Erfaring med Tangentialspiller, usentrerte vinylplater mm...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Har spilt en god del mer på tangentialspilleren og erfaringene med den er entydig gode. Uten å ha kjørt noen direkte samenligninger mot vanlig spiller med S arm (dobbeltsjekket justeringene på den) er det nok ganske sikkert at Tangentialen spiller renere eller helt rent da man unngår sporingsfeil men det er mange andre variabler som kan spiller inn: Er platen ny og ikke har vært misbrukt av andre? Er den ikke ny kan den være "feilslitt" og da kan men sikkert ikke kjøpe seg unna alt men generelt klarer den seg utrolig bra på gammelt materiell. Har en helt ny LP samt noen direktegraverte jeg skal analysere litt nærmere, bla Ive Got the music in me med Thelma Huston var slett ikke bra, hva alt for bra, en kunne plutselig høre at den var direkteinnspilt med litt ubalanse i lydnivåer og en del andre klikk - uten at det dro ned noe som helst.

    Usentrerte plater, det er en underlig verden, store forskjeller i det materialet jeg besitter. Det værste eksemplet til nå er Zappas Joe Garage disk 1. Den har forskjellig grad av feilsentrering fra den ene siden til den andre - i tillegg til at senlterhullet er for stort så det er "slakk" i systemet.
    Måten jeg oppdaget graden av feilsentreringen var at jeg ikke var helt ferdig med "overhalingen", bytte av reim mellom servomotor og snekkedrev samt smøring av det siste gjenstod. At reima var blitt for slakk medførte at kompensreringen av armen vs rillen som fluktuerte frem og tilbake avstedkom heller momentane røsk pga at motoren sluret et øyeblikk på reima da den skiftet retning for å kompensere rillens flukt over vinylen. Dette kunne høres ut som et dunk, en gang pr omdreining. Etter at reima var skiftet forsvant dette problemet helt og "utslagene" ble mye mindre.

    Inntrykket lydmessig er formidabelt bra og det finnes det ingen tvil om og systemet har sine fortrinn fremfor vanlige spillere med kroniske sporingsfei, utenom de to rillene da. :)

    Har forsøkt å gjøre et opptak av et kutt som følger men i virkeligheten låter det vesentlig bedre, mindre diskant, mer presens, bass og mellomtone, Det er litt varmevifte og littt annet i bakgrunnen men det får en bære over med. Sporet er det nest siste på denne skiva. Opptaket er fra 1974 anlegget men med Tangentialspilleren av antatt noe nyere dato...



    Usedvanlig bra kvalitet på denne:
    RONNIE_ALDRICH_TOGETHERNESS-576395.jpg




    https://vimeo.com/322888445

    http://vimeo.com/322888445


     
    Sist redigert:

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    I samme leia, fab lyd...

    Går det an å lage sånt da? Og få solgt det i tillegg? Men lyd og produksjonskvalitet er overstrømmende bra, rillene sentrerer bra men platen er litt stor i kjeften (slakk i senterhullet) som på tyskere flest.

    Too much diskant, too little bass og midrange på opptaket ift real life, avspilt på 1974 anlegget med lineværspilleren, opptak med Zoom5n....

     
    Sist redigert:

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Fant ut at jeg ville skifte stiften på P-L51n da jeg jo ikke aner spilletiden på stiften som satt på. Høres ut til å være en viss forskjell på S1ne...

    En kan jo lure på om emballasjen kostet mer en stiften....


    IMG_4040.jpg


    IMG_4041.jpg


    IMG_4042.jpg


    IMG_4043.jpg


    IMG_4044.jpg


    IMG_4045.jpg


     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Med de gode erfaringene meg tangentialspilleren P-L51 tenkte jeg at, jo det kunne vært intereressant å skaffe seg en slik tangentialspiller som spiller begge sider av platen uten at man behøver å snu den så... dÆng, så lei av å snu plater (fordømrade korte spilletider pr side på LPer ) kjøpte jeg meg en slik. Den trenger noe servicearbeid men regner med at dette ordner seg greit. Skulle bare hatt fjernkontroll og.



    P-M90_s-l1600.jpg


    P-M90s-l1600.jpg


    Uten navn 3.jpg





     
    Sist redigert:

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Service point... P-L51 spilleren.

    Har opplevd at (veldig) usentrerte plater har fungert dårlig på denne spilleren da sleiden som armen sitter på ble ping-pong-ball når servomotoren "overregulerte". Drivreimen fra servomotoren til snekkedrevet på sleiden har aldri vært byttet i min tid og nylig syntes jeg å se sprekker i drivreimen aka blitt dårlig om enn ikke slakk så var den nok blitt mer gummistrikk en drivreim.

    Me finne ny riem unt montere. Grei jobb, kun ta av deksel ved armen uten å måtte operere hele spilleren. Ny reim på og guess watt, problemet med usentrerte plater gone. Uvisst hvor store variasjoner det er i mellom ulike plater men alle testet så langt = OK.

    So, det som nå skrives er bare inntrykk så dere får salte det så mye/lite dere vil: Lyden som var absolutt fab fra før ble enda bedre. Den ekstra presisjonen i posisjoneringen av sleiden (Mye mindre utslag) ser ut til å gi enda bedre lyd, i såfall er tangentialspillere presisjonsinstrumenter av en annen verden - om alt er på plass, toleransene mot det perfekte er åpenbart på mikronivå. Vi snakker om tusendeler.

    Anyway, gudd ´elg....!!


    058D4BE4-F04B-49A8-B6E5-4B16DA58CDEF.jpeg
     
    Sist redigert:

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Liten men viktig oppdatering: Sleidesmøring og reimbytte.

    Denne spilleren er helt fab men hadde et problem med plater som var veldig usentrerte, som regel kun på den ene siden, oftest (nesten alltid) B siden,. Dette problemet ser nå ut til å være løst mht spillerfunksjon. Selve armen er montert "løst" på sleiden slik at den kan bevege seg fritt sideveis i noen grad. (um). Denne bevegelsen måles kontinuerlig og sleiden posisjoneres hele tiden optimalt slik at armen er helt i posisjon i forhold til rillen. Årsakene til at den slet med usentrerte plater var 2: Reimen til servomotoren som posisjonerer sleide/arm var blitt morken samt at jeg har evaluert/eksperimentert med smøremidlets konsistens mellom sleider og vanger og forsøkt en del kombinasjoner. Ikke for tregt og ikke for glatt, som en støtdemper på bil/motorsykkel. Med en ny reim og ny lube, silicon og PFTE lube mix så schmatten Kari.

    Når spilleren slet med usentrerte plater var det en overreaksjon i kompensasjonen, den dårlige reimen bidro til det. Sleiden ble brutalt sent fra ytterpunkt til ytterpunkt(i arbeidsområdet) som på en vev med "herjing" med arm/sleide som .resultat.

    Nå er korreksjonsbevegelsene på sleiden mye mindre (minimale) og det hele er "smooth". Det står ingenting om smøring av sleide osv i rep manualen men det er hevet under tvil at originalluben fra da spillereren ble produsert ville bli seigere etterhvert. Den har ikke vært i bruk på lang tid før jeg overtok den og det hjelper heller ikke på meg smøringen. Kanskje regnet de ikke med at spilleren skulle ha en levetid på 40+ år og still going strong.

    Fab maskin..... shoot,,,.....
     
    Sist redigert:

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Ny oppdatering.

    Det viser seg at det ikke er selve designet som gjør at spilleren sliter med (svært) usentrerte plater. Det er slitasje i snekkedrevet som flytter sleiden og det er derfor for mye dødgang. Dette skyldes mye bruk og manglende smøring av nylondrevene. Fikk tak i en annen spiller av samme type og den har ikke problemer med usentrerte plater.

    En kan tenke seg en bordtennisball festet til klapperen med en passende strikk.


    Well, ikke helt der heller
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn