Vil Atmos, Auro 3D eller DTS:X etc. ha noko innvirking på 2.0 oppsett?

HellandB

Medlem
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
27
Antall liker
0
Forsterkar/receiver til 2.0 oppsett, vil Atmos, Auro 3D eller DTS:X påvirke 2.0?

Då hdmi boardet på min Onkyo TX SR-606 tok kvelden pga. lynnedslag treng eg ny receiver. Bruker nå 2.0 oppsett (B&W 686 s2) og har ingen plan om å oppgradere til fleire høyttalarar. Eg bruker receiveren som HDMI switch, og er derfor usikker på om dei nye lydteknologiane er noko å ta hensyn til i forhold til 2.0 oppsett?

Vil Atmos, Auro 3D, DTS:X eller andre teknologiar fungere til å lage virtuell surround for 2.0 oppsett eller er dette kun for oppsett med høyttalarar i taket etc.?
 
Sist redigert:

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
5.533
Antall liker
3.692
Torget vurderinger
96
Alle receivere vil være kompatible med stereo uansett format. Det vil alltid være mulighet for å sette stereo i høyttaleroppsett. Jeg kan ikke tenke meg at noen produsenter fullstendig vil eksludere de med 2 høyttalere. Men, hvorfor i alle dager vil du kjøpe et overflødighetshorn av en receiver når du har 2 høyttalere? En MYE bedre lydmessig løsning vil være å sette opp stereo i BD spillerens speaker setup, og heller bruke en separat HDMI switch. En ren stereoforsterker vil være overlegen enhver receiver til lyd i stereo, i samme prisklasse.
 

HellandB

Medlem
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
27
Antall liker
0
Eg forstår at ein ny receiver vil være kompital med 2.0. Men det eg lurer på er om dei nemnte funsksjonane (eller andre) vil ha noko effekt for å få meir romfølelse av lyden i eit 2.0 oppsett.

Seperat HDMI switch vil vel føre til separat kabling for lyd og bilde, og ein ekstra fjernkontroll som må brukast for å endre kilde?
 

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
5.533
Antall liker
3.692
Torget vurderinger
96
Ah, beklager. Misforsto spørsmålet litt. Lydeffektene spesielt relatert til flerkanalsfomater får du bare hvis du har alle høyttalerne som skal til. Tror ikke du vil høre særlig forskjell fra nedkonvertert Auro, Atmos, DTS HD Master, TrueHD osv.

Separat HDMI switch krever at du har separat kabling for lyd og bilde selvsagt. Uansett, hvis du er det minste opptatt av lydkvalitet, er det ikke lurt å kjøpe en ny receiver hvis du bare skal spille stereo. Du får en stereoamp som spiller svært mye bedre for de samme pengene.
 

HellandB

Medlem
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
27
Antall liker
0
Takk for svar! Tv-dekoderen min har kun ein hdmi ut og ein RCA, her vil det jo då RCA gå til forsterker. Vil dette fortsatt gi bedre lyd enn å bruke hdmi til receiver?

Tar meg muligens ein lyttetur til sentrum i morgon. Budsjettet er planlagt til 5-6 tusen.
 

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
5.533
Antall liker
3.692
Torget vurderinger
96
Da er saken muligens en annen, for tv lyden sin del. Men du spiller vel musikk, eller ser filmer på blu-ray?
Hvis du synes det låter ok med receiver, og det er det letteste, så velger du selvsagt det. Men i ren lydkvalitet, så er en stereoforsterker det beste.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Du har allerede en hdmi switch i tven, så du kan godt anskaffe en ren stereoforsterker. Om tven din ikke har analogutgang, så må du gå til anskaffelse av en rimelig dac med optisk inngang. Som regel vil du ikke koble direkte fra rca-utgangene på dekoder til forsterker, lyd og bilde vil da ikke være i sync. Du kan muligens synkronisere dette via innstillinger i dekoderen, men det er ingen garanti for dette, ei heller at du klarer å få en perfekt synkronisering. Det er forsovet ingen gode grunner til å koble lyden direkte fra dekoder til forsterker.

Det eneste du vil koble direkte til forsterker er rene lydkilder. (hvis du da ikke velger å koble alle kilder via en evt. DAC)
 

HellandB

Medlem
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
27
Antall liker
0
God morgen! Eg hadde egentleg tenkt å starta ein ny tråd i diskusjonen om forsterkar/receiver, men si me er så godt i gong..

Dette er ei stove og ikkje ein heimekino, det fører til at praktisk betjening også er ein viktig faktor. Budsjett 5-6000

Eg har ein Optoma HD36 som bildekilde, denne har hdmikabel som ligg i tak/vegg fram til "racket" der eg har ein Altibox ADB 5812 PVR dekoder(hdmi, phono/rca for lyd, toslink) ein HTPC, ein Rega RP1 (kopla til eigen MM-forsterkar), og eit sett med B&W 686 S2. Eg hadde blu-ray spelar før, men har fått blu-rays/dvd rippa til nettverk-serveren så eg har ikkje brukt blu-ray spelar på fleire år, så filmkilda mi for tia er ein PC (hender også me bruker HBO/Nettflix). Musikk høyrer eg stort sett på Spotify (brukte Fidelify ein periode, men det vart tungvint å endre musikk direkte på pcen i forhold til å bruke Spotify-app på mobilen, så eg gjekk tilbake til Spotify).

Edit. Prøvde å endre topic på tråden, men ser ut som det kun var heading på første innlegg som vart endra..
 
Sist redigert:

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Da får du bare gå for en receiver. Dette virker som greieste løsning for deg. Det er ikke noe hensyn å ta mht atmos m.fl. da det uansett ikke vil ha noe å si om du kun kjører 2 kanaler.
 

HellandB

Medlem
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
27
Antall liker
0
Eg er veldig i tvil om det blir stereo forsterkar eller receiver. HDMI er eit ankepunkt dersom det blir stereo receiver ynskjer eg ein hdmi-switch som klarer og endre kilde etter kva kilde som sender signaler, for å sleppe ein ekstra fjernkontroll, men fleire forum raporterer at pc og pvr dekoder kan slite med denne funskjonen.

Var på Hifi-klubben i dag, og fekk høyre B&W 686 S2 kopla till to ulike stereoforsterkarar NAD C316BEE og Sonos Connec:AMP (trur eg det var). Eg må sei NAD'en høyrtes både djupare og klarare ut. Det var kun desse to som var kobla til desse høyttalarane så fekk ikkje demo på fleire. Vanskelig å samanligne med min sr606, ettersom dette er i ein heilt anna setting og ikkje får teste dei side ved side. NADen er jo veldig billig 2 298,-, men på hifiklubben meinte dei denne var bra til å drive høyttalarane. Kva meiner dykk? Er det mykje å hente for desse høyttalarne ved å heller velge ein til dobbel pris?
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Skal du ha stereoppsett, kan du gå for en fjernkontrollert switch med digitalutgang som du så kobler videre til en ekstern dac(de pleier også å ha en basic analog utgang med ikke altfor god lyd) Hvis du går for denne løsningen kan du alltids programmere en logitech harmony-fjernkontroll til å styre hele oppsettet.
vet ikke hva en slik switch koster i Norge men ser på diverse sider internett at de ligger fra 40usd og oppover.

dvs skal du ha en fullverdig løsning må du altså anskaffe switch, dac, programmerbar fjernkontroll og forsterker. Dette kan du sikkert klare å anskaffe til 4000-5000. På den annen side er det hele tiden gode tilbud på fjorårsreceivere som er satt ned med 40-50% og det er ikke bombesikkert at en stereoforsterker + ekstern dac spiller bedre enn dette.
 

HellandB

Medlem
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
27
Antall liker
0
Etter gode kommentarar frå dykk og etter å på fleire forum bla. her, kan det virke som fleirkanals receiver kan være lurare framfor stereo forsterkar. Ettersom eg har høyrt det kan by på problemer med automatisk HDMI-switching i forhold til PC og tv-dekoder. Ser at det er workarounds med f.eks Harmony, men ettersom meir og meir betjening skjer over mobil/internet, trur eg HDMI switch blir ekstra hinder. Det virker også som lyd i receiver til 5-6000 er kan bli godt nok for mine høyttalar og kildeoppsett.

Er det receiverar/modellar/produsentar som er kjent bedre på musikk en andre? Eg syns stereo frosterkaren NAD C316BEE høyrtes bra ut på Hifiklubben, går det an å anbefale ein tilsvarande receiver? Syns det er vanskelig å samanlikne receiverar (og forsterkarar) ettersom dei ulike butikkane kjører ulike merker med ulike oppsett (rom,kilde, DAC, høyttalarar, kablar), og at du ikkje samanlikne dei side ved side.
 
Sist redigert:
Topp Bunn