Side 2 av 3 FørsteFørste 123 SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 45
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak BeetleBug's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Sted
  FBU / ENFB
  Innlegg
  3,769
  Tagget i
  12 Innlegg
  Gratulerer så mye med ny P.U og takk for at du deler så flotte bilder og muntre skildringer.

  Nyt musikken!

  Mvh
  -BB-
  KINKI STUDIO EX-M1 | Dared Saturn KT150 SET | Henry DAC | KINKI STUDIO DAC-1 | HifiMe DAC | Ifi Nano iUSB 3.0 | Harbeth C7ES3 | Harbeth SHL5 Anniversary | Tannoy Kensington GR | Mac Mini | Parks Audio Puffin | Rega RP8 | Whest Audio riia| Hana SL PU | VPI ScoutMaster | Transfiguration Aria PU | Soundsmith MCP2 MK2 riia | Cyrus 8vs2 | Cyrus CDi | Sony WH-1000XM2 | Sennheiser M2 | Audeze EL8.

  Medlem i Asker & Bærum Audio

 2. #22
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Takk for hyggelig tilbakemelding BeetleBug!

  Koser meg videre med vinyl. Savner dog stadig platevasker. Mye syngedamer i den lille bunken med nyvasket eller ny vinyl. Deilig å kompensere med litt Steely Dan «ája» og Lou Reeds «Transformer».

  Å spille vinyl er helsebringende. Analog godlyd smører øregangene, retter ut humplene etter skarpe bits&byts, får flimmerhårene til å strekke seg ut på nytt, og møter trommehinnen med naturlige anslag. Hammerens bevegelser vekkes til live med presisjon og intensitet, men med en omsorg for ambolten som har vært fraværende siden den digitale tidsalder overtok lydformidlingen. Hjernens korreksjonskretsløp utfordres ikke lenger da lydsignalene ligger i det analoge domene, slik vi er skapt for å oppfatte lyd helt tilbake i tid til den gang mennesket for første gang fikk utfordret sine sanser.

  Lyttingen blir avslappende. Fokuset blir nytelse av musikk, og med det oppstår en ny utfordring. Man kan falle i staver, eller enda verre, man kan lettere falle i søvn, dersom musikken er av det rolige slaget. Marerittet fra forrige år tusen, før cd-spilleren okkuperte arenaen og fortrengte platespilleren, truer. Lyden av en pickup som skraper mot etiketten! Måtte Gud forby at det skjer med Hanaen!

  En uåpnet «The Q Up» har ligget på varastyr en stund. Kjøpt til Systemdeken jeg hadde. Aldri montert. «The Q Up» fungerer sikkert bra, men en Luxman PD-171A fortjener så meget bedre. Ja, man er litt jålete. En liten venn, en «Little Fwend» er nå kommet i hus. Design og utførelse er topp. Materialvalg matcher Luxmanen perfekt. Må imidlertid innrømme at spilleren tar seg best ut uten denne dingsebomsen. Men man rydder jo alltid plass til en god venn. Armbasen til Luxman er ikke magnetisk. Dobbeltsidig tape ble løsningen, og det fungerer.

  Navn:   littlefwend www.jpg
Visninger: 866
Størrelse: 88.4 Kb

  Bilde lånt.

  Med Little Fwend elimineres underliggende stress hos lytteren. Faren for panikkartede kroppslige utslag med alle katastrofale konsekvenser det kan ha, er eliminert. Rolig gange mellom lytteposisjon, platespiller og vinylhyller gir den kroppslige aktivitet som kan forsvare aktiv lytting som alternativ til jogging og spinning. Perfekt!

  Navn:   Little FWEND.jpg
Visninger: 887
Størrelse: 45.9 Kb

  Godt gjemt venn.

  Mvh Olav E

 3. #23
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,689
  Tagget i
  7 Innlegg
  Torget
  1
  Ettersom du har ein arm der det er lett å skifte pickup, kan du vurdere fleire pickupar. Eg har hatt det veldig gøy med AT33-pickupane og Denon 103, slik at dagshumøret har fått styre.
  Dette betingar sjølvsagt ein grei riaa. Eg valde å sette pengeinnsatsen på denne: EAT E-Glo får prøve seg – oppfylgingsartikkel
  Som du ser, kan denne riaaen sitte til bords med absolutt alle pickupar eg har greidd å oppdrive så langt. Dyr, men billegare enn merkevarer.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 4. #24
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Audiophile-Arve Se Innlegg
  Ettersom du har ein arm der det er lett å skifte pickup, kan du vurdere fleire pickupar. Eg har hatt det veldig gøy med AT33-pickupane og Denon 103, slik at dagshumøret har fått styre.
  Dette betingar sjølvsagt ein grei riaa. Eg valde å sette pengeinnsatsen på denne: EAT E-Glo får prøve seg – oppfylgingsartikkel
  Som du ser, kan denne riaaen sitte til bords med absolutt alle pickupar eg har greidd å oppdrive så langt. Dyr, men billegare enn merkevarer.
  Hei Arve!

  Nå må ikke du lure meg ut på glattisen! ;-) Må venne meg til Hanaen. Venter som skrevet på platevasker for å dykke dypere ned i vinylbunken. Det er neste trinn. Lukter også på en eller to gode rca-kabler. Har bestilt et nytt headshell som åpner for litt mer variasjon og kanskje litt ønsket tuning av arm/PU.

  Har en ifi iPhono 2. God riaa med mange innstillingsmuligheter. Men igjen; hva fortjener en Luxman PD-171A?

  Det ble denne:

  Navn:   Sutherland lånt 1.jpg
Visninger: 851
Størrelse: 116.0 Kb

  Bilde lånt fra nettet.

  Som foreløpig har fått Karanen som base:

  Navn:   DSC03193 (2).jpg
Visninger: 863
Størrelse: 39.5 Kb

  Nå begynner det å lyde som musikk!

  Mvh Olav E
  Siste redigert av Olav E; 30.03.2019 kl. 12:33.

 5. #25
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  13,116
  Tagget i
  21 Innlegg
  Gratulerer med spennende riaa og igjen en nydelig snurre

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Marantz SA 11 S1 sacd<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/TT5 tagentialarm /Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 6. #26
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Etter en uke i påskefjellet, fortjente vinylsnurra den første oppmerksomheten. Litt rart å komme ned fra snø og is til grønne knopper og nærmere 20 pluss. Godt med litt godlyd igjen!

  Navn:   EFB27896-E81D-4253-B123-96479AC1DF24.jpg
Visninger: 801
Størrelse: 74.2 Kb

  Fortsatt god påske!

  Mvh Olav E

 7. #27
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  En god match!

  Hei!

  Eierglede er en godfølelse som det må være lov til å kjenne litt på. Hva som utløser eierglede kan være så mangt. I vår hifiverden er vi så heldige at eiergleden kan knyttes til selve «tingen» eller komponenten, og i tillegg, og ikke minst, til den positive musikkopplevelsen denne «tingen» kan bidra til å formidle.

  Godvær gir uteliv. Heldigvis ble det noen knepp kaldere og litt mer rufsete vær. Uten dårlig samvittighet for alle utesysler som skulle vært gjort, ga det anledning til å pleie eiergleden Luxmanspilleren byr på. Med en skikkelig platespiller på plass og nyvaskede plater fra den gang da, hentes fram minner og glemte perler og juggel fra platearkivet. Det ER noe spesielt å bla i platebunken, trekke fram et album, spandere full vask, og legge på nyskrubbet blank årgangsvinyl for så å senke pickupen sakte ned mot plata. Stiften finner sin plass i rillene og godlyden fyller rommet. Ståpels!

  Hana SL veier 5 gram. Det originale Luxman head shell OPPD-SH 1 Magnesium veier 11,2 gram. To lektvektere med andre ord. Et tips, og en tanke om å teste ut et head shell med litt mer vekt og i tre, endte opp i anskaffelse av et originalt Jelco HS-30 Rosewood. Da tiden bød seg, ble Hanaen montert etter beste evne. Noen runder med Ortofons testplate indikerer god sporing ved et lavere stifttrykk, og en noe lavere armresonans. Ikke vet jeg, men kan det også være en fordel at armloddet kan flyttes lengre bakover på armen? Litt sånn logisk når man ellers i livet er opptatt av balanse….

  Og hva med lyden? Lite, om noe, er mistet i forhold til lektvekterkomboen. En dreining over mot noe varmer, og litt mer «kjøtt på beinet» er tydelig. Lydbildet er noe mer tilbaketrukket og kanskje litt breddet ut, oppleves det som. Det siste kanskje som en konsekvens av lettvekterduoens litt mere framoverlente og fokuserte signatur. Innspillinger med en litt for frampå gjengivelse og som kan utfordre sibulantfølsomme øreganger, tones ned og gir en mer kroppslig presentasjon av sangeren. Et ønsket mål med byttet.

  Det kan synes som om Hana SL har funnet en god makker og at de begge trives sammen med PD-171A. Så får det heller være smak og behag om et head shell helt i magnesium matcher bedre, like godt, eller ikke fullt så godt som et med topping i rosewood, - rent visuelt. Lyden er det ingen ting å si på. Den bare nytes.

  Navn:   Hana Jelco wood 1.jpg
Visninger: 728
Størrelse: 35.4 Kb

  Navn:   Hana Jelco wood 2.jpg
Visninger: 746
Størrelse: 38.4 Kb

  Mvh Olav E

 8. #28
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  Rene og pene må de være!

  Hei!

  Grått og vått ute i dag. Da passer det å være inne å avholde vaskedag. Andre i huset etterlyser av en eller annen grunn tilsvarende entusiasme for å vaske huset som man har for å vaske sort vinyl. Litt utenfor min fatteevne det.... Bortskjemt som man er.

  En flott spiller og en god pick up fortjener ren vinyl og rene spor. Siden ingen av dem klarer å pakke opp sjøl, så måtte man hjelpe litt til.

  Navn:   Vask 1.jpg
Visninger: 669
Størrelse: 44.7 Kb

  Nesten ferdig rigget på benken er den litt mer tiltalende enn en AEG Turnamat. Enkel å sette opp og enkel å ta i bruk. Bare pass på at skivene begynner å rotere når de skal. Og fyll på korrekt mengde med vann og såpe.

  Navn:   Vask 2.jpg
Visninger: 688
Størrelse: 60.6 Kb

  Nå er det ultralyden som skal gjøre den viktige jobben med å få uhumskhetene ut av de dypeste rillene, men det føles at det blir litt reinere når børstene snurrer på hver side av vinylen.

  Navn:   DSC03403.jpg
Visninger: 662
Størrelse: 40.2 Kb

  Hele vaskeoperasjoen tar ca 6 minutter. Da er skiva ferdig vasket og tørket. Ja de blir helt tørre!

  Etter vasken havner platene på platematta, eller de puttes rett i nye innerposer fra Nagaoka. Så er det på plass i originalt innercover. Posene fra Nagaoka synes jeg fungerer helt greit. De skal hindre antistatisk elektrisitet. Det får jeg først testet når vinylen har vært ut og inn av posene noen ganger. Noen skiver har vært ut og inn, og jeg merker ingen statisk elektrisitet så langt.

  Jeg er svært tilfreds med vaskeoperasjonen. Uhyre enkelt og lettvint. At platene er helt tørre og ikke trenger ettertørk gjør jobben til en lek. Ut av cover, ned i maskinen, trykk på knappen, vent 6 minutter, eller finn på noe morsomt i mellomtiden, og plutselig ferdig! Vinylen skinner, statisk elektrisitet er fraværende, og stilheten, dersom selve vinylen er av god kvalitet, overrasker. Hana SL må grave relativt dypt i rillene. Overflater som visuelt framstår som slitte, høres nødvendigvis ikke så ille ut som fryktet.

  En førsteutgave av Audio Desken ble handlet brukt og overhalt. Det var ingen suksess. Kudos til Audio Aktøren som løste oppgaven ved å ta vaskeren tilbake og tilby en fornuftig handel på en ny Pro. Ny koster denne vaskeren noen kroner. Har du anledning, og legger resurser ned i vinylsamlingen og avspillerkjeden, så vil jeg hevde at denne type vasker er en obligatorisk investering. Et godt vaskeresultat kan sikkert oppnås på ulike måter, men jeg holder en knapp på ultralyd. Den enkle operasjonen gjør at du ikke kvier deg for å vaske.

  Ren vinyl låter bra. Ren vinyl skåner stift for slitasje. Det er sparte penger på sikt. Sparte penger er det også på å takke ja til vinylarv og å handle brukt framfor å kjøpe nytt.

  Vel fortjent til stift, PU og spiller, og ren og god samvittighet til undertegnede!

  Mvh Olav E

 9. #29
  Hifi Freak Fosse's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  9,229
  Tagget i
  8 Innlegg
  Helt enig!

  Jeg skjønner at de som nylig har startet med vinyl, eller har få plater, ikke tar seg råd til vasker. Men å sitte der med tusenvis av LP-er og mene det er for dyrt å anskaffe en vasker er for meg ubegripelig.
  Studer A80RC | Bergmann Galder og Odin | Kuzma 4point | SME V-D | Schick | Vdh Colibri XCP | DV XV-1s | Jan Allaerts MC2 Finish Gold | Garrard 301 med CTC power | EMT 997 | DV507MKII | EMT TSD15 og TMD25 | SPU Classic E | Music First | DV SUP-200 | Fidelity Research XF-1 | Gryphon Head | Allnic H-1500IIPlus | Accuphase C-27 | Luxman EQ-500 | Ear 324 | DIY pre | Hovland HP-100 | Joule Electra VZN-160 | Air Tight ATM-2 | Manley Neo Clasdic SE/PP 300B | Tannoy GRF 90 | Harbeth 40.2 |

 10. #30
  Hifi Freak lille hiawata's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2008
  Sted
  Harstad
  Innlegg
  1,468
  Tagget i
  1 Innlegg
  En spiller i denne klassen fortjener en vasker ferdig snakka.

 11. #31
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Hei!

  Ja en platevasker burde være like høyt prioritert som øvrige komponenter i et anlegg med en anstendig platesamling. Nå må jeg raskt få presisere at min samling ikke er mer enn anstendig. Den består også, som skrevet, av en del arvet og en del kjøpt brukt. Flere i bunken arvet har vært på fest noen ganger. Man har hatt glade venner! Når nå anledningen har bydd seg med ny spiller, for meg, PU og RIAA av god kvalitet, følte jeg ikke for å legge brukt, både arvet og kjøpt, vinyl på platetallerkenen uten at de var grundig rengjort først.

  Min begeistring i forhold til Audio Desk Pro må tilskrives den enkle og raske måten den vasker og tørker skivene på. Den leverer et sluttresultat som er svært godt. Å se vinylen med grå overflate forvandles til skinnende svart er nydelig. Imidlertid er den positive overraskelsen over godlyden det beste med hele vaskeprosessen. Det rolige, stille lydbildet, uten fravær av antistatiske knepp er mer enn jeg har forventet. Det er mer godlyd i gammel vinyl enn det en skulle tro!

  Jeg har vært glad i musikk noen tiår. Det økonomiske handlingsrommet har gjennom årene, som for de fleste, variert og begrenset handlingsrommet til hvor mye penger en kan og vil bruke på hifi. Nå når en god vinylrigg er på plass, har jeg valgt å bruke en ikke ubetydelig sum på en god platevasker. Jeg er heldig som har anledning til det.

  Poenget må være som Fosse poengterer: En skikkelig platevasker bør være like selvfølgelig prioritering som spiller, PU og RIAA. Enig!

  Mvh Olav E

 12. #32
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2019
  Innlegg
  219
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Gunnar_Brekke Se Innlegg
  Gratulerer med flott spiller! Denne fortjener en god pickup - og en god RIAA.

  Jelcoarmen takler det meste av pickuper, så her blir fort spørsmålet hva du
  mener med en "fornuftig pris" for pickup - på en spiller til nærmere 70 tusen?

  Jeg ville vurdert en av disse pickupene (med stigende pris) :
  - Dynavector DV-20X Mk.II (L).....6 k
  - Ortofon Cadenza Red..............11 k
  - Ortofon Cadenza Black............23 k
  - Ortofon Winfeld Ti..................40 k
  - Ortofon MC Anna....................70 k
  - Lyra Etna SL..........................77 k

  RIAA:
  - Electrocompaniet ECP-2...........16 k
  Hei. Jeg har akkurat dealet til meg en slik spiller selv, og jeg ser at du anbefaler Cadenza Red og Blue til denne spilleren. Jeg har en Cadenza Bronze som jeg tenker å bruke, men denne har du ikke ført opp som et alternativ... Er det noen spes grunn til det og at du mener den ikke er 'riktig' til PD 171?

 13. #33
  Bransjeaktør Gunnar_Brekke's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  2,738
  Tagget i
  5 Innlegg
  Sitat Sitat fra AOC Se Innlegg
  Hei. Jeg har akkurat dealet til meg en slik spiller selv, og jeg ser at du anbefaler Cadenza Red og Black til denne spilleren. Jeg har en Cadenza Bronze
  som jeg tenker å bruke, men denne har du ikke ført opp som et alternativ... Er det noen spes grunn til det og at du mener den ikke er 'riktig' til PD 171?
  Hei.

  Det er ikke noen "teknisk" årsak til at jeg anbefaler spesifikt Red og Black, og ikke Blue og Bronze. Det går mer på tonal karakter.

  Cadenza Red og Black er de mest tonalt nøytrale pickupene i serien, mens Blue avviker mot det klølige - og Bronze avviker mot
  det varme. (OBS. Dette er en sannhet med modifikasjoner da Red kommer veldig nærme Bronze i totalklangen, men uten den økte
  oppløsningen og dynamikken (les "kvaliteten") du får med Bronze).

  Den varme klangen i pickupen, sammen med den varme klangen fra Jelco armen samt den varme klangen fra Luxman drivverket
  (?) - kan kanskje bli "for mye av det gode". Men sikkert ikke mer enn hva man enkelt kan kompensere med RIAA, forsterkeri og
  høyttalere. Dette blir sikkert bra!

 14. #34
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2019
  Innlegg
  219
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Gunnar_Brekke Se Innlegg
  Sitat Sitat fra AOC Se Innlegg
  Hei. Jeg har akkurat dealet til meg en slik spiller selv, og jeg ser at du anbefaler Cadenza Red og Black til denne spilleren. Jeg har en Cadenza Bronze
  som jeg tenker å bruke, men denne har du ikke ført opp som et alternativ... Er det noen spes grunn til det og at du mener den ikke er 'riktig' til PD 171?
  Hei.

  Det er ikke noen "teknisk" årsak til at jeg anbefaler spesifikt Red og Black, og ikke Blue og Bronze. Det går mer på tonal karakter.

  Cadenza Red og Black er de mest tonalt nøytrale pickupene i serien, mens Blue avviker mot det klølige - og Bronze avviker mot
  det varme. (OBS. Dette er en sannhet med modifikasjoner da Red kommer veldig nærme Bronze i totalklangen, men uten den økte
  oppløsningen og dynamikken (les "kvaliteten") du får med Bronze).

  Den varme klangen i pickupen, sammen med den varme klangen fra Jelco armen samt den varme klangen fra Luxman drivverket
  (?) - kan kanskje bli "for mye av det gode". Men sikkert ikke mer enn hva man enkelt kan kompensere med RIAA, forsterkeri og
  høyttalere. Dette blir sikkert bra!
  Takk for godt og utfyllende svar. :-) Jeg synes det låter helt fortreffelig. Ingvild Koksvik og Joni Mitchell er enda mer tilstede i stua mi enn de noen sinne har vært. :-)
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 15. #35
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  Det blir i familien.

  Hei!

  Ville innom Mala en tur i dag for å besøke de nye butikklokalene. Har grublet litt på om Luxmanen fortjente en julegave. Nå kommer den på forskudd. Ikke pakket opp ennå, men det skjer vel ganske snart...

  Navn:   Hana ML 1.jpg
Visninger: 351
Størrelse: 80.9 Kb

  Mvh Olav E

 16. #36
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  13,116
  Tagget i
  21 Innlegg
  Gratulerer med flott pu

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Marantz SA 11 S1 sacd<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/TT5 tagentialarm /Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 17. #37
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra motoren Se Innlegg
  Gratulerer med flott pu

  mvh
  Takker!

  Ser fram til å få den montert. Leser at den bør ha noen en timer på seg for å yte maks, som de fleste pu`er. Litt usikker på hvilket headshell jeg skal bruke. Har Luxmans originale som er lett, og to i tre. Bruker Jelcos i rosewood til SL. SL er veldig lett. Passer best med med headshell med litt mer vekt. ML litt tyngre. Vi får se.

  Mvh Olav E

 18. #38
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  God søndag!

  Da har SL forlatt redet til ny eier som kan se fram til mye godlyd til en hyggelig penge.

  Her i huset er MLen nå koblet opp. Den har fått noen få runder på nyskrubbede skiver, og viser tegn til å oppfylle forventet rolle som storebror. Den må nok få noen flere timer på seg for å nå sin komfortsone. Tålmodighet er en dyd i så mange sammenhenger.

  Navn:   ML i box.jpg
Visninger: 279
Størrelse: 32.4 Kb

  Monteringen av MLen er kurant. Med gjenget hus er det lett å få den i antatt rett posisjon. Når den overtar plassen etter lillebror, med felles hus, med unntak av messingskiva på toppen, er utgangspunktet for et plasskifte i head shellet godt. MLen veier 9,5 gr mot SLens 5 gr. Antar det er messingskiva som øker både tyngde og høyde. Den økte høyden krever høydejustering av armen. Alltid litt plundrete, men med godt øyemål og transportør fra Linex (Linex er vinylentusiastens inkognitoleverandør) funka det ok. Justeringen videre er gjort på enkleste vis med selvprintet, men kontrollmålt, protraktor. Pirkete og utfordrende for tålmodigheten, men akk så nødvendig.

  Navn:   DSC03897 (2).jpg
Visninger: 277
Størrelse: 49.6 Kb

  Siden MLen er nesten dobbelt så tung som SLen, valgte jeg å montere den i Luxmans eget OPPD-SH1 head shell i magnesium, sånn til å begynne med. Med Ortofons testskive fra forrige år tusen, ble fasiten sporing som lovet på 70 med 2 gr. stifttrykk. Målet med å bytte til ML var i stor grad drevet av ønsket om en bedre tilpassing til Luxmanens originalarm. Med en armresonans mellom 8 og 9 hz så er det bra. Gain er satt til 58 db og lasten til 200 ohm.

  Navn:   ML side Luxman headshell.jpg
Visninger: 278
Størrelse: 65.5 Kb

  Siden vi er i innspillingsmodus, får Karanen tjenestegjøre for LMen. Nå er det bare å kose seg med lyden slik den er, og se fram til en stadig tilpassing til en aktiv hverdag for den nyanskaffede familievennen. Adventstid er jo ventetid. 😉

  God advent!

  Mvh Olav E.
  Siste redigert av Olav E; 08.12.2019 kl. 23:48.

 19. #39
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Hei igjen!

  MLen har fått snurret litt. Noe gammel vinyl har vært i vasker`n og fått nye innercover mot vinterkulda som aldri kom. Dessverre er dagene travle og Luxmanen har ikke fått så mange timer som fortjent. MLen passer nok bedre til armen enn SLen. Den er noen hakk opp i godlyd. Skulle bare mangle også.

  Det blir litt mer høytid med vinyl. Da ble det også naturlig å søke tilbake til røttene musikalsk. Beatles på Philips Bambino på plenen. Småtass som snek seg innpå de store. Tidligste minne om sort vinyl med vellyd.

  Har jaktet litt på vinylboksen i mono. Ikke lett å spore, og dyr. Hender det dukker opp boks med stereoutgaven. Kunne til slutt ikke motstå fristelsen:

  Navn:   IMG_4004 (2).jpg
Visninger: 213
Størrelse: 58.2 Kb


  Navn:   IMG_4005 (2).jpg
Visninger: 211
Størrelse: 72.4 Kb

  Fortsatt mye ubrutt plast, men godfølelsen og gode minner er god start på resten av samlingen. Det slår meg igjen hvor godt gutta sang i sine tidlige år. God musikk for mørke kvelder!

  Mvh Olav E

 20. #40
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  9,013
  Tagget i
  11 Innlegg
  Torget
  2
  Olav E: Det der er en av tidenes fineste samlebokser...
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

Side 2 av 3 FørsteFørste 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed