Sennheiser HD 25-1 II/Amperior et. al.

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Sennheiser HD 25-1 II Basic_1182x1600.jpg

Sennheiser HD 25-1 II Basic

Trådens emne
Dette er en paraplytråd for hodetelefonmodellene Sennheiser HD 25-1 II, Amperior, varianter, forløpere og avleggere, samt headset (hodetelefon med mikrofon) basert på disse.

Den skal handle om emner som er felles for alle eller noen av disse hodetelefonene, likheter og forskjeller mellom modellene, passende hodetelefonforsterkere o.l. Det vil også være nyttig og riktig å sammenligne disse hodetelefonene med andre hodetelefoner (det er naturlig å sammenligne med).

Det er kun hodetelefondelen av headsetene som skal diskuteres i denne tråden. Mikrofon og annet som kun angår headset diskuteres i tråden "Headset: Hodetelefon med mikrofon".

Andre Sennheiser-hodetelefoner faller utenfor denne trådens emne.

Innleggstitler
Jeg oppfordrer dere til å benytte feltet "Overskrift:" i vinduet "Svar på Tråd" for å gi det enkelte innlegg en god og dekkende tittel. Dette gjør det lettere å finne frem i tråden etterhvert som den (forhåpentlig) vokser.
Man kan f.eks. benytte produsent, produktnavn eller modellbetegnelse som innleggstittel.

Bilder
Inkludér gjerne et bilde siden et godt bilde ofte kan fortelle mye om et produkt.
Benytt knappen "Legg til bilde" og en av disse valgene slik at bildet lagres i tråden slik at vi unngår lenker til bilder som er forsvunnet fra den opprinnelige adressen:
  • Fra datamaskin -> Fil
  • Fra URL -> Hake for "Hent ekstern fil og lagre den lokalt"
Referanser og lenker
Inkludér gjerne referanser og lenker. Det gjør det enklere for andre å finne informasjon, og forfatteren viser hvor informasjonen er hentet fra.

Sennheiser Amperior_solv_blaa_3.jpg

Sennheiser Amperior

Sennheiser HMD 25-1.jpg

Sennheiser HMD 25-1 (headset basert på Sennheiser HD 25-1 II eller forløper)
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
40.414
Antall liker
83.960
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
97
Vil bare si at disse er glimrende til iPhone. Benytter disse på toget hjem fra jobb hver dag og da får jeg en rolig stund. De oppleves ikke som helt lukket, men er meget behagelige å lytte til, men ikke særlige å bruke under bevegelse/gåing/løping. Benyttes til å høre på jazz, contemporary/smooth jazz.
 

Boden9

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.04.2005
Innlegg
460
Antall liker
75
Torget vurderinger
2
Ikke mange som har disse tydeligvis :)
Jeg kjøpte Amperior nesten med en gang de kom og er meget fornøyd med dem!

Behovet var en lukket hodetelefon som skulle sitte godt på under (moderat) bevegelse, god byggekvalitet, god lyd og kunne drives av iPod. Jeg har iPod Classic og Touch. Når jeg først gikk rundt og prøvde var kun HD 25-1 II (Adidas) tilgjengelig og jeg endte derfor opp med noen Beyer T50P. Det eneste problemet med dem er at de er vanskelig for meg å få til å sitte ordentlig, de er VELDIG følsomme for hvordan de sitter.
Når Amperior kom hoppet jeg som sagt rett på og bestillte dem fra Apple store. Lydmessig var de en forbedring fra 25-1 II. De hadde et roligere (mer kontrollert) lydbilde og spesielt diskanten var bedre. De er også lettere å drive, noe som var meget merkbare på iPodene. I forhold til T50P mangler de noen detaljer (uten at det er påtrengende), har mer sammenhengende lydbilde og er noe friskere i dynamikken.

Jeg synes de er noe dyre i forhold til hva du får i lyd, men byggekvaliteten og det jeg tror er holdbarheten kompenserer for det.

IMHO
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Sennheiser HD 25 Aluminium

square_louped_HD_25_Aluminium-sq-01-sennheiser.jpg


I anledning 25-årsjubileet for Sennheiser HD 25 ble Sennheiser HD 25 Aluminium lansert.

Utdrag fra innlegg 1 i "Sennheiser HD25 Aluminium 25th anniversary edition review":
The HD 25 Aluminium are very similar the the standard HD25 Pro with a few nice tweaks. The have the same 70ohm pro drivers as opposed the the 18ohm ones on the amperior so should be compatible with high end kit that prefers a bit more impedance. The obvious change is the earcups which are milled from a single block of aluminium, this is not just a cosmetic change, the extra rigidity and weight really help to improve the sound. In my experiments with the HD25 I found you would tighten up the bass and help bass extension by adding mass to the back of the driver and these heavier earcups do a similar job ( i posted my mods before they released the amperior so I like to think they copied me LOL ). Another improvement is that they have new pads - the new pads look and feel nicer than the original HD25 pads. They look more like real leather ( not sure if they are ) and feel more like some of the memory foam pads I have used so they are more comfortable and make a better seal on the ears - the headpad is also fatter. Other minor things .. The have the silver aluminium flatter hinge covers from the amperior
DJ Worx: "REVIEW: Sennheiser HD 25 Aluminium DJ Headphones"

Ifølge noen kilder er produksjonen av den lavimpedante (18 ohm) Sennheiser Amperior stoppet.
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.986
Antall liker
2.910
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Sennheiser Amperior

Da fikk jeg besøk av UPS.
Etter å ha prøvd ut mange headsett, falt valget på Amperior.
Har prøvd B&W P7,P5, Nad Viso, AKG, Momentum, Kef, Bose QC15, Denon +++++.
Bruken er kun til mobil og pc, og kravene var at de skulle sitte godt og gi en engasjerende lyd, være lukket, samt at de er lette å drive.
Litt råflott med et sett til 2000,- til denne bruken, men skal jeg gidde å bruke de, må det være et minimum av kvalitet på lyden.
Har ikke prøvd denne modellen, så jeg håper de er så gode som tester viser til.

amperior.jpg
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.986
Antall liker
2.910
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Amperior har bra lyd, og er svært gode på mange måter.
Men det er ett problem jeg ikke har tenkt på tidligere: Hvis du er avhengig av lesebriller og er i besittelse av ørestørrelse over snittet, slik som jeg, og gjerne vil høre litt musikk mens du utfører et eller annet som krever at du bruker disse fandens brillene, så kommer brillestanga i ganske ubehagelig klem mellom øret og skallen. Merkes gjerne godt etter en times lytting.

Legger de ut på brukten frem til mandag, da blir de evt returnert.
Synd, fordi lyden i de er svært god.
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Sennheiser HD 25 Aluminium: Målinger og førsteinntrykk

InnerFidelity February 2014 Update:

Sennheiser HD 25 Aluminum - These do measure quite like the Amperior but improvements in bass response seem to have been made. I'm waiting to hear the new DJ cans and the HD 26 from Sennheiser before deciding where and how to mention these in a review. I'll probably feature them as a comparison item in the HD 26 review if I like that one. None the less, a solid continuation of the HD 25 line here.
 
Topp Bunn