Benchmark hodetelefonforsterkere

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Benchmark DAC2 HGC_solv_dac2-hgc-front.jpg

Benchmark DAC2 HGC

Trådens emne
Dette er en paraplytråd for hodetelefonforsterkere og andre produkter med hodetelefonforsterker fra Benchmark Media Systems.

Den skal handle om emner som er felles for alle eller noen av disse produktene, likheter og forskjeller mellom modellene, passende hodetelefoner o.l. Det vil også være nyttig og riktig å sammenligne disse produktene med andre produkter (det er naturlig å sammenligne med).

Det vil etterhvert kanskje i tillegg være naturlig å opprette separate tråder for en del av modellene eller modellseriene fra Benchmark Media Systems.

Innleggstitler
Jeg oppfordrer dere til å benytte feltet "Overskrift:" i vinduet "Svar på Tråd" for å gi det enkelte innlegg en god og dekkende tittel. Dette gjør det lettere å finne frem i tråden etterhvert som den (forhåpentlig) vokser.
Man kan f.eks. benytte produsent, produktnavn eller modellbetegnelse som innleggstittel.

Bilder
Inkludér gjerne et bilde siden et godt bilde ofte kan fortelle mye om et produkt.
Benytt knappen "Legg til bilde" og en av disse valgene slik at bildet lagres i tråden slik at vi unngår lenker til bilder som er forsvunnet fra den opprinnelige adressen:
  • Fra datamaskin -> Fil
  • Fra URL -> Hake for "Hent ekstern fil og lagre den lokalt"
Referanser og lenker
Inkludér gjerne referanser og lenker. Det gjør det enklere for andre å finne informasjon, og forfatteren viser hvor informasjonen er hentet fra.

Benchmark H1_svart_2.jpg

Benchmark H1
 
Sist redigert:

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Benchmark HPA2

Benchmarks hodetelefonforsterkermodul HPA2 benyttes i en god del av firmaets produkter.

Utdrag fra Benchmark DAC2 HGC Instruction Manual Rev. D side 61:
HPA2TM Headphone Outputs
Number of Headphone Outputs
2
Output Connectors
¼” TRS with switch on left-hand jack
Output Impedance
< 0.11 Ohms
Output Level Control
Stereo Control on Front Panel
Output Level Range (at 0 dBFS) into 60-Ohm Load
Off to +17 dBu
Maximum Output Current
250 mA
Overload Protection (independent per channel)
Current limited at 300 mA, Thermal
Bandwidth
> 500 kHz
THD+N
-106 dB, 0.0005% into 30 Ohms at +18 dBu (1.26W)
Utdrag fra produktsiden Benchmark DAC1 HDR:
HPA2™ Headphone Power Amplifier
The DAC1 HDR includes the HPA2™ - Benchmark's signature high-current, 0-Ohm headphone power amplifier. The HPA2™ is the ultimate reference headphone power amplifier. It will deliver the full rated performance of the DAC1 to the headphones. The HPA2™ maintains less than 0.0003% THD+N under a full load from two sets of headphones. The DAC1 HDR has two 1/4" headphone jacks on the front panel.
Utdrag fra produktsamlesiden "Reference-Quality Headphone Power Amplifiers" (som i hvert fall mangler Benchmark DAC2 HGC):
Featuring Benchmark's Exclusive HPA2™ Headphone Power Amplifier
"The HPA2™ is Benchmark’s state-of-the-art headphone power amplifier. It delivers high-current and high-output into two sets of headphones while maintaining less than 0.0003% THD+N to achieve breathtaking musical accuracy. The 0.1-Ohm output impedance delivers the damping factor required to accurately control headphone transducers. All of our headphone power amplifiers feature digital inputs. Analog inputs are included on the DAC1 PRE and DAC1 HDR. All DAC1 converters feature a large power supply to meet the demanding requirements of the HPA2™. The DAC1 converter family was originally envisioned as a headphone power amplifier with digital inputs – experience it and enjoy!"
-John Siau
Utdrag fra Sound On Sound "Benchmark DAC1 Stereo Digital-to-Analogue Converter":
The headphone amplifier employs Benchmark's HPA2 design (which retails for $150 as a stand-alone unit). This is based around another NE5532 op-amp per channel augmented with a BUF634 high-speed buffer chip to provide higher current handling capability and fast slew rates.
Head-Fi.org: "How good and powerful is the internal headphone amp on Benchmark DAC1?" med bidrag fra Benchmark-ansatte.
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Benchmark DAC2-serien utvides

dac2-d-front.jpg


Benchmark har utvidet DAC2-serien med 2 nye modeller som er rimeligere enn DAC2 HGC fordi de har litt færre inn- eller utganger:
  • DAC2 D uten analoge innganger
  • DAC2 L uten hodetelefonforsterker
dac2-d-rear-hi-res.jpg
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Benchmark DAC2 HGC + Denon AH-D7000

Jeg har også oppgradert meg på hodetelefoner - fra Denon AH-D2000 til AH-D7000 - og da merkes det at hodetelefonutgangen på Benchmark DAC2 er av høy klasse. Nå er ikke jeg noe hodetelefonmenneske i utgangspunktet - men dette er skikkelig bra.
..
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Benchmark DAC2 HGC og Denon AH-D7000

[...]
Fra det ene til det andre: Siden sist har jeg fått både ny DAC - en Benchmark DAC-2 HGC - og nye hodetelefoner - Denon AH-D7000 - som sammen lager musikk etter min smak på mitt lille arbeidsrom når kona har gått og lagt seg og jeg vil dra på litt.

212703-den-store-hodetelefontra-den-denon-benchmark.jpg


M.h.t. hodetelefoner må jeg bare innrømme at jeg ikke er helt frelst. Bra saker det jeg har nå - til hodetelefoner å være - men jeg savner det med å føle musikken på kroppen. Jeg er overbevist om at vi lytter med mer enn ørene.
@ JohnnyH og sorgenfri: Helt enig m.h.t. det dere sier om at hodetelefoner kan gi musikkopplevelser som stereoanlegget ikke greier å formidle. Jeg understreker at jeg er veldig godt fornøyd med det hodetelefonoppsettet jeg har nå - Benchmark DAC-2 + Denon AH-D7000 - og bruker det jevnlig. Men jeg merker at for meg er dette en sekundær løsning - jeg foretrekker den tradisjonelle måten å lytte på. Men så har jeg også tre ganske oppegående - i praksis full-range - stereoanlegg å velge mellom. Skal veldig mye til at jeg ikke klarer å finne et sted i leiligheten hvor jeg kan spille ganske friskt uten at verken kone eller naboer blir forstyrret. Det er egentlig bare etter kl 23 om kvelden at hodetelefonene vinner.
..
 
Sist redigert:
Topp Bunn