PCM/DTS/dolby digital mot spdif.

superhkm

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2005
Innlegg
4.071
Antall liker
3.059
Torget vurderinger
2

Prøvde å spørre på DIY delen av forumet, uten svar. Kanskje noen her har erfaringer ?

Jeg har loddet sammen en 1543 Nos dac konstruert av Peter Daniel / Audiosector, og den har tjent meg godt i lengre tid. Her om dagen var jeg kanskje dum og plugget inn fra coaxialen på ungenes nye Blu-Ray spiller. Resultatet var vill knepping/popping, jeg skrudde av og trakk ut ledningen. Nå får jeg pop og knepp når jeg spiller av spdif signalet fra Hiface som står i pcen også, og det går opp for meg at signalet fra Blu-Rayspilleren var PCM/ DTS og kanskje har skadet DACen min. (?)

Prøver å Google dette men blir ikke klok(ere)​
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.703
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Når spdif sendes som bitstream dvs dts/dolby pakket inn i vanlig pcm, så er det normalt at det blir flagget i datastrømmen at dette er bitstream. Normalt vil da en 2kanals dac slå seg på mute. Enten flagget ikke blurayspilleren signalet, eller så er ikke den funksjonen implementert i dacen. I alle tilfeller skal det rent teknisk være helt ufarlig. Av 16 bits er det kun de 14 nederste bitsene som brukes i dts (vet ikke hva som gjelder for dolby), slik at det volummessig heller ikke blir helt krise om dacen prøver å spille av bitstream som vanlig pcm. Da vil det stort sett være støy, men altså helt ufarlig. Utelukker ikke at dacen din har blitt skadet, men isåfall er eet første gang jeg har hørt det skje, at det har kneppet og poppet kan tyde på at det har skjedd noe utenom det vanlige.
 

superhkm

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2005
Innlegg
4.071
Antall liker
3.059
Torget vurderinger
2
Peter Daniels konstruksjoner er ganske enkle greier så det vil ikke overraske meg voldsomt om det vanligvis ligger en beskyttelse i kretsen som han har sløyfa. Får ikke noen svar på siden hans på diyaudio.com ennå.
 
Topp Bunn