Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 56
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg

    Spørsmål Støy fra høyttalere - feil med RIAA?

    Hei! kjøpte nylig en HEED Questar som er koblet til min Technics SL-1200GR og Lyngdorf TDAI 2170

    i går merket jeg susing fra høyttalerene, og i dag kom det plutselig ganske mye støy da platespiller var avskrudd, men forsterker/RIAA stod på. når jeg tar strømmen på RIAA så forsvinner all sus og støy. støyen er heller ikke merkbar på feks Optisk/digitale utganger

    antar dette ikke skyldes plasseringen av selve RIAA-trinnet men en feil i selve RIAA trinnet? har og tatt alle kabler helt av/ut og på/inn igjen - uten at det utgjorde noe forskjell i positiv forstand. har noen her opplevd det samme?

    Moiz Audio er dog uansett på saken og har sendt meg en ny RIAA slik at jeg får testet..

  2. #2
    Æresmedlem TT.'s Avatar
    Ble medlem
    Nov 2007
    Sted
    Hurrahølet
    Innlegg
    23,315
    Tagget i
    3 Innlegg
    Da er jo problemet løst før tråden ble til.

  3. #3
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra TT. Se Innlegg
    Da er jo problemet løst før tråden ble til.
    ja håper det - har hatt en del "hifi-tull" i det siste, og håper inderlig at det RIAA som er problemet..og at det er et normalt problem som kan forekomme

  4. #4
    Hifi Freak BritFi's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    1,395
    Tagget i
    1 Innlegg
    Du har ikke noen tv dekoder/kabel på samme kursen?

  5. #5
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra BritFi Se Innlegg
    Du har ikke noen tv dekoder/kabel på samme kursen?
    Hei, må sjekke, men mener at de er på samme skjøteledning (kjøpt på stereofil) ut ifra samme kontakt i veggen..har ikke ubegrenset med muligheter for uttak etc..

  6. #6
    Hifi Freak
    Ble medlem
    May 2002
    Sted
    Narvik
    Innlegg
    6,268
    Tagget i
    2 Innlegg
    Hvis du har noe apparat med kabeltilkobling eller fellesantennetiøkobling, så bør det ha galvanisk skille.

    Johan-Kr
    Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

  7. #7
    Hifi Freak BritFi's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    1,395
    Tagget i
    1 Innlegg
    Grunn til at dette bør sjekkes: kjøpte ny forsterker med phono inngang for noen måneder siden. Helt støyfri på vanlige analoge og digitale kilder, men når jeg ved en tilfeldighet switchet over til phono inngang ( bruker ikke platespiller pt.) så kom det både susing og støy som du beskriver. Koplet fra en og en kilde, og da jeg koplet fra strømmen på GET boksen som stod på samme kurs, så ble det helt tyst! Dette skyldtes nok mangel på galvanisk skille. Uansett, koplet på annet strømuttak/annen padde - helt tyst.

  8. #8
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra BritFi Se Innlegg
    Grunn til at dette bør sjekkes: kjøpte ny forsterker med phono inngang for noen måneder siden. Helt støyfri på vanlige analoge og digitale kilder, men når jeg ved en tilfeldighet switchet over til phono inngang ( bruker ikke platespiller pt.) så kom det både susing og støy som du beskriver. Koplet fra en og en kilde, og da jeg koplet fra strømmen på GET boksen som stod på samme kurs, så ble det helt tyst! Dette skyldtes nok mangel på galvanisk skille. Uansett, koplet på annet strømuttak/annen padde - helt tyst.
    ok skal definitivt testes! takk for tips

  9. #9
    Hifi-entusiast HSJ's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2016
    Sted
    Sagene, Oslo
    Innlegg
    203
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har litt av det samme problemet gående etter jeg flytta til fra tomannsbolig i Drammen til leilighetskompleks i Oslo. Summing som kommer når jeg har tilkoblet RIAA-trinn. Snakket med OHC, som mener RIAAtrinn er mer følsomt for dårlig strøm. Kjøleskapet står på samme kursen, og det flyttes i dag grunnet oppussing, så vi får se om det skjer noe da. Prøver å orientere meg litt i strømrensland, men vrient. Må vel evt bare prøve noe ... Skal følge med på den tråden her.
    H.

    Audio Research VSI60 - Audio Research PH6 - Avid Volvere SP/ SME 309/ Lyra Delos - Audio Physic Tempo 25 - Nordost + In-Akustik

  10. #10
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Ny RIAA er satt opp, TV-Dekoder og andre signalkilder som ikke gjelder anlegget er på andre kurser og det er fortsatt en svak støy. kan være at jeg trenger muligheten til å justere gain?

  11. #11
    Hifi-entusiast HSJ's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2016
    Sted
    Sagene, Oslo
    Innlegg
    203
    Tagget i
    0 Innlegg
    Flytta kjøleskap her og, uten resultat ...

  12. #12
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Sted
    Haugesund
    Innlegg
    118
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har du prøvd å koble fra jordingen på riaa og sett om det forsvinner da?

  13. #13
    Hifi Freak BritFi's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    1,395
    Tagget i
    1 Innlegg
    Prøv også padde både med og uten jord, uavhengig av støpsel i veggen. Støy kan etter erfaring spre seg på mange måter..

  14. #14
    Hifi Freak Balle Clorin's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    3,561
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har du MC pickup? MC RIAA har veldig høy gain... og forsterker selvsagt støy også,, derfav følsomhet for dritt og lort som ikke merkes med lavere gain
    Platspiller og RIAA er det ikke unomralt med noe sus om man har øret helt inntil høyttaler,men sjenerende støy skal det ikke være

  15. #15
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hei Balle!

    har MM - startet dagen med mer skikkelig støy - Video: https://youtu.be/G-r4zSU5WWY

  16. #16
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Mar 2016
    Innlegg
    231
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg har prøvet det samme med en RIAA fra Rogue audio og sb fra Naim. Begge gange ved det strømkablet som fulgte med produktet, så jeg satte bare et standart på, og så virkede det.
    Som skrevet før, skal der sidde en skilletrafo i antennestikket, hvis du har ld fra tv over i forstærker

  17. #17
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Sigma62 Se Innlegg
    Jeg har prøvet det samme med en RIAA fra Rogue audio og sb fra Naim. Begge gange ved det strømkablet som fulgte med produktet, så jeg satte bare et standart på, og så virkede det.
    Som skrevet før, skal der sidde en skilletrafo i antennestikket, hvis du har ld fra tv over i forstærker
    Hei har ikke TV koblet til i det hele tatt..altså, dekoder er koblet til for å få internett, og har sånn spesialkabel for antennen "skrudd fast" i dekoder og vegg..

  18. #18
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra geirarne Se Innlegg
    Har du prøvd å koble fra jordingen på riaa og sett om det forsvinner da?
    nei..kan teste!

  19. #19
    Hifi Freak Balle Clorin's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    3,561
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra dedekam Se Innlegg
    Hei Balle!

    har MM - startet dagen med mer skikkelig støy - Video: https://youtu.be/G-r4zSU5WWY
    Der har du forklaringen:
    1. MM pickup og MC RIAA går ikke sammen. Du har kjøpt feil RIAA!!! RIAA for MC pickup har 10 ganger mer forsterkning enn RIAA for MM
    Så du 10dobler støyer og kneler RIAA med 10x for høyt signalnivå.
    Å selge MC RIAA til en som eier MM pickup er inkompetanse fra selger. Har du bare kjøpet den uten å informere har du gått på en nybegynnertabbe, desverre. Uansett RIAA du har er uegnet for ditt bruk med MM pickup.
    2. Det vi hører på videoen er ikke sus men BRUMMM, og er mest sannsynlig feil med jording eller kabling, eller produkt.
    Siste redigert av Balle Clorin; 17.02.2018 kl. 10:34.

  20. #20
    Hifi-interessert dedekam's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2006
    Innlegg
    99
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Balle Clorin Se Innlegg
    Sitat Sitat fra dedekam Se Innlegg
    Hei Balle!

    har MM - startet dagen med mer skikkelig støy - Video: https://youtu.be/G-r4zSU5WWY
    Der har du forklaringen: MM pickup og MC RIAA går ikke sammen. Du har kjøpt feil RIAA!!! RIAA for MC pickup har 10 ganger mer forsterkning enn RIAA for MM
    Så du 10dobler støyer og kneler RIAA med 10x for høyt signalnivå.
    Å selge MC RIAA til en som eier MM pickup er komplett inkompetanse fra selger
    er dette en MC RIAA??

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed