Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2019
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg

  Dual 1225 - diverse spørsmål fra en nybegynner

  Hei. Har funnet fram en Dual 1225 jeg fikk for noen år siden. Den spiller bra, men automatikken er treg og den lukter brent. Dette fikk meg til å åpne den, og der stopper det. Jo mer jeg googler, jo flere spørsmål dukker opp..

  1. Har funnet ut at kondensatoren er årsak til brent lukt. Den blir også svært varm. Bør man kjøpe ny kondensator med like verdier som den originale? I så fall, hvilken nettbutikk anbefales?

  2. Har forstått det slik at gummihjulet/"idler wheel" kan skape litt trøbbel. Hvilken gummifornyer anbefales å friske opp denne med? Er det så enkelt som noe fra bilavdelingen på Biltema?
  Også øvrig automatikk; er vanlig grease greit å smøre opp med?

  3: Har en DIN-RCA overgang som henger og dingler bak. Er det noe å hente, sånn lydmessig, på å droppe denne og heller lodde RCA-terminaler/kabel rett på spilleren?

  4. Skal bytte strømledning. Er det slik at det er dumt å jorde spilleren? Eller skal jeg bare gå for europlugg - altså uten jord?

  5. Snuser på Shure M75 D pickup, da jeg leser at mange anbefaler den. Er det "D" som indikerer at den er kompatibel med armen på Dual?
  Er det dumt å bruke original stift (DN211) til denne, eller bør den også byttes?

  Og et spørsmål om noe annet.
  Har idag et par B&O høyttalere fra 70-tallet. Disse har ikke terminaler, men ledninger som kommer rett ut i øvre del på baksiden. Jeg ønsker å bruke hva som helst annet enn disse ringeledningene. Kan jeg frese inn terminaler uten å torpedere delefilteret? Noen som vet hvordan disse er oppbygd inni?

  Setter stor pris på svar!

  (Burde denne ligge under vintageforumet?)

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,483
  Tagget i
  8 Innlegg
  Du finner service manualen til DUAL 1225 her : https://www.vinylengine.com/library/dual/1225.shtml Du må ev registrere deg som bruker for å laste ned.

  Dersom automatikken er treg så høres det ut som den trenger litt rens og smøring.

  Ang nettjord eller ikke så er vel spilleren i utgangspunktet laget for å kjøre uten nettjord. Nettjord er til beskyttelse mot nettspenning på metallchassis, det er ikke til signaljord. Å koble chassis til nettjord kan by på nye problemer med jordstøy/-sløyfer, så dersom det ikke er nødvendig av hensyn til sikkerheten så er det like lurt å la vær.

  Dersom nåla på PU har ukjent brukshistorie og/eller er gammel så bør du vurdere ny nål. Vanlig brukstid/levetid er omkring 1000-2000 timer med avspilling. Degraderingen med bruk er som regel gradvis så det er lett å venne seg til ei utslitt nål.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 3. #3
  Hifi Freak Gjest.'s Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  5,262
  Tagget i
  0 Innlegg
  Elfa Distrelec selger kondensatorer og annet elektronisk materiell. Jeg ville byttet den kondensatoren.

  Behold høyttalerledningene. Du oppnår bare forandring, ikke forbedring ved å bytte. Endret klangbalanse kan bli resultatet, men det er som regel ikke bedre.
  Audioarkeolog:
  Lenco L 75, Technics EPC 205c II, Rotel RCD 855, NAD 7020, TQWT m/Vifa C 20 og hornladet Peerless CT 62.
  Div. Carlsson, Snell, Cizek, Tandberg, Uher, Dual, Lenco, NAD, Sansui, Pioneer m.m. i kjelleren.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed