Dual 1225 - diverse spørsmål fra en nybegynner

stålekrapyl

Fersking
Ble medlem
04.09.2019
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei. Har funnet fram en Dual 1225 jeg fikk for noen år siden. Den spiller bra, men automatikken er treg og den lukter brent. Dette fikk meg til å åpne den, og der stopper det. Jo mer jeg googler, jo flere spørsmål dukker opp.. :eek:

1. Har funnet ut at kondensatoren er årsak til brent lukt. Den blir også svært varm. Bør man kjøpe ny kondensator med like verdier som den originale? I så fall, hvilken nettbutikk anbefales?

2. Har forstått det slik at gummihjulet/"idler wheel" kan skape litt trøbbel. Hvilken gummifornyer anbefales å friske opp denne med? Er det så enkelt som noe fra bilavdelingen på Biltema?
Også øvrig automatikk; er vanlig grease greit å smøre opp med?

3: Har en DIN-RCA overgang som henger og dingler bak. Er det noe å hente, sånn lydmessig, på å droppe denne og heller lodde RCA-terminaler/kabel rett på spilleren?

4. Skal bytte strømledning. Er det slik at det er dumt å jorde spilleren? Eller skal jeg bare gå for europlugg - altså uten jord?

5. Snuser på Shure M75 D pickup, da jeg leser at mange anbefaler den. Er det "D" som indikerer at den er kompatibel med armen på Dual?
Er det dumt å bruke original stift (DN211) til denne, eller bør den også byttes?

Og et spørsmål om noe annet.
Har idag et par B&O høyttalere fra 70-tallet. Disse har ikke terminaler, men ledninger som kommer rett ut i øvre del på baksiden. Jeg ønsker å bruke hva som helst annet enn disse ringeledningene. Kan jeg frese inn terminaler uten å torpedere delefilteret? Noen som vet hvordan disse er oppbygd inni?

Setter stor pris på svar!

(Burde denne ligge under vintageforumet?)
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.147
Antall liker
4.305
Torget vurderinger
1
Du finner service manualen til DUAL 1225 her : https://www.vinylengine.com/library/dual/1225.shtml Du må ev registrere deg som bruker for å laste ned.

Dersom automatikken er treg så høres det ut som den trenger litt rens og smøring.

Ang nettjord eller ikke så er vel spilleren i utgangspunktet laget for å kjøre uten nettjord. Nettjord er til beskyttelse mot nettspenning på metallchassis, det er ikke til signaljord. Å koble chassis til nettjord kan by på nye problemer med jordstøy/-sløyfer, så dersom det ikke er nødvendig av hensyn til sikkerheten så er det like lurt å la vær.

Dersom nåla på PU har ukjent brukshistorie og/eller er gammel så bør du vurdere ny nål. Vanlig brukstid/levetid er omkring 1000-2000 timer med avspilling. Degraderingen med bruk er som regel gradvis så det er lett å venne seg til ei utslitt nål.

mvh
KJ
 

Gjest.

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.09.2006
Innlegg
5.736
Antall liker
497
Elfa Distrelec selger kondensatorer og annet elektronisk materiell. Jeg ville byttet den kondensatoren.

Behold høyttalerledningene. Du oppnår bare forandring, ikke forbedring ved å bytte. Endret klangbalanse kan bli resultatet, men det er som regel ikke bedre.
 
Topp Bunn