jeg foretrekker spillere med fast oppheng og høy masse. Slike konstruksjoner har et bassfundament som er rått! Og for meg er bass og dynamikk ekstremt viktig. Trådstarter må også ha i mente at mye av det som kommer frem i slike diskusjoner langt på vei er preget av høyst subjektive preferanser. Det som er gull for noen, er gråstein og det som verre er for andre. I tillegg til type oppheng, er det også verdt å merke seg at det finnes flere som foretrekker direkte drevne spillere (VPI lanserer nå en DD spiller) andre som meg selv har en forkjærlighet for mellomhjuldrift mens de aller fleste av dagens produsenter bruker remdrift som hevdes å være underlegen DD og mellomhjul. I tillegg er kvalitet på lager og tallerken også av betydning. Hvor mange har sett et eller opplevd hvor mye et virkelig state of the art lager egentlig betyr for gjengivelsen? Personlig angrer jeg ikke et sekund på at jeg kasta masse tusenlapper etter en eksentrisk engelskmann for å få laget et slikt lager til min egen spiller. Nå anbefaler jeg på ingen måte en som er i startgropa med vinyl å gå i gang med noe diy prosjekt. Poenget var å nyansere debatten om hva som betyr noe når man skal vurdere forskjellige spillere. Det er dessverre uendelig mye vanskeligere enn å velge rett merke..

    Det beste rådet jeg kan gi er å bruke tid på å invitere seg selv til andre og høre på forskjellige saker for så å gjøre seg opp en formening om hva som best passer for deg. Det finnes mange gode spillere på markedet og de trenger heller ikke koste svinmye penger. En kompis av meg kjøpte f.eks en flott Micro Seiki spiller med Micro Seiki arm. Den spiller helt nydelig med en forholdsvis rimelig Denon pickup og Heed riaa. Som andre har påpekt er et fornuftig utgangspunkt å kjøpe seg et drivverk som er godt nok til at man kan oppgradere arm og pickup etter hvert som vinylbasillen får blomstre i hodet ditt. Kjøp gjerne brukt hvis du vil ha mest mulig igjen for pengene dine.

    Håper dette kan være til hjelp. Lykke til i jakten på ny vinylsnurre:)
     
    Sist redigert:

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.269
    Sted
    Oslo
    Riaa. Kanskje den viktigste komponenten i et godt vinyl oppsett.

    Manley Steelhead. 260713 001.jpg
    Er klar over at jeg er i O.T. land. Men jeg begynte m. denne på VPI Scout & Benz Ace. Slo fullstendig "knock out" på meg. Siden kjøpte jeg Avid Acutus. Arm & P.U. står i min signatur. Er derfor litt vanskelig å si om det er arm el. drivverk som løftet lyden ytterligere. Tror drivverk, da armen koster halvparten av P.U. Må og nevne at Frey 2 bidro ytterligere til et fantastisk lydbilde. Ikke alle vil være enige m. meg her, men det driter jeg i, så lenge jeg selv er fornøyd.


    mvh
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.100
    Antall liker
    2.291
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Har fulgt med tråden litt og får ikke helt tak i hvor langt trådstarter ønsker å dra vinylriggen sin? Jeg har vært gjennom en del spillere. Startet vinylkarrieren med Rega så jeg har ikke noen ting mot disse spillerne. De har alltid laget gode bang for the buck innstegsspillere. De dyrere Regaene kjenner jeg ikke godt nok til å mene for mye om. Satte opp en P9 for en kompis med en Ortofon pickup. Den låt ok den. Det jeg har konkludert med ut fra egne erfaringer er at jeg foretrekker spillere med fast oppheng og høy masse. Slike konstruksjoner har et bassfundament som er rått! Og for meg er bass og dynamikk ekstremt viktig. Trådstarter må også ha i mente at mye av det som kommer frem i slike diskusjoner langt på vei er preget av høyst subjektive preferanser. Det som er gull for noen, er gråstein og det som verre er for andre. I tillegg til type oppheng, er det også verdt å merke seg at det finnes flere som foretrekker direkte drevne spillere (VPI lanserer nå en DD spiller) andre som meg selv har en forkjærlighet for mellomhjuldrift mens de aller fleste av dagens produsenter bruker remdrift som hevdes å være underlegen DD og mellomhjul. I tillegg er kvalitet på lager og tallerken også av betydning. Hvor mange har sett et eller opplevd hvor mye et virkelig state of the art lager egentlig betyr for gjengivelsen? Personlig angrer jeg ikke et sekund på at jeg kasta masse tusenlapper etter en eksentrisk engelskmann for å få laget et slikt lager til min egen spiller. Nå anbefaler jeg på ingen måte en som er i startgropa med vinyl å gå i gang med noe diy prosjekt. Poenget var å nyansere debatten om hva som betyr noe når man skal vurdere forskjellige spillere. Det er dessverre uendelig mye vanskeligere enn å velge rett merke.. Håper dette kan være til hjelp. Lykke til i jakten på ny vinylsnurre:)

    Det beste rådet jeg kan gi er å bruke tid på å invitere seg selv til andre og høre på forskjellige saker for så å gjøre seg opp en formening om hva som best passer for deg. Det finnes mange gode spillere på markedet og de trenger heller ikke koste svinmye penger. En kompis av meg kjøpte f.eks en flott Micro Seiki spiller med Micro Seiki arm. Den spiller helt nydelig med en forholdsvis rimelig Denon pickup og Heed riaa. Som andre har påpekt er et fornuftig utgangspunkt å kjøpe seg et drivverk som er godt nok til at man kan oppgradere arm og pickup etter hvert som vinylbasillen får blomstre i hodet ditt. Kjøp gjerne brukt hvis du vil ha mest mulig igjen for pengene dine.
    Det første du spør om er det vanskeligste å svare på. Som jeg skriver et sted i tråden er jeg typen til å bli revet med hvis jeg blir entusiastisk. Da vil jeg kunne dra dette svært langt. Men uten erfaring fra platespillere de siste 25 årene er egentlig hovedspørsmålet hvor man skal starte.

    Bass og dynamikk er også svært viktig for meg. Jeg er ikke så opptatt av "superoppløsning", eller at det låter dønn nøytralt.

    Så må det være kurant å sette opp og justere. Jeg tror ikke jeg kan leve med et system som må fintunes før hver spilling. Som tidligere nevnt vil jeg forsøke å holde meg under 40`for drivverket. Nytt eller brukt spiller ingen rolle så lenge jeg får godfølelsen. Jeg må like utseendet på spilleren.

    Omtrent som å skulle finne seg ny dame altså;-)
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    Da tror jeg jammen jeg hadde vært fryktelig fristet til å ta turen til Danmark for å kikke på La Platine Verdier som ligger på børsen... Godt innenfor budsjett og et av de mest habile drivverk på markedet. Guggler du litt så finner du masse info om denne spilleren og det unike prinsippet den er bygget på! Hadde det ikke vært for at jeg allerede har flere spillere enn jeg har plass til, hadde den vært på vei til gut_man's cave allerede:p
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.881
    Torget vurderinger
    23
    Har en slik en i løypa.... tålelig fleksibel RIAA

    Accuphase riaa.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.881
    Torget vurderinger
    23
    Har fulgt med tråden litt og får ikke helt tak i hvor langt trådstarter ønsker å dra vinylriggen sin? Jeg har vært gjennom en del spillere. Startet vinylkarrieren med Rega så jeg har ikke noen ting mot disse spillerne. De har alltid laget gode bang for the buck innstegsspillere. De dyrere Regaene kjenner jeg ikke godt nok til å mene for mye om. Satte opp en P9 for en kompis med en Ortofon pickup. Den låt ok den. Det jeg har konkludert med ut fra egne erfaringer er at jeg foretrekker spillere med fast oppheng og høy masse. Slike konstruksjoner har et bassfundament som er rått! Og for meg er bass og dynamikk ekstremt viktig. Trådstarter må også ha i mente at mye av det som kommer frem i slike diskusjoner langt på vei er preget av høyst subjektive preferanser. Det som er gull for noen, er gråstein og det som verre er for andre. I tillegg til type oppheng, er det også verdt å merke seg at det finnes flere som foretrekker direkte drevne spillere (VPI lanserer nå en DD spiller) andre som meg selv har en forkjærlighet for mellomhjuldrift mens de aller fleste av dagens produsenter bruker remdrift som hevdes å være underlegen DD og mellomhjul. I tillegg er kvalitet på lager og tallerken også av betydning. Hvor mange har sett et eller opplevd hvor mye et virkelig state of the art lager egentlig betyr for gjengivelsen? Personlig angrer jeg ikke et sekund på at jeg kasta masse tusenlapper etter en eksentrisk engelskmann for å få laget et slikt lager til min egen spiller. Nå anbefaler jeg på ingen måte en som er i startgropa med vinyl å gå i gang med noe diy prosjekt. Poenget var å nyansere debatten om hva som betyr noe når man skal vurdere forskjellige spillere. Det er dessverre uendelig mye vanskeligere enn å velge rett merke.. Håper dette kan være til hjelp. Lykke til i jakten på ny vinylsnurre:)

    Det beste rådet jeg kan gi er å bruke tid på å invitere seg selv til andre og høre på forskjellige saker for så å gjøre seg opp en formening om hva som best passer for deg. Det finnes mange gode spillere på markedet og de trenger heller ikke koste svinmye penger. En kompis av meg kjøpte f.eks en flott Micro Seiki spiller med Micro Seiki arm. Den spiller helt nydelig med en forholdsvis rimelig Denon pickup og Heed riaa. Som andre har påpekt er et fornuftig utgangspunkt å kjøpe seg et drivverk som er godt nok til at man kan oppgradere arm og pickup etter hvert som vinylbasillen får blomstre i hodet ditt. Kjøp gjerne brukt hvis du vil ha mest mulig igjen for pengene dine.
    Det første du spør om er det vanskeligste å svare på. Som jeg skriver et sted i tråden er jeg typen til å bli revet med hvis jeg blir entusiastisk. Da vil jeg kunne dra dette svært langt. Men uten erfaring fra platespillere de siste 25 årene er egentlig hovedspørsmålet hvor man skal starte.

    Bass og dynamikk er også svært viktig for meg. Jeg er ikke så opptatt av "superoppløsning", eller at det låter dønn nøytralt.

    Så må det være kurant å sette opp og justere. Jeg tror ikke jeg kan leve med et system som må fintunes før hver spilling. Som tidligere nevnt vil jeg forsøke å holde meg under 40`for drivverket. Nytt eller brukt spiller ingen rolle så lenge jeg får godfølelsen. Jeg må like utseendet på spilleren.

    Omtrent som å skulle finne seg ny dame altså;-)
    Feickert'en til Zomby tilfredsstiller definitivt de kravene du nevner.
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    Sluket tåkelegger for han er keen på Verdier'en sjøl og er redd noen skal være raskere i avtrekket;);)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn