DP menigheten

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • 8

    8x12_TOM

    Gjest
    Er det mulig å bli kvitt støyen av viftene ved å sette inn nye og stillere vifter i denne forsterkeren? (DP PA 402)
    Og er det vanskelig å komme til?
    DSC_0229.jpg

    DSC_0226.jpg
     

    Skipnes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.11.2013
    Innlegg
    2.673
    Antall liker
    1.420
    Sted
    Oslo
    Må sikkert av med hele fronten osv. Komplett.no har stort utvalg:)
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.459
    Antall liker
    13.143
    Med fare for å tråkke i salaten (jeg vet jo ikke hvor kyndig du er med slike ekvipasjer 8xTOM), men er ikke dette en jobb for RJEL?
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Med fare for å tråkke i salaten (jeg vet jo ikke hvor kyndig du er med slike ekvipasjer 8xTOM), men er ikke dette en jobb for RJEL?
    Jeg jobber best med 2"x 4" og hadde ikke tenkt å gjøre dette selv. RJEL er sikkert mannen:)
     

    kaap

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.03.2004
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    2.665
    Sted
    Mo i Rana
    Torget vurderinger
    5
    Noen som har et eksemplar av HiFi&Musikk, nr 11 fra 2008?
    På side 39-41 er det en test av C1s og A1s. Har testen på dpguiden, men oppløsningen er ikke optimal.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.927
    Antall liker
    8.939
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Ja, jeg har dette bladet.

    Kan godt sende deg til deg.
    Her synliggjøres forøvrig en av svakhetene med DP A1S - i effektkuben så vises det tydelig at forsterkeren sliter med vanskelige fasevinkler.

    Mvh
    OMF
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.192
    Antall liker
    2.259
    Ja, jeg har dette bladet.

    Kan godt sende deg til deg.
    Her synliggjøres forøvrig en av svakhetene med DP A1S - i effektkuben så vises det tydelig at forsterkeren sliter med vanskelige fasevinkler.

    Mvh
    OMF
    DP har ingen relevante svakheter! - Såpass ubeskjedne uttalelser kan vi tillate oss i Menigheten. På målingen i det svenske magasinet ser vi at den yter 265 watt i 8 ohm og 1237 watt i 1 ohm. En"mycket bra strømmetning" blir også påpekt. Det at den sliter med kapasitive belastninger er et designvalg, og i praksis en styrke. På flere modeller opp gjennom har Leif Ernstsen fjernet spolene på utgangene, for enda renere lydgjengivelse. Da bør man unngå høyttalere med flat tråd i delefilterspolene og visse typer høyttalerkabler. I denne ateistiske menigheten tror de færreste på magiske kabler, og anvender konstruktørens egne Silspeak. Slik styrer man unna det problemet.
    Dersom man har høyttalere med "båndspagettispoler" får man tak i et par av de relativt sjeldne Silspeak-kablene med filter, opprinnelig spesiallaget for 5.52HP. Jeg har et par høyttalere med slike spoler i ett av DP-oppsettene mine, noe Leif gjentatte ganger har refset meg for, men jeg kommer aldri til å kvitte meg med mine elskede Frode Steen-modifiserte SuperExact. Jeg beholdt disse spesialkablene etter at jeg solgte 552.HP-kjempen med serienummer 25, og anvender dem med filteret nærmest høyttalerne, etter Leifs anvisninger.
    Forøvrig var effektforsterkeren som ble testet i dette svenske magasinet i 2008 en ombygget 1B. Leif var klar på at de forsterkerne han leverte i 2009 og 2010 var enda et hakk bedre.
    Ha en god, fredelig og solfylt søndag, folkens!
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.147
    Antall liker
    5.151
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Synes ikke A1S kan sammenlignes med noe annet jeg har hørt faktisk. Kontrollen, transparensen, evnen til å tre helt til side og slippe musikken frem er noe helt for seg selv. Den ultralave forvrengningen og strømstyrken tror jeg er mye av årsaken.

    I mitt oppsett har jeg fullt nivå ved 20 Hz og jeg må spille svært høyt før det et er mulig å spore bevegelse i bass elementene. Hadde for en tid siden besøk av en veldig hyggelig og audiokompetent HFS'er (Atlet) ,som selv bruker de svært forvrengningsfattige Hypex Ncore på hovedhøyttalerene sine (Respons) og en stor aktiv sub ved siden av.

    Uten å ta munnen for full tror jeg at jeg har dekning for at han var meget overrasket over hva A1S'en presterte. Han omtalte dette i sin egen tråd under omtalen "Respons på Steroider". Interesserte kan sjekke denne linken:

    http://www.hifisentralen.no/forumet...dunkel-og-kald-kammersal-119.html#post2301902

    God Søndag.


    Final
     
    Sist redigert:

    kaap

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.03.2004
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    2.665
    Sted
    Mo i Rana
    Torget vurderinger
    5
    Jeg har siden jeg var 17 år hatt;
    DPA 600
    PBC 7.0
    DPR 2.2
    DP DAC 8.0
    DP 6.5
    og nå til slutt
    C1s
    EC502 ("kovertert til Hifi bruk, inkl oppgradert strømforsyning)
    og 2 stk A1s

    .. og etter at C1s i hus har det virkelig løsna. JEG trodde virkelig ikke at å sette inn yttligere en komponent i signalkjeden villle ha så stor betydning. Digitale og analoge volumkontroller har sine styrker og svakheter, men hvis man virkelig dummer ned hva en volumkontroll er, øker forståelsen av den. Man sier jo at man "skrur opp volumet"... mens det som er mer korrekt er at man reduserer motstanden... "full guffe"(null motstand), og bakgrunnstøy under en middag bør optimalt ha lik lydkvalitet ikke sant.. og det er her utfordringen i å designe en god preamp ligger.

    Det jeg har erfart de siste par ukene, er at det er hull rett gjennom. Dette både på godt og vondt. Kildematr i god kvalitet medfører nesten en religiøs opplevelse, mens er kildematr skrot, kommer det ut skrot. Ingenting blir pynta på. Så noen album blir nok en nedtur, men før resten... :) :) :)

    Jeg sier som fastfoodkjeden McDonalds...
    Im-lovin-it_o_63955.jpg
     

    arildji

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    18.11.2004
    Innlegg
    91
    Antall liker
    12
    Sted
    Tromsø
    Torget vurderinger
    4
    Rettigheter. Patenter. Sikkert mere til. Solgt til Tau. Trolig begravet. OK. Selv om det er trist, meningsløst, tullete, osv osv osv.

    Allikevel; ingen med kompetanse som klarer videreføre noe av mesterens konstruksjoner?

    Eller var de ikke sååå bra, siden selv ikke kjøper EC har gjort noe?
    uthevet er korrekt... Gutta på TAU skjønner nok ikke oppbygningen på siste generasjon dp. Den er som en faglig dyktig person sa; "de er fantastisk kompliserte".

    Fun facth; Leif prøvde å hjelpe ec med problemene de hadde (og trolig fortsatt har), men de valgte å fortsette å produsere forsterkere som over tid gikk opp i røyk.

    "...er de ikke sååå bra...." ?
    Dp er kompromiløst, og dyrt å produsere. Eiere/investorer idag vil ha fortjeneste/profitt.. Med komponentvalget som brukes i dp, og håndlaget... Med sitt profittpåslag, blir ec sin dp-line sinnsvakt dyrt til sluttkunden. Desverre... Modellen A2 var ferdig konstruert, og lå for ca 10 år siden en kort stund ute på eltek sine webshop til 220.000,- Etter dagens prisnivå blir nok dette tett på 300'... I beste fall... Bare se Nordic tone som ec kjøpte opp... Et slikt ht-sett koster idag 200', det gjorde de absolutt ikke før ec kom på banen(<100' ikke sant?) Min høyst personlig estimering er at dpline fra ec ville idag blitt noe slik;
    A1s - 150.000+
    A2 - 250.000+
    A5 - 350.000+
    disse prisene høres sikkert flåseste ut, men har du som leser dette vært i gamet en stund, vet du at dette ikke er så urealistisk som det høres ut som.

    But then again.... Om det kommer noe dp-line... Gudene vet..
    Det kan se ut som at EC har tatt litt av teknologien fra DP i bruk når de har kommet med et ny RIAA trinn. Mulig arbeistegningene for DPR 2.2 var forståelige på Tau, mens forsterkerne forblir for krevende å forstå oppbygningen av .... Her er i alle fall et sitat fra EC's omtale av ECP 2:

    The new Electrocompaniet ECP 2 Phono Preamplifier is designed according to guidelines seen in the phono preamplifier from Dynamic Precision.
     

    Endpoint Audio

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    21.04.2013
    Innlegg
    870
    Antall liker
    1.335
    Sted
    Tønsberg
    Torget vurderinger
    37
    Har hatt DP Riaa, 7.0 preamp, dp dac, 6.0, 6.3, 5,5 og 6,5. Syns at DP hadde noe helt eget over seg og dette merket hadde fortjent en stjerne på toppen sammen med noen av kultforsterkerne vi ser i verden idag. Har hatt Krell og store ML, men 5.5 er nok det aller råeste jeg har hatt. Det var litt surrealistisk å kjøre til Fagernes i -97 ish, med hanskerommet fullt av penger for å møte en kar på en bensinstasjon og hente 100 kg forsterker.
    Kjøpte min første DP på OHFC, en 6.0 og traff der inne Leif Erntsen som var og skrudde på en 5.5 (eller het den 5.0) og da ble jeg solgt. Dengang var tanken på å ha en forsterker man måtte være to for å bære så macho og så heftig at den ikke slapp før jeg hadde bært min egen noen ganger.
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Snakket ganske lenge med Tor Helge på servicekompaniet her i sommer da jeg leverte en dp amp der .
    Og viten han sitter på sammen med Leif går nok langt over hodet på dagens Ec mtp hvor utvikling /innteresse for dp møter profitt.,
    Den gang Leif utviklet var ikke alt bare profitt,men et fantastisk pågangsmot i å lage det beste produktet,
    og ikke minst en forsteker med lydkvalitet som folk var villig til å betale for..Det var ikke status men kvalitet på produktet som vant igjennom med litt hjelp av Norsk hifi presse.. Markedsføring var ikke all verden:)

    senere har bla denne menigheten passet på at dette ikke blir glemt.. Kall det gjerne solidarisk,men Dp er det beste hifi produkt utviklet og produsert på Norsk jord.. Som Tor Helge sa, disse forsterkerne er mer komlpekse en man tror..:)
    i en kjeller på Kjeller...
     

    arildji

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    18.11.2004
    Innlegg
    91
    Antall liker
    12
    Sted
    Tromsø
    Torget vurderinger
    4
    Snakket ganske lenge med Tor Helge på servicekompaniet her i sommer da jeg leverte en dp amp der .
    Og viten han sitter på sammen med Leif går nok langt over hodet på dagens Ec mtp hvor utvikling /innteresse for dp møter profitt.,
    Den gang Leif utviklet var ikke alt bare profitt,men et fantastisk pågangsmot i å lage det beste produktet,
    og ikke minst en forsteker med lydkvalitet som folk var villig til å betale for..Det var ikke status men kvalitet på produktet som vant igjennom med litt hjelp av Norsk hifi presse.. Markedsføring var ikke all verden:)

    senere har bla denne menigheten passet på at dette ikke blir glemt.. Kall det gjerne solidarisk,men Dp er det beste hifi produkt utviklet og produsert på Norsk jord.. Som Tor Helge sa, disse forsterkerne er mer komlpekse en man tror..:)
    i en kjeller på Kjeller...
    Misforstå meg ikke, jeg er strålende fornøyd med min A1s EBW, som jeg kjøpte ny av Leif personlig i 2010, men jeg spør mer for å lære norsk hifi-historie: i denne tråden har det vært mye diskusjon om DP kontra EC, men hvor plasserer Adyton seg i bildet av beste hifi-produkt fra norsk jord? Adyton har jo fått strålende kritikker i pressen. Adyton er vel norsk, eller? Hvor plasserer Adyton seg på kvalitetskalaen i forhold til DP og EC? Prismessig er jo Adyton minst like dyr om DP. Og i samme slengen, er det noen som har noen formeninger om Hegel kontra DP og EC? Hegel ser jo ut til å nyte en stigende stjerne i utlandet i alle fall.
     
    Sist redigert:
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    OK, Blanco. Forumet funker sånn:

    Det finnes noen steder hvor man rett og slett kan dele erfaringer med sitt foretrukne merke. Disse kalles vennetråder, og dette er en av dem. Her prater vi om DP, ikke så mye om andre forsterkere som er 'bedre'. Dette er stedet for å diskutere hva vi ellers kombinerer våre DP-forsterkere med, og hva det gir oss av erfaringer og opplevelser. Sånn er det med den saken.

    På resten av hifisentralen er det fritt fram for å diskutere for eksempel Krell (fine ting, de har sikkert til og med en vennetråd).

    Her inne blir dine søte små bemerkninger for brønnpissing å regne. Ikke at det er noe stort problem. Min bestefar hadde et uttrykk som han brukte om tynn kaffe, 'sangerinnepill' (uttales på ekte nordlendingsdialekt). Du er knapt nok der, men vær så snill, piss i din egen brønn om du absolutt må drive med denslags. Her bidrar du ikke med noe som helst verdifullt, bare piss, om jeg får være så fri.

    Oppfør deg sammen med voksne folk, eller gå et annet sted.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.244
    Antall liker
    10.811
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Endel innlegg er fjernet. Virker som et "forumtroll" var inne her. Det var forøvrig et annet medlem (som har vært aktiv i dp tråden faktisk) som skaffet seg et annet nick og skapte støy.
    Beklager dere som fikk sine seriøse svar på dette fjernet.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Burde vel skjønt såpass... Jeg synes faktisk det er på sin plass å 'oute' de som skaffer seg 'trollenick'. De er destruktive, har ingen positiv verdi, og jeg skulle gjerne hatt mulighet til å blokkere deres hovednick også. Jeg har ingen ting mot at folk holder seg med et eget nick til f.eks. ot så lenge de oppriktig ønsker å diskutere ting der, men rene troll kan jeg fint leve uten.
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Et lite spørsmål til menigheten.
    Skal reise å sjekke ut en dpa 6.0p i morgen,men lurer på følgende.!
    Ser på dpguiden at det ikke er opplyst om 6.0p bruker bipolar eller mosfet , jfet transistorer? Er dette en enklere billigere utgave av 6.0 eller er det en nyere utviklet versjon?
    Ser at den har 200w mot 250w det er det eneste jeg finner som forskjell. Ser også at i manualen til 6.0p har den samme front som 6.1,sort front,men den som jeg skal kjøpe har fronten til 6.0 ? Grå med kobber .
    Noen som vet forskjellen fra 6.0 til 6.0P ?

    http://www.dpguiden.no/?page_id=20
     
    Sist redigert:

    Skipnes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.11.2013
    Innlegg
    2.673
    Antall liker
    1.420
    Sted
    Oslo
    Hvor skal du hente 6.0P? Mulig det er den jeg solgte for noen måneder siden. A1 kjøper jeg muligens imorgen. Greit med 1 til vær høyttaler .
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Jepp. Er nok samme 6.0p ja.. Han skal ha 10k for den men hadde trafobrum if selger? Så litt reservert i den forbindelse..
    kikket på den a1b jeg også,men ble litt over budsjettet nå.. Hadde det vært neste uke da min integra blir hentet da,så hadde jeg vært kjapt ute på den a1b :)
     
    Sist redigert:

    Skipnes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.11.2013
    Innlegg
    2.673
    Antall liker
    1.420
    Sted
    Oslo
    Jepp. Er nok samme 6.0p ja.. Han skal ha 10k for den men hadde trafobrum if selger? Så litt reservert i den forbindelse..
    kikket på den a1b jeg også,men ble litt over budsjettet nå.. Hadde det vært neste uke da min integra blir hentet da,så hadde jeg vært kjapt ute på den a1b :)
    ser ikke helt problemet med trafo brom.. har ikke noe å si for lyden
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Var å henta 6.0p nå,og brummet var ikke noe å snakke om. Brommet kan bli slitsomt hvis det durer så man hører det på stille partier synes jeg.. Men altså denne var ikke ille i det hele tatt. Har hatt andre merker som har vært mye verre her i hus..
    Koblet opp med dp 20a filter imellom også for morro skyld..
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Mekanisk trafobrum er vel gjerne relatert til DC på nettet også, vel? Og dermed kan problemet plutselig forsvinne når du kommer hjem med den?
     

    RJEL

    Servicemann
    Ble medlem
    30.04.2004
    Innlegg
    2.133
    Antall liker
    1.447
    Torget vurderinger
    4
    Tipper 6.0P er mosfet. Ganske sikker på det.
    Super bipolar 2SC5200 og 2SA1943 begynte Toshiba å produsere i september 1994.
    6.0P er vel fra samme periode som 6.0 92-97 vil jeg tru.
    P serien skulle være et billgere alternativ, litt kjipere chassi og mekaniske løsninger.
    Svært liten forskjell på elektronikken, om noe....
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Takk for svar RJEL. Det som er rart med denne er at den har chassi til 6.0 ikke som manualen til 6.0p viser med sort front.men det står 6.0p bak. Den har også et tidlig serienummer. Men den fikk liv i RF7 iallefall,mye mer kontant bass..da litt mye energi i
    toppen i sammenligning med integra ampen jeg har brukt..
    image.jpg
    image.jpg
     

    RJEL

    Servicemann
    Ble medlem
    30.04.2004
    Innlegg
    2.133
    Antall liker
    1.447
    Torget vurderinger
    4
    Må ha vært på service.
    De nye relene og slow-start motstanderne som A1 har.
    Da burde den vare noen år til....
     

    Skipnes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.11.2013
    Innlegg
    2.673
    Antall liker
    1.420
    Sted
    Oslo
    Ja de releene ble skiftet for 1.5 år siden. det kostet litt ..
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Har hatt mange DP forsterker bla 600, og 6.0 ,402 ,dp1 osv og alltid vært kjempefornøyd,men føler denne ble en missmatch klipsch RF7 mk2. Fantastisk driv og punch,men oppover blir det ikke bra. Mulig dette har med Yamaha cx-a5000 prosessoren og combo med dp å gjøre,men lettere og prøve en annen amp enn å begynne å bytte alt igjen.. Ingen krise om den blir stående heller,men får snart min dp 402 igjen fra rep også..
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.080
    Antall liker
    20.303
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Hvilken mismatch. Hvordan vil du beskrive den?
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Ikke så lett å beskrive,men sammenlignet med integraen så låter det litt vel hardt fra øvre mellomtone og oppover. Har jo hatt dp før ,men ikke på horn diskant og høyttalere med så høy følsomhet som disse. Hadde dpa.600 på Revel ultima som ikke låt hardt i det hele tatt ,da var det heller mot det varme .samme pre amp da også.
    . Denne 6.0p skal da også være mosfet som de andre også.. Det skal nevnes at RF7 ene ikke er ferdig innspillt,eller kanskje at jeg har vent meg til lyden av integraen lenge før jeg fikk RF7?
    Men som sagt tidligere så er bass og mellombass helt fantastisk med dp,holder virkelig tak i elementene. Men blir hardt oppover. Med integraen er det stikk motsatt:)
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Hardhet fra øvre mellomtone og oppover? Det har jeg strengt tatt alltid sett som noe i nærheten av house sound fra Klipsch. Det kan nok tones ned en smule med en myktklingende forsterker.
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    Jo er nok noe i det du sier med hardheten på klipsch. Men jeg merket det kanskje ikke før jeg koblet opp en nøytral forsterker som dp..
    Skal prøve med en anne pre amp i dag å sjekke litt videre.. Hadde vært fint om jeg kunne beholdt DP da den holder tak i bassene på RF7'ene..
     

    kaap

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.03.2004
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    2.665
    Sted
    Mo i Rana
    Torget vurderinger
    5
    Dp sine mosfet er ikke hard, merkbart mykere enn de bipolare, og jeg mener de bipolare ikke har spesielt hard i toppen. .

    Har hatt mindre klipsch i RF serien, og de endrer seg markant etterhvert som de blir innspilt. Klipsch er som kjent steinhard i starten. Husker da RF82 ble solgt til spottpris på elkjøp & Komplett for noen år tilbake... Mange som solgte de etter kort tid, fordi de ikke ble fornøyd... de skjønte ikke at det tar noen mndr før de roer seg ned... Jeg ønsket å hjelpe dem enda et hakk videre, og dempet hornet med bitumen på baksiden.. Funka gull :)

    mvh kai
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Jeg tror rett og slett at horna har mer dynamikk å by på enn basselementene. Når bassene begynner å komprimere, så stikker horna av og det blir hardt. Det kunne nok vært artig å hørt hva de hadde fått til med mye mer membranareal i bassen.
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.192
    Antall liker
    2.259
    DP mosfet er svært myk og sivilisert i forhold til mange av dagens forsterkere. (de fleste?) Det samme gjelder til og med bipolart bestykkede DP-trinn, men som nevnt i mindre grad. De holder dog ikke tilbake på dynamikken. Ikke engang i toppen, og det er det mange forsterkere som gjør. Dette gjør at de gjengir musikk på en annen og mer ubesudlet måte enn andre. Du vil tydelig høre om høyttalere har en løftet frekvensrespons, men påfallende hard lyd?
    Zomby er inne på noe riktig mht. til komprimering av dynamikk i høyttalere, vil jeg tro, men selv ikke i et slikt høyttalersystem kan jeg tro at DP mosfet blir veldig hard. Hunden ligger nok begravet andre steder. Mangel på innspilling er nevnt. Det er også mulig at Klipsch-eieren kan ha et markant støyproblem.
    For at DP-mosfet skal fremstå som hard, må det stå dårlig til andre steder i anlegget. I så fall blir det vel feil å bytte ut DP?
     

    kaap

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.03.2004
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    2.665
    Sted
    Mo i Rana
    Torget vurderinger
    5
    Dp sine mosfet er ikke hard, merkbart mykere enn de bipolare, og jeg mener de bipolare ikke har spesielt hard i toppen. .

    Har hatt mindre klipsch i RF serien, og de endrer seg markant etterhvert som de blir innspilt. Klipsch er som kjent steinhard i starten. Husker da RF82 ble solgt til spottpris på elkjøp & Komplett for noen år tilbake... Mange som solgte de etter kort tid, fordi de ikke ble fornøyd... de skjønte ikke at det tar noen mndr før de roer seg ned... Jeg ønsket å hjelpe dem enda et hakk videre, og dempet hornet med bitumen på baksiden.. Funka gull :)

    mvh kai
    En erfaring til... Kobla for morro skyld mine daværende hjemmekinohøyttalerne, Klipsch RF-52 på DP 6.5... Kan med handa på hjerte ikke se noe i markedet pr d.d, som kunne spilt slik de gjorde... for den usselige nypris på 5995 pr sett. Solgte LP riggen akkurat samtidig, og kjøper av den kom innom og henta den... etter litt småprat gikk vi opp i stua og spilte noen låter... Han gliste brett og syns det spilte veldig bra.. *true story*
     

    fraiser

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.03.2011
    Innlegg
    363
    Antall liker
    210
    Torget vurderinger
    10
    DP mosfet er svært myk og sivilisert i forhold til mange av dagens forsterkere. (de fleste?) Det samme gjelder til og med bipolart bestykkede DP-trinn, men som nevnt i mindre grad. De holder dog ikke tilbake på dynamikken. Ikke engang i toppen, og det er det mange forsterkere som gjør. Dette gjør at de gjengir musikk på en annen og mer ubesudlet måte enn andre. Du vil tydelig høre om høyttalere har en løftet frekvensrespons, men påfallende hard lyd?
    Zomby er inne på noe riktig mht. til komprimering av dynamikk i høyttalere, vil jeg tro, men selv ikke i et slikt høyttalersystem kan jeg tro at DP mosfet blir veldig hard. Hunden ligger nok begravet andre steder. Mangel på innspilling er nevnt. Det er også mulig at Klipsch-eieren kan ha et markant støyproblem.
    For at DP-mosfet skal fremstå som hard, må det stå dårlig til andre steder i anlegget. I så fall blir det vel feil å bytte ut DP?

    Dette kjenner jeg meg veldig igjen i..
    Alle de mosfet Dp forsterkere jeg har prøvd har også hatt en slags myk gjengivelse..
    (min mangel på bedre beskrivelse)

    Akkuratt Derfor jeg kjøpte DP igjen nå som det ble RF7 plutselig..,tenkte det ville bli en knall match..
    Kan det ha noe med xlr utgangsnivå (v) på yamaha prosessoren å gjøre.?
    Jeg vet yamahaen og klipsch kan låte bra sammen,Da med integraen vel å merke.
    Men integraen makter ikke helt det som Dp kan i basseegionen. Derfor jeg vil prøve å finne en løsning.
    Ikke misforstå,integraen er ganske rå til en 7 kanals å være:)
    Sitter nå å lodder phono til xlr kabler bare for å prøve den andre pre ampen min, en kina pre amp tatt ned fra kottet.
    Jeg vil prøve med abrahamsen v6 dac og thule cd spilleren min, så får testet det når kablene er ferdige.. Helt utenom cx-a5000 prosessoren..
    Takker for alle inspill her.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn