Thorens Td 126 mkIII m/ sme 3009 s2 eller Systemdek IIXE m Helius arm

Luxor

Hi-Fi interessert
Ble medlem
12.12.2009
Innlegg
93
Antall liker
1
Sted
Vest-Agder
Torget vurderinger
4
Vurderer disse to spillerene.....har lest veldig mye positivt om systemdek en del som kan oppgraderes på denne!

Sendte en melding til Thomas ved El.Buerå og spurte han om Td 126 mk 3 med sme 3009 s3!,

Jeg for den for 5000 kr og Thomas sa att jeg ikke fant noen bedre spiller på Finn??????

Der var ikke noe av oppgraderinger enn service og bytte til bedre arm...og se over elektronikken som der var en del av!

Noen som har noen erfaringer å dele så tas de i mot med takk??????

Mvh
Luxor
 
Sist redigert:

K.H.

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.03.2005
Innlegg
3.073
Antall liker
1.060
Torget vurderinger
10
Jeg kjenner ikke Systemdek, men Thorens 126 har i alle fall vist seg å være en vellydende og driftssikker spiller hos meg i vel 40 år. Har riktignok skiftet motor et par ganger og også byttet fra 7 til 10mm lager, uten at dette vel strengt tatt var nødvendig. Ellers er ingenting av elektronikken rørt på alle disse årene, hvor spilleren også er blitt flittig brukt. Så dette kan trygt sies å ikke være noen døgnflue. Det vil nok etter hvert bli vanskeligere å skaffe deler, f.eks motor til denne, da disse ikke produseres lenger og bruktmarkedet tørker opp. Jeg ville likevel ikke hatt noen betenkeligheter med å skaffe en slik spiller til den prisen i dag, forutsatt at den fremstår i god stand. Litt avhengig av hvilken pickup du tenker benytte har du også muligheten til å montere f.eks en god Jelco SA750 D eller E, som vil passe bedre til et bredt utvalg MC-pickuper, og heller ikke koster all verden.
 

Laban MK3

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2016
Innlegg
2.903
Antall liker
1.495
Sted
Plankebyen
Torget vurderinger
2
Systemdek 900 frem fra glemselen, motor ikke helt orginal dessverre da lager tok kvelden så den fikk innmat byttet ut fra en Linn spiller originalt motorhus / pully ble beholdt) motorstyring ble også byttet så 33/45 veksles elektronisk greit å slippe å trappe om rem på pully :)
Systemdek 900.jpg
 
Sist redigert:

Steinkare

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2004
Innlegg
1.003
Antall liker
361
Torget vurderinger
10
Hadde en Thorens 126 mk3 en gang i tida. Det var montert en SME 309 arm på min. Hadde noe problemer med strømforsyningen på min, så den var innom Dalen for å det reparert. Den var nok en grei spiller, men hadde også en Thorens 160 med Thorens arm, og likte faktisk den bedre. Men smaken er som baken! Hvis jeg hadde fått valget mellom Thorens og Systemdeken, så hadde jeg valgt Systemdek. Bedre arm enn på Thorens spilleren. Mener å huske at jeg leste det en eller annen plass at 126 Mk2 var bedre enn mk3 varianten, men det er vel irelevant her. Du har i allefall masse tweake muligheter på begge spillerne.
 

TomVen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.01.2008
Innlegg
482
Antall liker
457
Sted
Jar
Systemdek er enkel og grei spiller, men den er en ganske lett og billig konstruksjon. Byggekvaliteten er varierende. Jeg har sett noen eksemplarer hvor hullet i glasstallerkenen ikke var i senter, så sjekk mulig kast i tallerkenen. Pass også på at lageret ikke er ødelagt av manglende olje eller forurensninger som følge av slurvete rens/oljebytte. Det hender elektronikken krangler på «E»-utgavene med innebygget elektronikk. Versjonene med ekstern power-supply skal visstnok være bedre. Fjæringen fungerer stort sett fint, men den er avstemt slik at den er følsom for svaiende tregulv. På noen eksemplarer forekommer også betydelig hastighetsavvik. Systemdek og Helius er en fin kombinasjon, men byggekvaliteten på eldre Helius-armer kan være veldig «britisk». Finner du et bra eksemplar av drivverk og arm, kan dette være en fin spiller (men med en del begrensninger).

Byggekvaliteten på Thorens er av en helt annen klasse, men de eldre tonearmene til Thorens er et svakt punkt. Med SME heves kvaliteten, selv om 3009 series 3 er blant de dårligere armene til SME. Det er en arm med lav masse, som passer best til mykere MM pick-uper. Om Thorens lydmessig er noe bedre enn Systemdek, kommer vel litt an på smaken. Systemdeken er en lett og billig konstruksjon, og er også litt «lett» i lyden. Thorens låter nok mer kraftfullt. Systemdek og Helius er en mer «moderne» løsning, uten at det nødvendigvis er noen fordel. Skal du bruke en litt stiv MC-pick-up, er antakelig Systemdek/Helius et bedre valg.

Personlig ville jeg kanskje valgt Thorens med SME. Men helst skulle det vært en annen SME arm.
 
Sist redigert:
Topp Bunn