Tips til hvordan drive litt med kjøp og salg av vinylplater

nordvest

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.05.2007
Innlegg
513
Antall liker
110
Torget vurderinger
1
Hei,

Jeg er dessverre ufør med sterke smerter/angst/depresjon og har tenkt på at det kunne vært kjekt å ha noe å pusle litt med i de stundene hvor det overhodet er mulig. Jeg har samlet på plater en stund og det er en fin hobby, og har sett at enkelte tar den litt lenger ved å selge litt plater også. Jeg har på ingen måte tenkt å tjene store penger på dette, om det kan finansiere litt flere plater og gi meg noe å avlede litt med er jeg mer enn fornøyd.

Ser at en del driver med dette så smått, men har noen spørsmål og håper noen kan hjelpe meg litt med noen råd:

1. Hvordan skaffer man seg en grei beholdning av attraktive plater i god stand? Jeg kan ikke akkurat kjøpe dem på Finn eller messer, da kommer jeg til å gå med dundrende underskudd med de prisene folk operer med der :)

2. Hvilke salgskanaler er det lurt å satse på, har dere noen erfaring der? Messer er sikkert effektivt i så måte, men på grunn av de nevnte smertene er det umulig for meg å delta på slikt dessverre

Et kompliserende problem her er at jeg bor på Nordvestlandet og ikke det sentrale Østlandsområdet hvor jeg ser for meg at tilgangen til både plater og kunder er vesentlig større enn det er her.
Og igjen gjør smertene at jeg dessverre ikke kan reise land og strand rundt for å spore opp eller hente plater. (Skjønner om disse begrensingene gjør dette til et håpløst prosjekt, men jeg tenkte i alle fall at jeg kunne spørre og høre om noen her har noen gode ideer)

På forhånd takk for hjelpen!
 

bluesbreaker

Hundeeier
Ble medlem
05.03.2009
Innlegg
22.611
Antall liker
58.249
Sted
Blåskogen
Torget vurderinger
1
Kjøp en større samling til en fordelaktig pris, og så bruke tid på å selge det ut igjen. Storkjøp skal gi bedre pris inn.
Ellers lete og tråle, lete og tråle.

Det er såpass mange som driver med dette, og mye går om vinylklubber og bekjentskaper, derfor er det neppe lett å starte opp en slik geskjeft.
Folk bruker mye tid pga genuin interesse, og ikke mange som tjener penger.
Noen klarer å få opp verdien på egen samling, noe som er motivasjon nok for mange

Nødvendig å ha kunnskap, for det er mulig å komme i en situasjon hvor en sitter igjen med kassevis av verdiløse plater.
Krever foruten kunnskap; kapital, plass, varebil og tålmodighet.
 

nordvest

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.05.2007
Innlegg
513
Antall liker
110
Torget vurderinger
1
Takk for svar!

Ja, nei, jeg tenker ikke så stort som dette, det er ikke snakk om å operere på "ha varebil og stor startkapital"-nivå her og den genuine interessen er jo utgangspunktet for hele greia
 

borglein

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2013
Innlegg
731
Antall liker
361
Torget vurderinger
22
Ble kjent med en som driver og selger relativt store kvanta på messer. Han overtar dødsbo, plukker ut det han vil ha selv og selger det resterende slik at han går i null. Resten blir gitt bort til venner, og den siste resten blir kastet. Det er ingen av dem som står på messer som faktisk tjener penger vil jeg tro. De selger for å tjene noen kroner, men de samme kronene blir brukt på andre plater. Summene de selger for på messer er små. Dette er ikke geskjeft.

Ellers kan man legge ut for salg på finn eller div. Facebookgrupper. Har gjort dette selv. Det går til en viss grad, men vanskelig å forutse hva som blir solgt, synes jeg.

Når det gjelder å kjøpe attraktive plater til en grei pris finnes det ingen snarvei. Enten må du kjøpe store samlinger til lav snittpris, hvor det også finnes utrolig mye møkk, eller du må kjøpe rimelig av folk som ikke vet hva de selger. Sjansen for det regner jeg som lav.
 

nordvest

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.05.2007
Innlegg
513
Antall liker
110
Torget vurderinger
1
Takk for svar!

Gå i null med noen plater til meg er vel omtrent det jeg sikter etter, men det virker som det å skaffe plater blir den store utfordringen her...
 
M

MarkusH

Gjest
Jeg har i utgangspunktet tenkt det samme i noen tilfeller, i mine tilfeller har jeg gjort et ok kjøp en av gangene, den andre gangen endte jeg med å gi bort, vel alt ....
Jeg kjøpte rundt 300 vinyler til 1500,-, beholdt 60-70 av platene selv, solgte 3 stykk til ok pris og rundt 230 av platene ble solgt som rest på finn, endte med å betale 250 kroner for 60-70 plater, der det var 5-6 titler jeg hadde kommet til å kjøpe til en høyere bruktpris enn de 250 kronene. Jeg var nå fornøyd med dette, men noe spesielt god butikk var det ikke for min del. Den andre gangen var det cd-plater som ble kjøpt, har beholdt cirka 150 av platene (av totalt 700 omtrent, der mesteparten av restene ble gitt bort) .... har lært og kjøper ikke store kvanta av plater samlet lenger.
 

nordvest

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.05.2007
Innlegg
513
Antall liker
110
Torget vurderinger
1
Takk for svar!

250 kr for 60-70 plater er en veldig god pris da, men det høres ut som det var en del styr for å bli kvitt de resterende platene. Ulempen er vel at det er få samlinger som er gjennomgående gode/attraktive sikkert? Ser ihvertfall at mange av de samlingene som blir lagt ut på Finn ofte har en 5-10 bra plater og 50 som ingen ville kjøpt.
Det verste er de som har fått med seg at vinylplater er "in" og skal selge svensktopper fra 70-tallet til 100kr stykket :)
 
Topp Bunn