Nye hodetelefoner og/eller hodetelefonforsterker?

runess

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.05.2016
Innlegg
82
Antall liker
19
Hei.

Jeg har i dag et sett Shure SRH440 som jeg har brukt til å høre på musikk fra iPhone/se på video på PC osv. Til dette har de funket helt greit.

Med en baby i huset har imidlertid mulighetene for å høre musikk på anlegget, enten vinyl eller DAC blitt minimale. Har derfor forsøkt å høre på Shure-settet gjennom hodetelefonutgangen på forsterkeren (Rotel RA-10) og det høres ikke spesielt bra ut. Det har helt sikker litt med anlegget mitt ellers å gjøre også. Det består av Technics 1200 med Ortofon 2M Bronze via en Graham Slee Era Gold V/Cambridge Dag Magic 100. Gjennom hodetelefonene høres det (i mangel av evne til å beskrive det bedre) skarpt/tynt/veikt ut.


Jeg har derfor noen spørsmål (av typen "nybegynner") rundt dette. Hva vil gi et OK resultat; ikke nødvendigvis det aller beste, men et så bra resultat at jeg orker å sitte og lytte:

- Beholde Shure, og kjøpe en egen hodetelefonforsterker?
- Kjøpe nye, bedre hodetelefoner og bruke utgangen fra Rotel?
- Kjøpe nye, bedre hodetelefoner OG hodetelefonforsterker?



Har gjort litt research, og de tre hodetelefonene som er mest aktuelle ift. pris/tilgjengelighet/testresultater er:

- Denon AH-MM400
- Bowers & Wilkins P7
- NAD VISO HP50

Jeg skal teste alle sammen selv, men er det noen som har noen formeninger om disse, og ikke minst om de vil trenge en separat hodetelefonforsterker for å lyde OK?

Hvis jeg skal kjøpe hodetelefonforsterker i tillegg bør den helst ikke koste noe særlig mer enn 2000. Blant alternativene jeg har funnet er Rega Ear, Schiit Magni2 og Schiit Vali.

Takker på forhånd for all hjelp og alle tips.
 
S

svk

Gjest
Iphone 5s og nyere gir ok lyd til lettdrevne hodetelefoner. For meg så ser det ut til at du bør prøve hodetelefoner i en litt høyere prisklasse. Har selv t51i. Hva med:
Beyerdynamic DT770
Eller philips x2
Eller
Audio-Technica ATH-M50X Black
Bruker selv ipad. Spiller veldig bra. Så prøv nye klokker først.

Om du bor i nærheten av hifiklubben så kan du vel teste p7 sammen med iphonen din? Og/eller med dragonfly
 
Sist redigert av en moderator:

runess

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.05.2016
Innlegg
82
Antall liker
19
Hei, og takk for svar.

Jeg skal (i utgangspunktet) ikke bruke de nye hodetelefonene på iPhone/iPad. Til det funker egentlig de jeg har ganske bra. Det er til å lytte på (fortrinnsvis) vinyl gjennom anlegget jeg trenger nye hodetelefoner.
 
S

svk

Gjest
Om de du har låter dårlig med rotel'n ,og bra med andre enheter så høres det jo ut som om rotel'n har dårlig lyd på hodetelefonutgangen.
Har du sjekket om det finnes noen riaa forsterkere med hodetelefonutgang?da slipper du jo og bytte rotel'n ut bare pga dårlig hodetelefonutgang.
 

runess

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.05.2016
Innlegg
82
Antall liker
19
Hei.

Tenkte (i utgangspunktet) ikke å bytte ut Rotelen siden den låter veldig bra på B&W-høyttalerne. Med tanke på prisen på hele forsterkeren er vel hodetelefonutgangen bare noe "billig ræl" de har slengt inn. Derfor vurderer jeg å evt. kjøpe en dedikert hodetelefonforsterker som jeg tenker på å koble til "tape out" på forsterkeren.

RIAA'en er så bra (og helt ny) at den ryker nok ikke ut med det første. :)

Det jeg lurer på er om hodetelefonutgangen på Rotel (som jeg vel har konkludert med er ganske dårlig) fremhever de evt. svakhetene som er i Shure-settet og at et bedre sett ville gjort lyden bedre, eller om utgangen er så dårlig at en hodetelefonforsterker må til. Regner vel i grunnen med at det er det siste som er riktig.
 
S

svk

Gjest
Tror jeg ville prøvd med hodetelefonforsterker på tape ut .
Så slipper du og kødde til oppsettet ditt som du er fornøyd med. En skal ikke tulle med noe som fungerer.
 
Topp Bunn